yena 22.03.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam serdecznie. Od razu wyjasniam ze to mój pierwszy raz na tym forum ( co widac chyba zresztą), ale potrzebuję drobnej porady dot. kolorystyki ( przynudzam co ?) W moim mieszkaniu posiadam coś co sie szumnie nazywa pokojem z aneksem kuchennym ( bez komentarza) pokój 4 x 5 a aneks to kąt nie wydzielony niczym 2,25 x 1,40. w pokoju sa jesze schody na drugi poziom w kolorze olcha miodowa I tylko drzwi balkonowe 1,60 szer. ( jedyne okno na świat) I teraz tak: - planuje pokój pomalowac na jasna zielen oliwkową - częsć przeznaczoną na aneks też zielenią oliwkową ale powiedzmy o to ciemniejszą. - meble w ( śladowych ilościach ) w kolorze olcha miodowa ( takie chwilowo mam i nie zamierzam kupować nowych) - wypoczynek - czarny w wielkie ciemnozielone i bordowe kwiaty których prawie nie widać bo są tak ciemne, że zlewają się z tłem wypoczynku. - kolor mebli do aneksu kuchennego... nie mam pojecia. I tu własnie oczekuje, że puścicie wodze fantazji lub podzielicie się swoimi doświadczeniami Zastanawiam się czy meble do aneksu z frontami w kolorze wanilia i bokami, blatami, odkrytymi połkami małym barkiem w kolorze np orzech lub czereśnia pasowalyby ? Zaznaczam, że w tym aneksowym kacie jest ciemno więc chyba odpadają ciemne meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martynka75 22.03.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Podoba mi się pomysł z waniliowymi frontami w aneksie kuchennym, ale niestety nie mam pojęcia jaki to kolor olcha miodowa Natomiast jest znaczna różnica między orzechem a czereśnią - wybrałabym ten, który jest bardziej zblizony do wspomnianej "olchy" Podeślij zdjęcia jak tylko będziesz mogła Powodzenia, no i niech ktoś się jeszcze podłączy z dobrą radą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 22.03.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Jeśli mogę wtrącić, to odnośnie mebli w aneksie kuchennym. Obecnie mamy właśnie taką kolorystykę: fronty klon, boki, półki, uchwyty i blaty w kolorze o ile pamiętam calwados. Efekt - bardzo ciepłe i przyjemne wnętrze. Wypróbowaliśmy je właśnie w kuchni ciemnej z małym oknem po stronie północnej, ale teraz mamy te same mebelki w kuchni widnej z dużym oknem od południa - i tu i tu rewelka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 22.03.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 - częsć przeznaczoną na aneks też zielenią oliwkową ale powiedzmy o to ciemniejszą. Zaznaczam, że w tym aneksowym kacie jest ciemno więc chyba odpadają ciemne meble? Zielen oliwkowa jest smutna, a jeszcze w ciemnym kącie ? Jak kat jest ciemny, to trzeba go chyba rozjasnić...może groszek ? Jest taki wesoły, chyba że lubisz grobowce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yena 23.03.2007 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 - częsć przeznaczoną na aneks też zielenią oliwkową ale powiedzmy o to ciemniejszą. Zaznaczam, że w tym aneksowym kacie jest ciemno więc chyba odpadają ciemne meble? Zielen oliwkowa jest smutna, a jeszcze w ciemnym kącie ? Jak kat jest ciemny, to trzeba go chyba rozjasnić...może groszek ? Jest taki wesoły, chyba że lubisz grobowce... Hi Hi jasne , że grobowców nie lubię. A nad tym groszkiewm to sie musze zastanowić. Ale tak ogólnie to jak się Wam podaba taka kolorystyka biorąc pod uwage cale pomieszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts