Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy tor gokartowy może istnieć 7 metrów od bloku ???

Mn1s1ek

Recommended Posts

Witam

Po likwidacji jednostki wojskowej w mojej miejscowości powstał na jej terenie tor gokardowy. Ale po kilku latach zaczęto remontować budynki koszar i sprzedawać mieszkania. Działalność toru została zawieszona.

Teraz jednak nasi radni/bezradni zamierzają wydać pozwolenie na reaktywowanie toru - CZASOWO na... 4 lata !!!

Tor znajduje się dokładnie 7 metrów od mojego bloku. Miałem "przyjemność" posłuchania ryczącego gokarda - przy zamkniętych oknach ciężko było rozmawiać w domu.

Czy ktoś może wie jakie są przepisy odnośnie lokalizacji takich torów - ewentualnie gdzie szukać takich przepisów, gdzie dzwonić, gdzie pytać, jak się ratować ?

Tak - to bardzo piękny sport - ALE NIE POD OKNEM MIESZKANIA !

Ponawiam pytanie: czy ktoś zna jakieś przepisy lub naprowadzi mnie jak tego szukać.

Rzecz dzieje się w małym mieście gdzie nikt nie bada poziomu głośności gokarda wyjeżdżającego na tor.

Miłośnikom gokardów dziękuję...

.....Tak - to bardzo piękny sport - ALE NIE POD OKNEM MIESZKANIA !.......

Ten tor jest torem okolicznościowym na terenie byłej jednostki wojskowej.

Nie przejmuj sie nim, mysle że będzie tam dosłownie kilka eliminacji w roku.

Dziwi mnie to iż nie denerwuje Cie ta stacja benzynowa z ogromnymi zbiornikami podziemnymi która znajduje sie dosłownie pięć metrów o Twoich okien.

Co będzie jeśli komuś wpadnie do głowy otworzyć tą stacje?

Zawieszono. Nie zlikwidowano - "prawie robi wielką różnicę"

o to to

dziwi mnie to iż nie denerwuje Cie ta stacja benzynowa z ogromnymi zbiornikami podziemnymi która znajduje sie dosłownie pięć metrów o Twoich okien.

Co będzie jeśli komuś wpadnie do głowy otworzyć tą stacje?

otworzyć - pół biedy ale "zamknąć" z hukiem

Nie przejmuj sie nim, mysle że będzie tam dosłownie kilka eliminacji w roku.

To nie tak - tor będzie otwarty codziennie a największe nasilenie jazd "następców Kubicy" przypada na weekend. A ja o niczym tak nie marzę jak o tym aby po tygodniu pracy "odpoczywać" w sobotę-niedzielę w domu ze słuchawkami na uszach...

Dziwi mnie to iż nie denerwuje Cie ta stacja benzynowa z ogromnymi zbiornikami podziemnymi która znajduje sie dosłownie pięć metrów o Twoich okien ?

Nie wiem o czym mówisz ? Na terenie jednostki nie zauważyłem żadnej stacji benzynowej.

Rozporządzenie w sprawie warunków jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - par. od 323 do 327.

Gdzie mogę znaleźć treść tego rozporządzenia - właśnie o to mi chodziło !

........
Dziwi mnie to iż nie denerwuje Cie ta stacja benzynowa z ogromnymi zbiornikami podziemnymi która znajduje sie dosłownie pięć metrów o Twoich okien ?

Nie wiem o czym mówisz ? Na terenie jednostki nie zauważyłem żadnej stacji benzynowej.......

Czyli infrastruktura naziemna została zlikwidowana.

Znajdowało się to pod dużym zadaszeniem niedaleko bramy wjazdowej.

Nie rzuciło mi się to w oczy więc raczej rozebrali to.

Nawiasem mówiąc obok tego nieszczęsnego toru leżą wykopane z ziemi takie wielkie zbiorniki-walce; zen5 metrów długie i ok. 2 metry średnicy - może to to o czym mówisz. Nie mam pojęcia...

Mieszkałeś w Biskupcu czy służyłeś tu w jednostce ?