agnieszkakusi 21.03.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 czy ktoś z Was ma przybory kuchenne z firmy Berghoff? Właśnie znalazłam na allegro kilka fajnych rzeczy np. maselniczka, komplet przyborów tj. otwieraczy, wyciskarki do czosnku....warto kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 21.03.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Sąsiedzi mają przybornik -noże i nożyczki i są zadowoleni (zadnych uwag), planują zakup garnków. Tą firme polecił im ktoś z ich rodziny. Ponoć producentem jest ta sama fabryka co robi markę Zepter. A teraz rozpisze się o garnkach ...bo mam i chwalę! Od 2 miesięcy mam garnki Berghoffa - są super, tylko radziłabym wybrać jakąś serię matowych bo te z połyskiem (jak moje) mają ślady po kroplach wody. Mając te garnki trzeba oczywiście nauczyć się gotowac od nowa, ale warto...!!!! Na początku byłam bardzo sceptyczna bo wg instrukcji garnki potrafia wszytko -gotują bez wody (w praktyce w małej ilości wody) i bez tłuszczu (prawda ale trzeba wiedziec jak się do tego zabrać ) a na dodatek można przygotowac 2 potrawy na raz (prawda - np. zupę i ziemniaki na drugie w jednym 2 pietrowym naczyniu). Przy tym wszytkim zapłaciłam 400 zł za komplet. Minusy: -trzeba się nauczyć gotowac od nowa (odrzucić stare zwyczaje), -jak zdecydujesz się na serię z połyskiem będziesz widziała ślady po zaschniętych kroplach wody, - duże elementy są bardzo ciężkie (patelnia), - świetnie sprawdzają się do gotowania i smażenia, ale parówki podgrzewam w kalsycznych garnkach (bo czas rozgrzewania jest deko dłuższy niż w klasycznych, za to potem klasyczne garnki biją na głowę) - w zestawie jest za dużo małych naczyń a za mało średnich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.03.2007 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ale te noże są ostre? Nie ma problemu z cięciem czegokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 21.03.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 musiałabym spotkać sąsiadów ... ale ostatnio jak rozmawialiśmy to sami z siebie baaaardzo polecali firme i mówili ze przybornik sie spisuje znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PALETKA 21.03.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ale te noże są ostre? Nie ma problemu z cięciem czegokolwiek? Ja nie pochwale mam noże od roku i do ostrych nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 czy ktoś z Was ma przybory kuchenne z firmy Berghoff? Właśnie znalazłam na allegro kilka fajnych rzeczy np. maselniczka, komplet przyborów tj. otwieraczy, wyciskarki do czosnku....warto kupować? Przepraszam ale jest chyba jeszcze kilka działów w których nie zapytałaś o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.03.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Joshi, po co się wkurzasz? Nie dostawałam tu odpowiedzi to zapytałam w poradach.Nie czytaj jeśli Ci nie odpowiada. No chyba, ze masz przybory Berghoffa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diablica102 21.03.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ja mam noze ale nie jestem z nich zadowolona szybka sie stepiły a ponoc nie wolno ich ostrzyc ale chyba jednak zaryzykuje i je osełka potraktuję, może za mało zapłaciłam cos ok. 150 zł.za 5 szt, ten nóż do chleba jest rewelacyjny z tego kompletu Mam tez zestaw walizkowy do grilla i tu akurat jestem zadowolona. Generalnie firma cieszy sie dobrym uznaniem, moze ja miałam pecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Joshi, po co się wkurzasz? Nie dostawałam tu odpowiedzi to zapytałam w poradach.Nie czytaj jeśli Ci nie odpowiada. No chyba, ze masz przybory Berghoffa Nie mam i raczej już ich nie kupię, gdzie zaglądne to Berghoff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts