Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Agi i Mirka

Recommended Posts

Dziękuję dziewczyny za odwiedziny. Fajnie widzieć, że ktoś tu do nas zagląda i zostawia swoje posty. Puki co byłam w Wielki Piątek u Pani architekt wnętrz. No cóż. Troszkę się zawiodłam. Meble do kuchni i owszem - tak jak chciałam. Ale zero pomysłów na kolorystykę. Spędziłam u niej 1,5 godziny i dopiero burza dwóch mózgów i mina mojego małża, która mówiła ZARAZ NIE WYTRZYMAM I SAM ZROBIĘ TE PROJEKTY sprawiła, że doszłyśmy do jakiegoś poprozumienia. Jutro ma być gotowa nasza łazienka i naniesione kolory w kuchni. Jak tylko dostanę na emila gotowce to umieszczę je tutaj i będę oczekiwała, że ewentualnie mi doradzicie co mam jeszcze zmienić.

Pozdrawiamy poświątecznie.

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj, z tego co czytam, to chyba ma się ku przeprowadzce :D ? A propos naszych lokalnych projektentów wnętrz sama byłam ciekawa co prezentują. Mnie samej nie będzie chyba na to stać, bo chcę maksymalnie ciąć koszty, ale ciekawa jestem efektów WASZEJ pracy. Może zastosuje jakąś zniżkę za Twój współudział w tworzeniu projektu?

Witaj, z tego co czytam, to chyba ma się ku przeprowadzce :D ? A propos naszych lokalnych projektentów wnętrz sama byłam ciekawa co prezentują. Mnie samej nie będzie chyba na to stać, bo chcę maksymalnie ciąć koszty, ale ciekawa jestem efektów WASZEJ pracy. Może zastosuje jakąś zniżkę za Twój współudział w tworzeniu projektu?

Przynajmniej wiadomo, że na tym forum są osoby, które mają coś do powiedzenia konkretnego a nie tylko ohy i ahy :wink:

Hej!

no to ja nie wiem czy moge tu cos napisac bo mnie sie podoba i sa ohy i ahy :lol: :lol:

Otworzylam Twoj watek zobaczylam domek w avatarku i od razu przykuł moja uwage (te pozytywną oczywiscie :D )

Ale teraz powaznie :D

Najwazniejsze ze Wam domek sie podoba i co chyba najwazniejsze czujecie ze bedzie dla Was wygodny i wymarzony.

Co do podobania sie hmmmm...

Ja to sie juz chyba przestalam przejmowac tym ze dla wielu nasz domek jest poprostu paskudny, a tez mam projekt indywidualny i czlowiek sie troszke przejmowal :wink: .

Powiedz prosze cos wiecej o wymiarach domku tzn jaki jest dlugi jaki szeroki no i z jakiej strony swiata masz taras. Czy ksztalt domku to wasz dobrowolny wybór czy ksztalt dzialki wymusil na Was taki projekt?

Pozdrawiam

Ona nie jest droga bo troszke na boku robi. Nie ma swojej fiirmy. W Wemie projektuje łazienki. Jeśli koszt zakupu akcesoriów do łazienki wyniesie ponad 5000 zł to projekt łazienki kosztuje 100 zł. Za salon i kuchnię weźmie od nas 700 złotych. Widzialam jej projekty i poźniej wykonanie - były świetne. Jest chyba tylko typem osoby, którą trzeba naciskać. No i niestety twierdzi, że ona nie może od siebie nic narzucać bo klient ma być zadowolony. Mój mąż powiedział jej, że przyszedł po to do niej żeby zarzuciła nas pomysłami a nie czekała jak my coś zaproponujemy. Ehhh ... mam nadzieję, że podziałało. Okaże się jutro.

Na marginesie powiem, że ja w piątek bawiłam się świetnie, moja wyobraźnia była wytężona ;)

Malmuc nie mam niestety projektu przed sobą więc wymiary podam jutro. Dom był projektowany na potrzeby działki 42 na 24. Nie mogliśmy nic sobie dopasować z gotowych. Nie chcieliśmy poddasza użytkowego (prócz małego schowka na tzw. choinkę) bo obserwowaliśmy znajomych i ich domy - jeśli jest mała rodzina a na dole 3 sypialnie to poprostu użytek staje się tylko użytkowany przy sprzątaniu :wink: O piwnicy tez nie marzyliśmy. Poza tym chcieliśmy uniknąć kosztów robienia schodów. No i tak została parterówka z pomieszczeniami wielkości "orzeszków". Postaram się żeby było przytulnie. Widzę jednak, że mogłam pociągnąć domek i powiększyć troszkę salon i kuchnię. Choć z drugiej strony to byłaby wąska kiszka - nieustawna. To czy będzie miło, wygodnie i funkcjonalnie wyjdzie w użyciu.

Jesli chodzi o strony świata to nasza sypialnia i kuchnia stoi od wschodu, salon - okna boczne i dwa pozostałe pokoje stoją od zachodu a taras mam na południe. Już teraz jak jedziemy w słoneczna pogodę to grzeje, że aż miło. Od północy stoi garaż.

Juz Ci mówię czym. Ogrzewanie będzie gazowe. Podpisaliśmy umowę z Bałtykgazem na butlę w ziemi. Oprócz tego na takie zimy jak w tym roku zdecydowaliśmy się na kominek z płaszczem wodnym. No i będziemy czekać cierpliwie na podciągnięcie gazu ziemnego do naszej wioski. W wiosce obok juz jest ale mieszkańcy Nasiegniewa nie chcą się zgodzić na gaz ziemny. Czekają chyba na przykaz rady gminy. A na Bałtykgaz zdecydowaliśmy się bo mają najkorzystniejsze warunki jeśli chodzi o rezygnacje z ich butli. Poprostu nie płaci się im krocie za usunięcie zbiornika. No i rachunki płaci się co miesiąc a nie za napełnienie butli jednorazowo.

Pozdrawiam.

P.s. Dzis w nocy zalałam sąsiadkę. Pękł wężyk z zimną wodą. Jestem nieprzytomna i zła. Byle do jesieni. We własnym domu jak zaleję to tylko samą siebie :-?

My nie braliśmy gazu pod uwagę, choć jest praktycznie bezobsługowy, a na naszą Rybnicę pewnie nigdy go nie pociągną i zostaje groszek, miał, czy jak kto woli. Z sąsiadami rzeczywiście zawsze jest problem, że albo oni przeszkadzają tobie, albo na odwrót :wink: . Znam ten ból- sama od 9 lat mieszkam w wieżowcu, więc sąsiadów mam wielu i nieraz zastanawiam się, czy ten pan w windzie to ktoś z mojej klatki, czy tylko kogoś odwiedza. O schabowych sąsiadki i libacjach na przystanku pod blokiem nie wspomnę. A moja teściowa jeszcze nam podcina skrzydła mowiąc, że rzucamy sie z motyką na kosmos (to już nie tylko Księżyc), a przecież Macie takie piekne mieszkanie. Krew się we mnie gotuje na te słowa. :evil:

To co dziś usłyszałam od mojej sąsiadki jest kolejnym plusem posiadania domu. Ona usłyszała, że się wyprowadzam i buduję dom za miastem. Kopara opadła - konsternacja i stwierdzenie - ciekawe kto będzie mieszkał - spokojna kobieta lub samotny człek czy też rodzina z bandą wrzeszczących dzieci na 24 m.kw. Osobiście nie jestem zawistna i wredna ale życzę jej tego drugiego.

Budujecie na Rybnicy? Mam w tamtych okolicach rodzinę. Ale to bliżej Ursusa. Powiem szczerze, że zazdroszczę wam bliskości lasu i jeziorek. Ja mam 3 km do Chełmickiego.

"Budujecie"- to zbyt szumnie powiedziane, bo dopiero w najbliższy piątek spiszemy akt notarialny :D . Są to działeczki wytyczone na samym końcu Rybnickiej, pod samym Józefowem i w sąsiedztwie lasu :D ,a rzeczoznawca z banku stwierdzil, że to koniec świata, ale my sie cieszymy. W okolicach Ursusa niestety ceny skoczyły jak szalone, chociaż początkowo rzeczywiście rozglądaliśmy się za działką bliżej cywilizacji, ale wyszło jak wyszło.

witam. i ja się dołączę do zachwytów. bardzo mi się podoba wasz dom. każdy ma prawo do swoich upodobań i wyborów. wasz dom i wam ma być w nim dobrze(ależ się rozgadałam-wkurzają mnie krytykanci!!!)czekam na kolejne fotki i trzymam kciuki .

9

Zajrzałam i ja do Ciebie :wink: Fajny projekt. Podobają mi się takie rozłożyste domy. O wyboże mojego projektu zadecydowały względy ekonomiczne i praktyczne. Choć najchętniej budowałabym dom kostkę :lol:

Bardzo podoba mi się Twój dach. Gdy dojdzie elewacja pewnie bedzie jeszcze ładniejszy :lol: Narazie same okna już go ozdobiły :lol:

gdzieś przeczytałam ,że na wrzesień planujesz przeprowadzke-więc zjrzałam do Twego wątku.(też zamierzam się wprowadzić w tym roku i wszędzie poszukuje pomysłow ) Mnie Twój domek podoba się a najbardziej rozmieszczenie w środku jakby dwie części prywatna i gościnna. Przedewszystkim zazdroszcze Ci tej projektantki za te pieniądze.TEŻ bym taką chciała. prosze o fotki i powodzenia :D

Przedstawiam wizualizację naszej "dużej" łazienki. Będą zmiany w postaci umywalki i baterii umywalkowej oraz wanny.

Zdjęcia się troszkę rozjechały ale mam nadzieję, że pobudzicie swoją wyobraźnię :wink:

Kafelki to Cersanit Tenera, wanna to Excellent oval, nad umywalką się zastanawiam ale będzie napewno nastawiana - albo w kształcie łezki albo owalna. Baterie, które mi się podobają to Paffoni STICK.

http://img337.imageshack.us/img337/229/al011ir3.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/4646/al021nh6.jpg

http://img293.imageshack.us/img293/7660/al031nd0.jpg

http://img293.imageshack.us/img293/2764/al041pn4.jpg

http://img293.imageshack.us/img293/4205/al051ct5.jpg