bulwinka 21.03.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Mam pytanko w sprawie takiego drobiazgu jak lampa. Czy ktoś może podzielić się doświadczeniem w użytkowaniu lamp z abażurem z materiału. Takie szklane klosze łatwo jest utrzymać w czystości a jak jest z abażurami wykonanymi z tkaniny ? Czy warto decydować się na takie lampy ? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 takie abażury sie kurzą, więc trzeba je trzepać. Warto, bo mają więcej uroku niż szklane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 21.03.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Zawsze miałam abażury matriałowe do lampy stojącej. Kurz można łatwo usunąć ( szmata lub szczotką) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 21.03.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Zawsze miałam abażury matriałowe do lampy stojącej. Kurz można łatwo usunąć ( szmata lub szczotką) Jak się bardzo ubrudzi to mozna nawet uprać, delikatnie pod prysznicem miękką szczotką albo gąbką. Pozdrawiam zielony_listek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwinka 21.03.2007 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Super!!! Bo już się bałam, że to zupełnie nie praktyczne, a tak bardzo mi się te lampy podobają. Może dodam tylko, że te upatrzone przeze mnie są z jasnego materiału, ale mam nadzieje, że za kilka lat nadal będzie to kremowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 23.03.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 a za 5-10 lat dokupisz nowy abażur.. zwykle są standardowe wymiary klosza też lubię materiałowe fajne jest to, że można zmieniać kolory klosza przy zmianie wystroju wnętrz pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwinka 23.03.2007 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 O! Opcji zmiany klosza nie brałam zupełnie pod uwagę.Świetny pomysł.Dziękuję! Ale fajnie będzie jak w miarę możliwości da się to jakoś czyścić i po 2 latach te lampy zachowają swój pierwotny wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 23.03.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Wg mnie możesz spokojnie kupic ten materiałowy. Kupiłam wiele lat temu (juz jest niemodny pewnie ale obecnie mieszkam u mamy okresowo, wiec mi nie przeszkadza) fajny duzy z szarego płótna,obszyty jakimiś fredzlami. Czyściłam go odkurzaczem -szczotką okrągłą. Nie prałam bo akurat nie złożyło się ale na pewno mozna wyprać gąbka czy tez szczotką z jakimś mydłem. Na pewno też jest bardziej szary w porównaniu z tym jaki był na początku ale tego już nie pamiętam - Obecnie mimo, ze jest niemodny to szkoda mi się z nim rozstawać więc jest i jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 04.08.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Ależ piękny abażur widziałem dzisiaj w sklepie. Jest to sklep z produktami przeważnie afrykańskimi. Jest to duża kula z twardego, pogniecionego płótna, bardzo widoczna struktura, stelaż tej kuli jest z drewna ( koła z cieniutkiej listewki ) kolor magnolia. kosztuje 25 euro, zapomniałem dodać że to jest w Irlandii Szukam w internecie czy znajdę coś podobnego w Polsce i za ile, bo cięzko to będzie zabrać ze sobą do samolotu. Składa się w koło, ale boję się złamać ten stelaż z listewek. Jak zrobię jego zdjęcie to umieszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 04.08.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Piękne abażury są w Almi Decor. Tylko te ceny.... Ale może na wyprzedażach coś można upolować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 07.08.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Taki oto sobie kupiłem, ta kula 80 cm. http://onevillage.org/lighting.htmW rzeczywistości wygląda znacznie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliolioli5 25.03.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 (edytowane) hej, ja mam taką lampę: [ http://www.goldsun-lampy.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_32ed263be7083cc89e622d866779fdba.jpg też miałam wątpliwości jeśli chodzi o czyszczenie ale przy Świątecznych porządkach okazało się że niepotrzebnie. Czyszczę lekko wilgotną ściereczką , nie ma śladu. Edytowane 25 Marca 2013 przez Elfir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts