janku 04.06.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam. U mnie przygotowania pod wieniec. I pilnie poszukuję ok. 25 stempli. Kupię lub pożyczę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.06.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Dlaczego tak mało osób z grupy słupskiej ma dzienniki budowy? Do pracy Rodacy, podzielcie się swoją radością z innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 09.06.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Czy ktos wie co sie stało z dziennikami budowy, linki nie działają, znowu coś namieszali z tym forum!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaslemke 09.06.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Buduję dom w okolicach Szczecinka, jestem na etapie przyłączania szmba, które planuję zakupić w jednej z firm koło Radomia. Koszty transportu są dość wysokie, ale firma może w jednym transporcie przewieźć 3 pojemniki. Jeśli ktoś planuje zakup szamba betonowego w najbliższym czasie proponuję połaczyć zamówienie i podzielić koszty transportu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 10.06.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Daj jakieś namiary na firmę lub napisz więcej danych (ceny,pojemność, z instalacją czy bez). Ja potrzebuję 2, ale mamy kumpla, który też chce kupić betonowe szambo, czyli razem 3. On rozmawiał z firmą z okolic Poznania. Nie znam niestety tematu. Szukam chętnych na okna energooszczędne (montaż jesienią) na razie wyceny na 3 domy ( w grę wchodzą Alphaline i MS tytan termo) oraz rekuperator i kanały do WM ( Bartosz, Provent lub inny o wysokiej sprawności i niskiej cenie- montaż zimą, własnymi ręcami najlepiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 11.06.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Rafek11, czyżbyś budował dom taki jak w twoim avatarze? Podaj link do projektu, ja teraz też bym robił nowoczesnego "klocka":-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 11.06.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Rafek11 o co chodzi z tymi oknami??? ja właśnie chcę zaprosić firmę MS ze Słupska do pomiarów - interesują mnie okna tytanowe ...... montaż planuję na lato. Marcin Cetera zaglądałam do Twojego dziennika - wszytko już chyba działa dobrze, także czekam na dalsze relacje z budowy widzę, że Wy tez macie mieszane uczucia, co do wyboru projektu..... ja mam to samo - ciągle jakieś dylematy, węszę po innych projektach i zastanawiam się czy dobrze wybraliśmy........ najlepiej już nie rozglądać się za niczym innym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 11.06.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 http://www.assaprojekt.pl/domy.php?id=90. Nie wiem jak się wkleja linki. Skopiowałem więc adres z paska na stronie i wkleiłem w tekst. Z tymi klockami to uważaj, nie wszędzie można takiego zrobić. Najpierw braliśmy pod uwagę Ksawerego z archipelagu, ale za dużo trzeba było w nim zmieniać i w końcu znaleźliśmy house 08.P.S. Chyba mamy tego samego studniarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 11.06.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Rafek11 o co chodzi z tymi oknami??? ja właśnie chcę zaprosić firmę MS ze Słupska do pomiarów - interesują mnie okna tytanowe ...... montaż planuję na lato. Normalne prawo rynku- czym więcej kupujesz tym taniej kupujesz. Po prostu idę do salonu z wykazem stolarki otworowej 3 domów i negocjuję cenę dużej ilości okien, a potem każdy podpisuje oddzielną umowę na każdy dom z osobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 12.06.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Z zewnątrz ma idealny dla mnie wygląd, taki rasowy "klocek", taki wybuduje następny ale wtedy to już min 200m^2;-)Z oknami dobry pomysł macie. Może ktoś ma ochotę tak zrobić ze styropianem ja potrzebuje jeszcze około 50m^3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaslemke 13.06.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 (edytowane) rafek 11!Jestem w kontakcie z firmą z okolic Radomia ( http://www.szambo.go3.pl/index.php), wybraliśmy szambo dwukomorowe, 10 tys. m3 w cenie 2600 PLN, jednokomorowe kosztuje 2300. Firma przywozi i osadza w przygotowanym wcześniej wykopie. Szambo przyszłościowo (jeśli są widoki na podłączenie do kanalizacji) będzie można wykorzystać jako zbiornik na deszczówkę.Czekam na opinię o tej firmie od andrewj (http://forum.muratordom.pl/showthread.php?52484-Grupa-Elbląg-i-okolice&p=4158007#post4158007), który zakupił szambo w tej firmie i 18.06 będzię montował. Jeśli się zdecydujesz i nie nie znajdziesz trzeciego - to my ciąglę szukamy "wspólników" do transportu. Daj mi proszę namiary na firmę z okolic Poznania. Edytowane 14 Czerwca 2010 przez kaslemke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 13.06.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Rafek11 ja chętnie się przyłącze do tych okien......., ale da radę z montażem na sierpień??? czy w grę wchodzi tylko jesień??? w sumie nie jestem umówiona na konkretna datę na pomiar. Firmą KADA ze Słupska na dzień dobry dała 15% upustu , ale wiem że inne firmy dają więcej..... u mnie dość sporo przeszkleń ponad 40m2 + drzwi wejściowe i brama garażowa. Puki co jeszcze nie podpisałam umowy i zawsze mogę przyłączyć się do reszty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 15.06.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam jak by co to my również planujemy montaż okien na sierpień, ale z braku czasu nie byłam jeszcze w żadnej firmie. na razie dopinamy zakup dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 15.06.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Edyta.W jak planujesz kupić okna w Słupsku z firmy MS to możemy razem po negocjować o większy rabat;) może jakiegoś priva prześlesz? A można wiedzieć gdzie i w jakiej cenie kupujecie dachówkę??? my właśnie też czekamy na wycenę - chyba zdecydujemy się na robena czarną lub czarno-brązową. Edytowane 15 Czerwca 2010 przez oldzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 15.06.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 A można wiedzieć gdzie i w jakiej cenie kupujecie dachówkę??? my właśnie też czekamy na wycenę - chyba zdecydujemy się na robena czarną lub czarno-brązową. Witam okna mam juz wlasciwie za soba,ale MS-y polecam i to tyle w temacie chociaz monterow mialem dedykowanych przez MS ale nie jestem pewien czy byla to Kada(choc pamietam ze brygadzista to Kazik=spoko)...Co do dachowki to o gustach sie nie dyskutuje wiec i ja nie bede doradzal w kwestii koloru i marki ale podpowiem tylko ze ja kupilem w Matelbud Slupsk a teraz kupilbym w Ambit...(osobiste odczucia odnosnie wspolpracy na linii klient-sprzedawca).Pozdrawiam i zycze przespanych nocy ja niestety kilkadziesiat juz nie spalem z uwagi na wszelkie wybory itd...Budowa organizuje mi zycie.Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 15.06.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Co do dachówki to strzeżcie się Rupp ceramiki, mój szef taką położył 5 lat temu na dachu i się "łuszczy". Ja mam Creaton, jakość bardzo dobra kolor itd. tyle że problem jest jak zabraknie paru sztuk, dachówka jest niemiecka i transport tylko z Niemiec przez co teraz muszę czekać aż przy "okazji" ktoś weżmie moje 3 palety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 15.06.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Oldzia co do dachówki to prawdopodobnie zdecydujemy się na Roben plus kolor antracyt z Fimalu. Co do okien jak już wspomniałam nie dawałam jeszcze nikomu do wyceny, ale z tego co mój kier.bud i wykonawca twierdzą to firma jest ok i polecają. Mój adres email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 17.06.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 rafek 11! Jestem w kontakcie z firmą z okolic Radomia ( http://www.szambo.go3.pl/index.php), wybraliśmy szambo dwukomorowe, 10 tys. m3 w cenie 2600 PLN, jednokomorowe kosztuje 2300. Firma przywozi i osadza w przygotowanym wcześniej wykopie. . Firma o której mówił kumpel jest z Redy a nie z Poznania -Tiara- ale są drodzy. Znalazłem jeszcze firmę Mardor (szkoda, że nie Mordor) z okolic Radomia http://www.szamba-betonowe.com tel.664 013 670. Na gotowo z dojazdem :10m3 2900 zł+200 zł za pokrywę najazdową, 6m3 odpowiednio 2300zł i 150zł. Zadzwoń do nich i pociśnij trochę, to może jeszcze utargujesz ( z mojej strony 3 szamba). Ja nie mam niestety czasu, bo na budowie zapieprz (2 domy na raz). Zadzwoniłem do firmy, którą podałaś i oprócz transportu 3tyś. doliczyli jeszcze komin i właz- wyszło razem 3580 za 10m3 po podziale transportu na 4 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 17.06.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Edyta.W jak planujesz kupić okna w Słupsku z firmy MS to możemy razem po negocjować o większy rabat;) może jakiegoś priva prześlesz? QUOTE] Zróbcie najpierw wyceny indywidualne, żeby wiedzieć jaki rabat można uzyskać od ceny bazowej. Potem można zebrać wykazy stolarki od wszystkich chętnych inwestorów i poprosić o wycenę. Nie wiem tylko jak będzie z różnymi terminami realizacji. Wy już macie otwory okienne, my będziemy je mieć za ok. m-c. Edytowane 17 Czerwca 2010 przez rafek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 17.06.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Z zewnątrz ma idealny dla mnie wygląd, taki rasowy "klocek", taki wybuduje następny ale wtedy to już min 200m^2;-) Z oknami dobry pomysł macie. Może ktoś ma ochotę tak zrobić ze styropianem ja potrzebuje jeszcze około 50m^3 Oj drogi jest teraz styropek. 2 m-ce temu podłogowy kosztował 120zł/m3 i jak mi teraz przyszło płacić 153zł/m3 to trochę bolało. Dobrze, że na fundamenty nie potrzebowałem go dużo. Ja elewacyjny zakupię zimą jak ceny spadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts