efilo 14.07.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 ja mam doświadczenia tylko z akrylowym. rozbawił mnie post z początku wątku o tym że akryl to święty spokój. po pierwsze syf. po drugie mech (czy grzyb jeden pieron - w każdym razie od strony północnej brzydki nalot). po trzecie wietrzeje i się kruszy i odpada - zwłaszcza od strony południowej. a że kolory do wyboru? no i co z tego jak nasz domek z pastelowozielonego (taki sobie rodzice wymyślili ) zrobił się biały? jak mówimy jak dojechać to nadal opisujemy 'i tam zobaczycie taki zielony domek' a potem się dziwimy że nikt nie może trafić. do moemntu otwarcia tego wątku byłam zdecydowana na tynk mineralny plus lotusan firmy sto. teraz rozważam jeszcze silikonowy i... jestem w kropce. ocieplam wełną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.07.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Ja juz po wyborze, i towar zakupiony.Castng był pomiędzy najlepszymi STO, CAPAROL, KABEi analogicznie7,4 netto8k netto6k bruttoWybrałem KABE ,brałem pod uwagę tylko tynk silikonowy barwiony w masie.Specjaliści mówią ze kabe to to samo co STo wiec po co przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BZYQ 30.07.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Każda elewacja po czasie wymaga odświeżeniamoja koncepcjatynk mineralny ( jestem zdecydowany na deliakatny pastelowy odcień )a na to po kilku latach farba silikonowa taniej na etapie inwestycjiodświeżona elewacja po kilku latach dodam że w ofercie handlowej sa juz tynki mineralne przeznaczone od razu do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 03.06.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 wywlekłam, bo stoję przed wyborem, a ciekawa jestem jakie tendencje panują obecnie po lekturze różnych stron skłaniam się ku mineralnemu z opcją malowania farbą silikonową, a wykonawca namawia mnie na akrylowy, który lepszy? dom stoi niedaleko lasu w dość wilgotnych okolicach, cena też istotna, mam mętlik, co byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts