Elpis 21.03.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam i proszę o pomoc. Mam takie pytanie. Mamy zamiar budować dom na działce, która na razie należy do teściowej i na której stoi jej dom (działka jest dość duża). Wiem, że już były podobne tematy, trzy ktore znalazłam, przeczytalam, ale nie bylo w nich odpowiedzi na mój problem.Chodzi mi o to, co będzie lepiej i szybciej. Znajomy radzi nam, żeby pozwolenie na budowę załatwiać na teściową, a jak już będzie złatwione, to dokonać podziału działki i przepisania na męża - że tak jest szybciej. Obawiamy się, że może potem to pozwolenie nie będzie ważne na nas, albo na nową działkę (to po przeczytaniu wątku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=96317) Z kolei pani w urzędzie gminy sugerowała, żeby najpierw podzielić. Co robić? Aha, jest plan zagospodarowania przestrzennego i ten teren jest na zabudowę mieszkalną. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts