Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Berghoff - dodatki do kuchni

agnieszkakusi

Recommended Posts

Sąsiedzi mają przybornik -noże i nożyczki i są zadowoleni (zadnych uwag), planują zakup garnków. Tą firme polecił im ktoś z ich rodziny. Ponoć producentem jest ta sama fabryka co robi markę Zepter.

A teraz rozpisze się o garnkach ...bo mam i chwalę!

:D :D

Od 2 miesięcy mam garnki Berghoffa - są super, tylko radziłabym wybrać jakąś serię matowych bo te z połyskiem (jak moje) mają ślady po kroplach wody.

Mając te garnki trzeba oczywiście nauczyć się gotowac od nowa, ale warto...!!!!

Na początku byłam bardzo sceptyczna bo wg instrukcji garnki potrafia wszytko -gotują bez wody (w praktyce w małej ilości wody) i bez tłuszczu (prawda ale trzeba wiedziec jak się do tego zabrać :D ) a na dodatek można przygotowac 2 potrawy na raz (prawda - np. zupę i ziemniaki na drugie w jednym 2 pietrowym naczyniu).

Przy tym wszytkim zapłaciłam 400 zł za komplet.

Minusy:

-trzeba się nauczyć gotowac od nowa (odrzucić stare zwyczaje),

-jak zdecydujesz się na serię z połyskiem będziesz widziała ślady po zaschniętych kroplach wody,

- duże elementy są bardzo ciężkie (patelnia),

- świetnie sprawdzają się do gotowania i smażenia, ale parówki podgrzewam w kalsycznych garnkach (bo czas rozgrzewania jest deko dłuższy niż w klasycznych, za to potem klasyczne garnki biją na głowę)

- w zestawie jest za dużo małych naczyń a za mało średnich

czy ktoś z Was ma przybory kuchenne z firmy Berghoff? Właśnie znalazłam na allegro kilka fajnych rzeczy np. maselniczka, komplet przyborów tj. otwieraczy, wyciskarki do czosnku....warto kupować?

Przepraszam ale jest chyba jeszcze kilka działów w których nie zapytałaś o to :evil:

ja mam noze ale nie jestem z nich zadowolona szybka sie stepiły a ponoc nie wolno ich ostrzyc ale chyba jednak zaryzykuje i je osełka potraktuję, może za mało zapłaciłam cos ok. 150 zł.za 5 szt, ten nóż do chleba jest rewelacyjny z tego kompletu

Mam tez zestaw walizkowy do grilla i tu akurat jestem zadowolona.

Generalnie firma cieszy sie dobrym uznaniem, moze ja miałam pecha :x