Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdechła mysz pod podłogą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[

Hmm

też miałam takie przemyślenia, obawiałam się że dzieciom może będą się śniły jakieś koszmary, ale nie. Mieliśmy taką traumę z nornicami w pierwszym sezonie zimowym, że szczerze je znienawidziliśmy.

Dzieci poza tym przyswoiły bez problemu fakt, że większy i sprytniejszy zjada słabszego i mniejszego - nie muszą oglądać discovery i tygrysów goniących gazele, a wystarczy im pociwa kocica i szara nornica ...

Może to i dobre?

Bo tak jest w życiu ...

Jeden z sąsiadów jednakże nie pozwala swojemu synowi patrzeć na te krwawe igrzyska i zerwał z nami kontakty, w trosce o dobro dziecka ...

Miałam tez takie obawy zanim po raz pierwszy opowiedziałam dzieciom bajkę o czerwonym kapturku - tam to dopiero są drastyczne sceny ... Ale żyją.

Ja tam nie mam nic przecowko lekcjom przyrody w naturze. Moje dzieci też wiedzą, co to znaczy, że nasza kotka jest łowna. Ba, nie raz, nie dwa widziały "prezenciki" od Kiczorki leżące pokotem pod drzwiami. Mnie jednak zastanowił nieco ten ton nieukrywanej satysfakcji, wręcz rozkoszowania się opisem pękającego kręgosłupka myszki. I stąd to skojarzenie z rodziną Adamsów.

Myślę że Świąt Bożego Narodzenie sprawa się wyklaruje................

Pewnie już się wyklarowała, bo Harry się nie odzywa. Mnie jednak wciąż dręczy ciekawość: kto był ostatnim ogniwem w tym łańcuchu pokarmowym?

Przecież to oczywiste. Harry.

Mrówkojad zeżarł mrówki, więc głodny wyłazi sam bez zachęcania.

Po złapaniu i .... robimy z niego bitki, kotlety czy tam co komu pasuje.

I tyle tematu.