Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotka- sterylizowac czy nie?

Mufka

Czy Twoj kot jest wysterylizowany?  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Twoj kot jest wysterylizowany?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem co czujesz. Jestem "świerzo" po sterylce (znaczy moja kotka). Miałam podwójnego stresa bo miała ją robiona w czasie rui (miała permanentną). Trzymam kciuki. Jak juz ją odbierzesz od weta pamiętaj, żeby była wybudzona. I bądź przy niej. Ja nie spałam całą noc i czuwałam, żeby nie wychodziła ze swojego miejsca do spania.Może jestem przewrażliwiona ale było mi tak żal tego maleństwa. Napisz po zabiegu. Trzymamy pazurki.

Też jestem za sterylizacją. W domu posiadam niezłą już gromatkę tzn. 2 psy i 2 koty. 3 sztuki już wysterylizowane - najnowszy nasz nabytek kotka (notabene Mufka :D) jest już umowiona na zabieg w przyszły piątek. Pozostały zwierzyniec po tym zabiegu nie przytył, raczej nie zmienił zachowania - wyszystkie są bardzo radosne i żywiołowe. Kocur ma już 6 lat i cały czas od kilku lat ma stałą wagę. Po zabiegu rany bardzo szybko się zagoiły może to dlatego, że psy nosiły specjalne ubranka, żeby nie wylizywały rany.

Jak napisała Agata - trzeba pamiętać, żeby po zabiegu przed odebraniem zwierzaka od weta poczekać aż się rozbudzi a w domu położyć go na jego ulubionym miejscu i czekać aż dojdzie do siebie. Na początku nie dawać jedzenia tylko małe ilości wody do picia.

Też trzymam kciuki i pazurki całego naszego zwierzyńca :D[/i]

Kofi liczylam ze sie odezwiesz 8) , jako moja sasiadka mozesz polecic klinike , w ktorej dokonywano zabiegu?

Ujawnij się wreszcie, gdzie mieszkasz :)

Znajdę adres i dam na PW. To była mała lecznica, nie klinika. Od czasów sterylki Mantry jestem jej wierna, chociaż mam teraz do niej strasznie daleko.

Mufka wysłałam adres na PW (gdyby nie doszedł, daj znać, bo do jakoś mam wątpliwości, czy wiadomości wychodzą z mojej skrzynki).

Mam nadzieję, że jeśli zdecydujesz się na sterylkę, koteczka szybko dojdzie do zdrowia. :)

Nie dziwię się, że masz wątpliwości, bo ja dojrzewałam do tej decyzji dość długo, a i tak byłam nieprzytomna ze strachu.

Mufka wystarczą dwa dni, więc np. możesz zrobić sterylkę w piatek popołudniu, żeby w week byc w domku z maluszkiem. Rozumiem Twoje wątpliwości. Ale kicia zapomni, Ty też a jeszcze jedna korzyść to taka, że może żyć z Tobą dłużej bo podobno sterylizowane i kastrowane zwierzaki mają przedłużone życie. Tylko pamiętaj, żeby kicia nie miała rui. Moja miała niestety ale i tak poszło dobrze. Trzymam kciuki i wiem, że podejmiesz właściwą decyzję :wink:

Pozdrawiamy.

Isztar, myślę że telefon do lecznicy Cię nie uspokoi. Gajka sobie jeszcze śpi. A gdyby coś się działo niepokojącego to oni zadzwonili by do Ciebie. Napewno wszystko jest w porządku. Trzymaj się i uśmiechaj do Gajki. Ona będzie potrzebowała Twojego spokoju i ciepłego spokojnego głosu i dotyku. I duużoooo snu.

kastracja - absolutnie TAK

starsi bywalcy forum byc może znają moje przekonania, bo wiele razy i przy różnych okazjach usilnie do tego namawiałam

sama mam 2 wykastrowane koty i wszyscy jesteśmy zadowoleni

http://www.wilsoninfo.com/ar_a_bl1sm.gif 24 marca 2007 (sobota)

Ogólnopolskim Dniem Sterylizacji Zwierząt

Fajnie ,ze się odezwałaś i ze wszysko ok.życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Możesz wstawić foto kotki jak wygląda po zabiegu. Interesuje mnie czy ma jakieś opatrunki itp?

Jakiej rasy masz kotkę? w jakim wieku?

Ja też mam kotkę, srebrną, pręgowaną, ur 15 listopada 2006, syberyjczyk. Tak wyglądała w styczniu.

http://images14.fotosik.pl/90/b7ac1c7bda0b3059m.jpghttp://images4.fotosik.pl/301/916b70db1f9b4e0bm.jpghttp://images14.fotosik.pl/64/1c2f99080d82027em.jpg

Też będzie sterylizowana. Mam nadzieję , ze dopiero po wakacjach.

Pozdrawiamy serdecznie