adam_cz-wa 22.03.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 witam obecnie jestem na etapie planowania domu i zastanawiam sie co powinien miec nowoczesny dom.załozenia jak sobie postawiłem to :- ekonomiczny w utrzymaniu- praktyczny moje pomysły to:- odkurzacz centralny- przydomowa oczyszczalnia- akumulator ( zapewnijacy zasilanie w razie awarii )- (pralnia) suszarnia w piwnicy z rzutem brudnej bielizny www. fawas.pl- zbiornik do gromadzenia deszczowki ( nie rozkminiony temat jeszcze )- kolektory ( jesli wyliczenia okażą się pomyślne) nie sądze aby wszytskie te pomysły powyzej udało mi sie zrealizowac ale moze .... liczę na wasze pomysły pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/75132-quotprzyjazny-quot-dom/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 22.03.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witaj. Według mnie nie zacząłeś z dobrej strony - choć ja tu żaden specjalista, sam dopiero się buduję Według mnie najważniejsze to: - DZIAŁKA - czy wymairowa? jak położona wzgledem stron świata?,jakie media? położenie domu na działce? - PROJEKT DOMU - czy parterowy? czy koniecznie z piwnicą? czy z garażem w bryle? jaki metraż i kto w nim będzie mieszkał? potem: - określasz budżet i szalejesz, albo płaczesz,bo nowoczesny dom to pojęcie bardzo szerokie..... studnia bez dna, serio, na przykład technologie powszechnie stosowane przez mniel lub bardziej zamożnych inwestorów to: - Rekuperator, Pompa ciepła, Kolektory słoneczne, odkurzacz Centralny, oczyszczalnia ścieków, Kominek z Płaszczem wodnym,System alarmowy, System centralnego Sterowania domem, podgrzewane podjazdy,Okna Antywłamaniowe, lista uuuuaaa..... by się ciągnęła... Polecam skupienie się na ważnych rzeczach bardziej niz na bajerach:-) ale podkreślam to tylko moja opinia.... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/75132-quotprzyjazny-quot-dom/#findComment-1686272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 22.03.2007 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witaj. Według mnie nie zacząłeś z dobrej strony - choć ja tu żaden specjalista, sam dopiero się buduję Według mnie najważniejsze to: - DZIAŁKA - czy wymairowa? jak położona wzgledem stron świata?,jakie media? położenie domu na działce? - PROJEKT DOMU - czy parterowy? czy koniecznie z piwnicą? czy z garażem w bryle? jaki metraż i kto w nim będzie mieszkał? potem: - określasz budżet i szalejesz, albo płaczesz,bo nowoczesny dom to pojęcie bardzo szerokie..... studnia bez dna, serio, na przykład technologie powszechnie stosowane przez mniel lub bardziej zamożnych inwestorów to: - Rekuperator, Pompa ciepła, Kolektory słoneczne, odkurzacz Centralny, oczyszczalnia ścieków, Kominek z Płaszczem wodnym,System alarmowy, System centralnego Sterowania domem, podgrzewane podjazdy,Okna Antywłamaniowe, lista uuuuaaa..... by się ciągnęła... Polecam skupienie się na ważnych rzeczach bardziej niz na bajerach:-) ale podkreślam to tylko moja opinia.... pozdr. witam moze i masz racje, ja juz dzialeczke mam i dlatego nie pomyslalem o tym. zdecydowanie dzialka to wazna sprawa. Z grubsza chodziło mi o wyposazenie domu w takie rzeczy ktore mogą pomoc zyc: łatwo, przyjemnie i wygodnie. projekt wybrałem taki ktory mi odpowiada i podjalem decyzje ze bedzie w nim piwnica. czekam na ciekawe pomysły ( marzenia nie bolą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/75132-quotprzyjazny-quot-dom/#findComment-1687186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts