Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FOTORADARY STRAŻY MIEJSKIEJ

GACUŚ

Recommended Posts

Oglądałem dzisiaj obrady Trybunału Konstytucyjnego w sprawie używania fotoradarów przez Straż Miejską .

Wyrok Trybunału jest ostateczny i stwierdził iż używanie fotoradarów przez Straż M. jest nie zgodne z konstytucją .

Wyrok mniej więcej brzmiał tak :

Straż miejska nie może karać mandatami ani wszczynać postępowania w Sądzie grodzkim na podstawie zdjęć z fotoradarów .

Huraaaaaaaaa

Co wy na to , ja jestem za i bardzo cieszę się z tego wyroku

Pozdrawiam

Teraz będą rejestrować w towarzystwie policjanta.

Miejmy nadzieję że to nic nie da :) bo nawet jak będą rejestrować w towarzystwie policjanta to nie będą mogli wystawić mandatu . Wystawić mandat w tym przypadku może tylko Policja :wink:

MOżna sie zgłaszać do sądu po zwrot kasy. Ciekawe co z otrzymanymi punktami ? :):)

Z tego co mówią w telewizji to zwrotu kasy raczej nie będzie , jeżeli ktoś został wezwany na posterunek Straży miejskiej i podpisał wykroczenie i odebrał mandacik to niestety nic nie wskóra . W lepszej sytuacji są ci którzy zostali zarejestrowani na fotoradarze a nie zostali jeszcze wezwani - oni maja prawo do nie przyjęcia mandatu :wink:

Ale jest tez i inna wiadomość - zapowiedź. Zmiana Ustawy, która spowoduje, że straznicy otrzymaja uprawnienia do "suszarek" + beda mogli kontrolować kierowców

No miejmy nadzieję że ta ustawa nie przejdzie , niech straż miejska lepiej zajmie się pijakami , chuliganami , wandalizmem , itp

Pozdrawiam

Teraz będą rejestrować w towarzystwie policjanta.

Miejmy nadzieję że to nic nie da :) bo nawet jak będą rejestrować w towarzystwie policjanta to nie będą mogli wystawić mandatu . Wystawić mandat w tym przypadku może tylko Policja :wink:

Ja zrozumiałam, że radarów dalej będą używać ale taśmy przekażą policji aby to ona rozsyłała wezwania i prowadziła dalej te sprawy. Do czasu zmiany ustawy. :cry: