dzabij 21.03.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam. Mam pytanie dotyczace chudego betonu. Z tego co poczytalem, służy on głównie do tego aby zabezpieczyć właściwy beton na ławy przed zbytnim odciąganiem wody przez grunt. Jest chyba niezbędny w podłożach piaszczystych. U mnie na działce jest glina. Czy mozna zrezygnowac z podkładu z chudego betonu ? Albo czy mozna go zastąpić podkładem z folii ? Mam dostep do odpadów foliowych które mógłbym wykorzystać w tym celu. A moze chudy beton ma jeszcze inne przeznaczenie, które przeoczyłem ? Z góry dzieki za info Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 21.03.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Chudy beton ma inny cel niż opisałeś. Jeżeli masz grunt gliniasty to lej ławy wprost do wykopu - jak nie pada to będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.03.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 jest raczej zabezpieczeniem dna wykopu przed degradacją...żeby się coś takiego nie zrobiło /przypadkiem/:http://roztocze.pol.lublin.pl/Roztocze/Bloto.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts