Gość 01.08.2001 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2001 Czy ktoś budował z tego typu betonu komórkowego? - mieszka juz w takim domu? ma jakies porównanie z Ytongiem lub Heblem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Nocun 12.08.2002 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2002 Ja właśnie buduje. Materjal jest doś dobrze wykonany - tylko niech uważają przy transporcie (odmiana 400 na klej jest miękka)Budowa idzie dośc szybko. Producent zaleca klejenie tylko na warstwie poziomej, ale po kosultacji z murarzem dają też w pionie bo nie zawsze dopasują bloczki do siebie i moglo by wiać.Wygodne nadproża i bloczki wieńcowe ze styropianem. Jak chcesz wiedzieć więcej to pytajcena ok 11,3 za szt. ale na składzieklej po ok. 18,5 za 25kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.08.2002 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2002 Mogłoby wiać przez otynkowaną ścianę To własnie cała zaleta bloczków na pióro i wpust, że spoiny pionowe są niepotrzebne, a jak murarz nie potrafi dobrze spasować bloczków, to go pogonić z budowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 17.08.2002 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2002 Właśnie rośnie mi domek z tych bloczków. Potwierdzam, że trzeba uważać w transporcie. Polecam Program Buduj z PSB - Polskie Składy Sudowlane. Ja załatwiłem sobie w hurtowni zwrot lub wymianę uszkodzonych bloczków, bo nie można na budowie sprawdzić całej dostawy, chyba, że ktos chce bawic w przekładanie. Za bloczki płaciłem 10 zł. 21 gr.- 36 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts