cherman 23.08.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Znalazłem coś takiego: http://www.kotly.pl/ogrzewanie.php tutaj wyliczenia dowodzą, że ogrzewanie domku gazem 150m2 kosztuje 3330zł, a olejem 4500zł. Skąd ta rozbieżność względem danych dostarczonych przez Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.08.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Wszytko zalezy kto robi artykuł. Dziwne jest że zawsze koszty ogrzewania prądem są zawyżane. Nie wnikająć już w porównanie obu artykułów, ale w fakt że w wykresach dla ogrzewania prądem brana jestpod uwagę tylko pierwsza taryfa a nie druga gdzie 1kWh=,23gr, a np. wsp. COP dla pomp ciepła podali 4, z tego co mi wiadomo średniosezonowy jest bliższy 3, więc zawyżyli go na kożyć PCi o 33%. tylko z tych dwóch przykładów łatwo można zobaczyć jak często w artykułach zamanipulowane są wyniki. Fakt ja jestem jeszce bardziej teoretykiem, a Henok juz praktykiem, Jego przypadek PCi jest inny niż wszelakie standardy. Koszty eksploatacyjne w analogicznych domach ogrzewanych PCi albo bezpośrednio elektrycznie zawsze będą tyle razy mniejsze jaki uzyskamy COP. Mi zalezy żeby Ci pokazać że dla groższych instalacji gazowych i olejowych dobra alternatywą jest inst. elektryczna której koszty ekspoatacyjne są takie same ale za to inwestycyjne o wiele niższe.tu masz kalkulator wpsisz sobie najaktualniesze ceny jednostkowe nosników i wtedy zobaczysz jak to wychodzi.http://ekocert.eu/?page_id=34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Limagraf 26.08.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dopiero zaczynam na Waszym forum. Działeczka już zakupiona w Bydlinie. Tylko będę musiał dużo ziemi nawieźć, bo woda u mnie stoi. Fachowiec, co to był kierownikiem budowy ulic w Bydlinie zaproponował mi 40zł za ciężarówkę i powiedział, ze potrzeba około 50 takich ciężarówek. Czy to dużo? Znajdę gdzieś taniej? Czy mogę zamiast ziemi nawieźć gruzu? Mozesz podac wiecej info o tej ziemi, jak moj gust to bardzo tanio. Czy te 40zl to ziemia i transport? czy trzeba doliczyc za transport i jaka wielka ta ciezarowka? Z gory dzieki za info. Poszukuje bloczkow betonowych w dobrej cenie, na dzien dzisiejszy najtaniej zapodal Fimal 3.10zl brutto plus 70zl transport. Jest gdzies taniej? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 26.08.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Limagraf ja również brałam bloczki z fimala, ale nigdy za transport nie płaciłam, jeśli sie kupi na ponad 1tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Limagraf 27.08.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Edyta.W i dzieki. A daleko mialas na plac budowy, bo mi musza dowiezc do Debiny ale duzo wiecej nic 1k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 27.08.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 My się budujemy w Słupsku blisko ul. Hubalczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 01.09.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 WYPRZEDAŻ STEMPLI BUDOWLANYCH o długości 3m-3,8m i grubości ponad 15cm w ilości 550 sztuk. 3,50 zł za sztukę.Wiele z nich to tzw. kopalniaki. Stemple były użyte jeden raz jako podpory szalunków stropowych.Wyprzedaję też krawędziaki sosnowe 4cmX14cm o dł. co najmniej 3m, paletę suporexu prefabet 600 24cm (48 szt.), około 30 szt. silki 18cm, około 30 szt. prętów fi 8mm i parę kilo drutu wiązałkowego.Wszystkich informacji udzielę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11mac11 04.09.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Sprzedam deski szalunkowe używane, różne długości i szerokości ok. 4 m3; odbiór we własnym zakresie. Przyjmę gruz budowlany w Siemianicach. Info pod nr tel. 501515275. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gos1k 05.09.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 poszukuję cieślo-dekarza godnego polecenia czy ma ktoś namiary i sam korzystał??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 05.09.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam WasMam do Was pytanie odnośnie ogrodzenia z siatki . Dostałam ofertę na ogrodzenie 107 m siatka 150 cm o grubośc 3,5 mm , oczka 5,5 cm z murkiem z płyt w cenie 6500 zł. Czy to dobra cena . Oczywiście to koszt całkowity , czyli materiał i robota .Może możecie polecić kogoś w dobrej cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts