31824 Grzegorz S. 22.03.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam sąsiadów Pojawiły się sugestie, aby wykożystywać tę formę do komunikacji. Zapraszam do korzystania. Pozdrawiam GPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
31824 Grzegorz S. 22.03.2007 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 WitamPozawalam sobie zebrać propozycje nazw ulicy jakie do dziś spłynęły. Myślę, że będzie to pomoc dla Pana Jarosława. Oto nazwy ulic w kolejności alfabetycznej: ChmielowaJagodowaJarzębinowaJaśminowaKarolaKasieńkiKonwaliowaLawendowa MalinowaMiodowaMorelowaOwocowaPoziomkowaPoziomkowa Osobiście polecam Karola lub Kasieńki. Jak ktoś wie o co chodzi to nawet szacowna nazwa a nie brzmi zbyt pompatyczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaz 22.03.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam Sąsiadów na forum A pan Grzegorz jakiś marketing uprawia?? czy co?? hmmmmm Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
31818_darekd 22.03.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam wszystkich Państwa. Kierując się przykładem szanownego kolegi Grzegorza zachęcam do nazwania naszej ulicy Jarzębinową Zgodnie z informacją od kolegi Grzegorza wszyscy sa zainteresowani budową (i finansowaniem zgodnie z ilością działek) drogi tymczasowej. W związku z tym proponuję wykonanie jej z drobnego gruzu po uprzednim usunięciu warstwy humusu. Gruz być może będę miał z odzysku ale w dużych frakcjach. Może ktoś z Państwa ma możliwość załatwienia kruszarki i ekipy do ułożenia gruzu na drodze. Proszę o pomysły. Zakładamy z Grzegorzem, że droga będzie miała 4m szerokości i dwa odcinki po 200m. Humus myślę trzeba usunąć do 30 cm na razie na nasze działki, a później zobaczymy co z nim począć. Trzeba działać szybko gdyż gruzu spodziewam się juz w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.03.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A gdzie dokładnie są Wasze budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
31824 Grzegorz S. 23.03.2007 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Dziękuję za przysłanie informacji o projekcie. Jednakże moim zdaniem takiej informacji bez bliższych danych o osobach pytających udzielić nie możemy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.03.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Cóz, rozumiem wobec tego, ze nie budujesz w tej okolicy co ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idziu5 25.03.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Proponuję przedstawić swoje uwagi na temat wykonania drogi. Czas mija...Prace budowlane czas zacząć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaz 25.03.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 zgoda - jest pewna propozycja, ale może ktoś jeszcze ma coś innego w zanadrzu? jeśli tak - to pogadajmy na forum, tak, żeby na naszym spotkaniu mozna było podjąć decyzje i zacząć realizację bez kolejnej zwłoki czasowej... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
31818_darekd 25.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam ponownie.W sobotę widziałem się z p. Richertem, który ma zakład zajmujący się robotami drogowymi i ziemnymi. W wyniku tej rozmowy mam dostać na początku tygodnia ofertę kompleksową na ułożenie drogi na naszych działkach zgodnie z założeniami jak powyżej. Po jej otrzymaniu niezwłocznie podzielę się nią z Państwem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idziu5 26.03.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 może powrócimy jeszcze do nazwy? Jak się Państwu podoba nazwa Nektarowa?? Czegam na spostrzeżenia Pozdrawiam 318/35 Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
31824 Grzegorz S. 28.03.2007 01:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Co do nazwy, taka została wybrana w regułach jakie zostały zaproponowane. Jak zuważyliscie lubię analizę liczb. Oto parę liczb. 1. liczba działek posiadających właścicielii - 382. liczba włąścicieli - 223. liczba głosujących - 104. liczba głosujących na Nektarową - 65. liczba głosujacych na Jarzębinowa - 46. liczba głosujących na Lawendową lub Konwaliową - po 3 Nasze pierwsze demokratyczne - jak je nazwał Sąsiad Jarosław 318/15 - głosowanie dowodzi, że reguły demokracji wymagają zaangażowania większości. Mogę ubolewać jedynie nad tym, że przespałem termin głosowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
31818_darekd 28.03.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Potwierdzam "zarezerwowanie" salki na nasze sobotnie (31.03.07.) spotkanie w szkole na Kowalach o godz 12.00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p1 03.04.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam.Dzisiaj Gazownia powiedziała mi ,że budowa gazociągu potrwa do 6 miesięcy.Jeśli byłoby więcej chętnych moglibyśmy skrócic ten okres .Koszt 1200 + instalacja wewnętrzna.Pozdrawiam Wojciech Puchalski 318/37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p1 03.04.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam Sąsiadów.Zakład Energetyczny zamierza po Świętach zrobic przyłącze energetyczne.Jednak Wykonawca dostal zlecenie na podłączenie 2 działek.Sądzę ,że jest więcej chętnych , którzy zapłacili za przyłącze i proponuję przeprowadzić zmasowany atak telefoniczny na Zakład Energetyczny.Pozdrawiam Wojciech Puchalski 318/37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
31818_darekd 04.04.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam Sąsiadów. Zakład Energetyczny zamierza po Świętach zrobic przyłącze energetyczne. Jednak Wykonawca dostal zlecenie na podłączenie 2 działek. Sądzę ,że jest więcej chętnych , którzy zapłacili za przyłącze i proponuję przeprowadzić zmasowany atak telefoniczny na Zakład Energetyczny. Pozdrawiam Wojciech Puchalski 318/37 Mam pytanie, czy ten wykop wzdłuż naszych działek to dzieło elektryków? Ja osobiście uiściłem już 1 ratę za skrzynkę elektryczną, nie wiem jak reszta Pozdrawiam i życzę pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
31818_darekd 04.04.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Informuję, że wysłałem Państwu maila z załączonymi zdjęciami drogi wykonanej na Rotmance przez Pana Richerta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idziu5 14.04.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Witam Sąsiadów. Zakład Energetyczny zamierza po Świętach zrobic przyłącze energetyczne. Jednak Wykonawca dostal zlecenie na podłączenie 2 działek. Sądzę ,że jest więcej chętnych , którzy zapłacili za przyłącze i proponuję przeprowadzić zmasowany atak telefoniczny na Zakład Energetyczny. Pozdrawiam Wojciech Puchalski 318/37 Rozmawiałem z Energa obecnie wykonają tylko dwa przyłącza kolejne dopiero pod koniec tego roku (procedury....) Jeżeli ktos jeszcze chce podłączyc sie w tym roku powinien podpisać umowe z nimi to uwzglednią w projekcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_p1 27.04.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Witam.Czy ktoś z Szanownych Sąsiadów wie co dzieje się w sprawie wodociągu ?Będę wdzięczny za odpowiedż.Pozdrawiam Wojciech Puchalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
31818_darekd 27.04.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Witam. Czy ktoś z Szanownych Sąsiadów wie co dzieje się w sprawie wodociągu ? Będę wdzięczny za odpowiedż. Pozdrawiam Wojciech Puchalski Witam. Firma Torabild złożyła ofertę w odpowiedzi na moje zapytanie (na podstawie rysunków otrzymanych od projektantek), niestety oferta ta nie była kompletna - brakowało studzienek przyłączeniowych. W chwili obecnej czekam na jej uzupełnienie. W momencie jej otrzymania niezwłocznie powiadomię wszystkich o tym fakcie. Tak apropos myślę, że oferta będzie oscylowała wokół kwoty 200.000,00 zł za całość, czyli około 5.000,00 zł na działkę, ale zobaczymy. Drugą ofertę miała dostarczyć (po moim osobistym złożeniem zapytania do Pana Prezesa ) firma Reknica, ale niestety jeszcze nie zdążyła - Reknica, bo przecież nie Pan Prezes . Reasumując, jak tylko otrzymam konkretne oferty przekażę je Państwu niezwłocznie. Jednocześnie ponawiam pytanie, co do oferty na drogę - czy są Państwo zainteresowni jej realizacją. Do tej pory odpowiedziały 4 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts