GACUŚ 22.03.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Oglądałem dzisiaj obrady Trybunału Konstytucyjnego w sprawie używania fotoradarów przez Straż Miejską . Wyrok Trybunału jest ostateczny i stwierdził iż używanie fotoradarów przez Straż M. jest nie zgodne z konstytucją .Wyrok mniej więcej brzmiał tak : Straż miejska nie może karać mandatami ani wszczynać postępowania w Sądzie grodzkim na podstawie zdjęć z fotoradarów .Huraaaaaaaaa Co wy na to , ja jestem za i bardzo cieszę się z tego wyroku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 22.03.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Teraz będą rejestrować w towarzystwie policjanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.03.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 MOżna sie zgłaszać do sądu po zwrot kasy. Ciekawe co z otrzymanymi punktami ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper69 22.03.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wielka szkoda , pojawi się więcej piratów drogowych .Nie jest to dobra wiadomosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.03.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Ale jest tez i inna wiadomość - zapowiedź. Zmiana Ustawy, która spowoduje, że straznicy otrzymaja uprawnienia do "suszarek" + beda mogli kontrolować kierowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 22.03.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Tak tak, jeszcze należy dać takie uprawnienia ochronie i stróżom nocnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.03.2007 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Teraz będą rejestrować w towarzystwie policjanta. Miejmy nadzieję że to nic nie da bo nawet jak będą rejestrować w towarzystwie policjanta to nie będą mogli wystawić mandatu . Wystawić mandat w tym przypadku może tylko Policja MOżna sie zgłaszać do sądu po zwrot kasy. Ciekawe co z otrzymanymi punktami ? :) Z tego co mówią w telewizji to zwrotu kasy raczej nie będzie , jeżeli ktoś został wezwany na posterunek Straży miejskiej i podpisał wykroczenie i odebrał mandacik to niestety nic nie wskóra . W lepszej sytuacji są ci którzy zostali zarejestrowani na fotoradarze a nie zostali jeszcze wezwani - oni maja prawo do nie przyjęcia mandatu Ale jest tez i inna wiadomość - zapowiedź. Zmiana Ustawy, która spowoduje, że straznicy otrzymaja uprawnienia do "suszarek" + beda mogli kontrolować kierowców No miejmy nadzieję że ta ustawa nie przejdzie , niech straż miejska lepiej zajmie się pijakami , chuliganami , wandalizmem , itp Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.03.2007 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Tak tak, jeszcze należy dać takie uprawnienia ochronie i stróżom nocnym. Jeszcze tego by brakowało żeby ochroniarze mieli takie prawa To dopiero by było bezprawie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 22.03.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 dostałem od NICH kilka dni temu ciekawą korespondencje gdzie załączone było zdjecie ze mną na pierwszym planie:) Jutro do NICH pójdę i zapytam o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.03.2007 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 dostałem od NICH kilka dni temu ciekawą korespondencje gdzie załączone było zdjecie ze mną na pierwszym planie:) Jutro do NICH pójdę i zapytam o co chodzi No to należysz do grona szczęściarzy , którzy mają fotkę ale nie będą musieli za nią płacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.03.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Teraz będą rejestrować w towarzystwie policjanta. Miejmy nadzieję że to nic nie da bo nawet jak będą rejestrować w towarzystwie policjanta to nie będą mogli wystawić mandatu . Wystawić mandat w tym przypadku może tylko Policja Ja zrozumiałam, że radarów dalej będą używać ale taśmy przekażą policji aby to ona rozsyłała wezwania i prowadziła dalej te sprawy. Do czasu zmiany ustawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts