am00 11.06.2003 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Drobny detal, a może uprzykszać życie. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami i przemyśleniami na temat wysokości progów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 11.06.2003 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 PROGI, prosta sprawa, powinny byc jak najnizsze, najlepiej jakby ich wcale nie bylo.Ja w mieszkaniu pomiedzy p.pokojem (tarakota) a pokojem (parkiet) dalem taka listwe aluminiowa polokragla oklejona specjalna drwnopodobna tapeta. Kilka lat juz to mam i nie widac sladow zuzycia, a sam montaz jest b.prosty i cena niska, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 11.06.2003 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 ?prog powinien byc jak najnizszy. wyjatek to pomieszczenia typu kotlownia / lazienka gdzie posadzka powinna byc np 2cm nizsza w odniesieniu do innych pomieszczen. rowniez posadzka przed drzwiami wejsciowymi albo tarasowymi powinna byc nizsza od posadzki w hallu czy pokoju. czy o te miejsca/progi chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 11.06.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 3 lata temu miałem problem podobny - dobierz ich wysokość tak, by była na głębokości fugi kafli - praktycznie między kaflami a parkietem w ogóle ich wtedy nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 11.06.2003 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 A ja uważam ,że progi nie są wcale takie złe ,o ile pomiędzy pokojami to rzeczywiście wada ale między łazienką , pomieszczeniem gospodarczym a może nawet i kuchnią a resztą mieszkania zwłaszcza gdy owa reszta ma parkiety to raczej zaleta .Gdy poleje się woda na podłogę mogą zatrzymać wodę i spłynie ona do kratki ściekowej ( ją także warto mieć) przez co nie zniszczy Ci się parkiet .Ja dałem na wysokość jednej płytki (tz jej grubości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 12.06.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Ja u siebie tak będę układał podłogi, aby progów nie było. Jedynie przy dżwiach wejściowych jest próg ze względu na ich uszczelnienie.Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts