Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak si e Wam to "widzi"?

yena

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Od razu wyjasniam ze to mój pierwszy raz na tym forum :lol: ( co widac chyba zresztą), ale potrzebuję drobnej porady dot. kolorystyki ( przynudzam co ?)

W moim mieszkaniu posiadam coś co sie szumnie nazywa pokojem z aneksem kuchennym ( bez komentarza) pokój 4 x 5 a aneks to kąt nie wydzielony niczym 2,25 x 1,40.

w pokoju sa jesze schody na drugi poziom w kolorze olcha miodowa

I tylko drzwi balkonowe 1,60 szer. ( jedyne okno na świat)

I teraz tak:

- planuje pokój pomalowac na jasna zielen oliwkową

- częsć przeznaczoną na aneks też zielenią oliwkową ale powiedzmy o to

ciemniejszą.

- meble w ( śladowych ilościach ) w kolorze olcha miodowa ( takie chwilowo mam i nie zamierzam kupować nowych)

- wypoczynek - czarny w wielkie ciemnozielone i bordowe kwiaty których prawie nie widać bo są tak ciemne, że zlewają się z tłem wypoczynku.

- kolor mebli do aneksu kuchennego... nie mam pojecia. I tu własnie oczekuje, że puścicie wodze fantazji lub podzielicie się swoimi doświadczeniami

Zastanawiam się czy meble do aneksu z frontami w kolorze wanilia i bokami, blatami, odkrytymi połkami małym barkiem w kolorze np orzech lub czereśnia pasowalyby ?

Zaznaczam, że w tym aneksowym kacie jest ciemno więc chyba odpadają ciemne meble?

Podoba mi się pomysł z waniliowymi frontami w aneksie kuchennym, ale niestety nie mam pojęcia jaki to kolor olcha miodowa :oops: Natomiast jest znaczna różnica między orzechem a czereśnią - wybrałabym ten, który jest bardziej zblizony do wspomnianej "olchy" :)

Podeślij zdjęcia jak tylko będziesz mogła :p

Powodzenia, no i niech ktoś się jeszcze podłączy z dobrą radą!

Jeśli mogę wtrącić, to odnośnie mebli w aneksie kuchennym. Obecnie mamy właśnie taką kolorystykę: fronty klon, boki, półki, uchwyty i blaty w kolorze o ile pamiętam calwados. Efekt - bardzo ciepłe i przyjemne wnętrze. Wypróbowaliśmy je właśnie w kuchni ciemnej z małym oknem po stronie północnej, ale teraz mamy te same mebelki w kuchni widnej z dużym oknem od południa - i tu i tu rewelka...

ciemniejszą.

Zaznaczam, że w tym aneksowym kacie jest ciemno więc chyba odpadają ciemne meble?

Zielen oliwkowa jest smutna, a jeszcze w ciemnym kącie ? Jak kat jest ciemny, to trzeba go chyba rozjasnić...może groszek ? Jest taki wesoły, chyba że lubisz grobowce...

ciemniejszą.

Zielen oliwkowa jest smutna, a jeszcze w ciemnym kącie ? Jak kat jest ciemny, to trzeba go chyba rozjasnić...może groszek ? Jest taki wesoły, chyba że lubisz grobowce...

Hi Hi jasne , że grobowców nie lubię. A nad tym groszkiewm to sie musze zastanowić.

Ale tak ogólnie to jak się Wam podaba taka kolorystyka biorąc pod uwage cale pomieszczenie?