Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej może mi pomożecie? Rozpoczęliśmy budowę domu w gminie Smołdzino , kończymy stan zero , ale nie jestesmy zadowoleni z dotychczasowej ekipy , może macie namiary na kogoś solidnego. Budujemy na odległość , mąż pochodzi ze Słupska , mieszkamy na Śląsku , ale postanowiliśmy wrócić , niestety nie mamy na tym terenie zadnych kontaktów

• Odpowiedzi 649
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ytong 24 klasa 500 bralem w Fimalu w pazdz\ierniku 2009(dostalem taniej jak w 3 innych hurtowniach w Slupsku) a w Ustce okazalo sie ze byl najtanszy a ja ich w ogole nie bralem pod uwage... Teraz po styropian i wate ide do nich juz zapowiedzieli konkurencyjne ceny zobaczymy he he...

A tak przy okazii szukam kogos do tynkow c-w z naszego terenu czy zna ktos firme "SERVBUD" lub "MIXOMAX" macie moze jakies inne propozycje godne uwagi?

Do -stukpuk- melduje ze elektryk znaleziony i dziwnym trafem tez byl na robocie w kraju o ktorym Ty wspomniales wiec moze ten sam...Pozdrawiam

Dziękuję za odpowiedż w sprawie bloczków. Rezultaty mojego wstepnego rozpoznania w tej sprawie wyglądają następująco. Bloczki wymiar 59*24*24 przeważnie gęstość 600, ceny w brutto. Może komuś się przyda:

Emag 8,7 Fimal 8,3 Woodcote 8,25 Bat i prefabet 7,60 i uwaga Castorama 6,38 byłam w szoku jak zobaczyłam wczoraj tą cene. W castoramie jest ten bloczek z domieszką popiołu, nie bardzo wiem czy to dobrze , ale spytam się dziś kier.b.

Witam forumowiczów ze Słupska i okolic. Zacząłem budowę w kwietniu. Dziś kładą strop. Muszę powiedzieć że ekipę mam naprawdę fachową. Robią bardzo dokładnie i solidnie. Już sam fakt że nie zostawiają wokół siebie bałaganu jak niektóre inne ekipy budujące obok nas. Pozdrawiam wszystkich. Później dorzucę parę zdjęć.:yes:

Witam Wszystkich.

Mamy zamiar zacząć w tym roku budować GULIWERA.

Gmina Kobylnica.

Poszukuję ekipy do pracy.W tym roku może stan zero a reszta w następnym.

Jeżeli możecie kogoś polecić to proszę...a i jeszcze jedno....zbrojenie ław kupić gotowe czy lepiej ekipa sobie zrobi na miejscu?

Pozdrawiam

[...

Jeżeli możecie kogoś polecić to proszę...a i jeszcze jedno....zbrojenie ław kupić gotowe czy lepiej ekipa sobie zrobi na miejscu?

Pozdrawiam...

Witam serdecznie ekipy swojej(od sso) nie polecam nikomu (juz nie bede pisal o szczegolach),stal natomiast ja osobiscie wszelaka do mojego domu kupowalem gotowa w hurtowni HERKULES w Slupsku dowoza tez na miejsce sa szybcy i wedlug mnie solidni...Pozdrawiam

HERKULES? hehehhehehe Ja tem nie lubię kupować bo obsługa niemiła, dwie wiecznie naburmuszone blondyny...... (ale oczywiście to moje zdanie)za to na plus: czasem kupowałem u nich jakąś drobną stal, i "pan placowy wrzucił coś ekstra............" Wieksze ilości brałem tylko z LEANA, na przeciwko Herkuleska. Widzę z okna obie firmy więc mam świeże wieści, hehehhehehhehe

A co do zbrojenia, czy kręcić, czy gotowe? Jak nie ma kolosalnej różnicy to kupić gotowe,(jedyny minus, że ekipa walneła się przy szalunkach i ,przy zamawianiu według projektu, a nie po pomiarach rzeczywistych.) ale kręcenie na budowie też długo nie schodzi. Kto co lubi........kup tylko gotowe strzemionczka.

Edytowane przez stukpuk

Jak to sie mowi kazdy ma inny smak-hihi,ja ogolnie nie przepadam za kobitkami blond(rasowe blond to dla mnie takie wymoczki),a w HERKULESIE jedna faktycznie jest jakas nieszczesliwie zakochana chyba(ta z wiekszymi zderzakami),druga natomiast dla mnie super ,nawet kiedys pozwolila mi skorzystac ze swego laptopa bo moj padl a mialem maile z pracy odczytac a posmiac sie tez nieraz posmialismy a tak w ogole to ja tez nie szczerze zebow do wszystkich kogo na swej drodze spotkam wiec nie mozna generalizowac.Moj post nie ma za zadanie kogokolwiek do czegokolwiek przekonywac bron boze traktujcie go tak wtraceniowo-aby nasze forum zylo...pozdrawiam

Zgadzam się z grabnianinem, "Pani techniczna" jest spoko tylko trzeba wiedziec jak podejść, ze mna mieli sporo użerania i naprawdę spisali się wzorowo. No i jakość gotowych zbrojeń ja musiałem mieć kilka naprawdę masywnych z 8-10 prętów i widać po nich było że są nie do ruszenia. No i szybkość, nieraz zamawiałem "na wczoraj" i dało radę.