tom soyer 11.06.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 ... czyli plytki cementowe. np:http://www.euronit.pl/main.html?pasek2.html&oferta.html co o nich sadzicie, jakie macie doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 12.06.2003 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 12.06.2003 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Widac malo kto o nich wie. Jesli masz dachowke Euronit to sa idealne na elementy uzupelniajace - np. oblozenie lukarny czy kominow. Troche trzeba sie napracowac bo sa male i trzeba kazda mocowac ale efekt jest niezly - kolorystyka dokladnie pasuje do dachowki. Ja oblozylem nimi komin. Wyglada interesujaco i oryginalnie a komin nie ma ogromnej srednicy wskutek oblozenia ceglami. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 12.06.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Nie ma się co dziwić. Jest to dość nowy materiał. Nie widziałem jeszcze takiego dachu. Nie wiem czy warto eksperymentować.Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 12.06.2003 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Davekto robil u ciebie te elementy? miales jakas dodatkowa ekipe specow? ile placiles za wykonastwo? ja mysle o przykryciu calego dachu ale robocizna kosztuje dwa razy wiecej niz material. Material kosztuje okolo 30PLN/m2 i wydaje mi sie byc lepszym niz blachodachowka. Efekt jest powalajacy jesli zrobi sie kilka lukarn i oblozy wlasnie np komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 12.06.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 U mnie nie bylo tego duzo - same kominy wiec robote zrobili dekarze w cenie calego dachu. Fakt iz trzeba sie napracowac z mocowaniem, docinaniem i ukladaniem plytek. Na caly dach chyba bym sie nie zdecydowal - robocizna bylaby zbyt droga a i nie wiadomo jak sprawowalby sie taki dach po 30 latach. Wole standardowa dachowke a plytki jako uzupelnienia w wybranych miejscach. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 12.06.2003 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 plytki sa trzykrotnie lzejsze od dachowki a ja niestety nie moge za bardzo obciazac scian i law przy moim remontowanym domu. ja widzialem takie dachy. efekt jest powalajacy (tylko karpiowka moze sie z tym rownac estetyka). trwalosc tego jest porownywalna z dobrymi dachowkami. tylko ta robocizna. gdybym znalazl tania robocizne na pewno bym sie zdecydowal na plytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts