Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Agi i Mirka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niżej umieszczam projekt małej łazienki o wymiarach 1,36 x 1,12. Chcę jeszcze nanieść małe zmiany. Po pierwsze inna umywalka. Nie wiem czy ścinać blat w trójkąt czy raczej dostosować podłogę pod blatem i tę ciemniejszą część kafli na podłodze ściąć w okrąg. Choć chyba wolałabym ściąć w trójkąt żeby dostosować do ściany i luster. Już sama nie wiem. Chciałabym w poniedziałek mieć ostateczne zdanie a nie mogę się zdecydować, jak to rozwiązać. We wtorek wchodzą hydraulicy a mój wykonawca jest zdania, że już w połowie lipca dom będzie wykończony. Jest tylko jeden mały problem. Brakuje nam 23.000 zł.

Wyżej umieściłam projekt większej łazienki. Ale chyba wam się nie podoba bo każdy milczy :wink:

Jeśli macie jakieś sugestie to piszcie. Może wykorzystam wasze pomysły.

No ale żeby więcej nie gadać to wklejam zdjęcia.

http://img147.imageshack.us/img147/8159/azzq2.jpg

http://img169.imageshack.us/img169/2316/azienkamaa1ks3.jpg

http://img143.imageshack.us/img143/8652/maaazienka4fd8.jpg

a teraz od strony umywalki

http://img169.imageshack.us/img169/5756/maaazienka3dc7.jpg

Zdjęcia jak zwykle trochę rozciągnięte ale dostaję je w Adobe Acrobat 7.00 i muszę je przekształcać w jpg.

Proszę o komentarze w sprawie łazienek. Nawet jak wam się nie podoba.

Pozdrawiam.

wizualizacje robi mi architekt wnętrz z salonu łazienek WEMA, w którym będziemy się zaopatrywać.

Nam też się podobają te kafle (TUBĄDZIN Homme) i w pierwszej wersji chceliśmy mieć je w dużej łazience ale mój małż doszedł do wniosku, że w przyszłości mogą nas razić te czerwienie. No ale tak nam się podobały, że postanowiliśmy zrobić je w małej łazience. W pierwszej wersji miało być duże lustro od sufitu do podłogi na wprost wejścia do łazienki. Umywalka miała być mała prostokątna albo kwadratowa na półce też prostokątnej ale chyba fajnie wyszło pani architekt i tak zostanie. Tylko problem jest z półką i podlogą. Muszę to zgrać ale nie wiem jak. Jutro chyba jej powiem co mnie boli, niech przygotuje obie wersje i zobaczymy co lepsze.

Pozdrawiam i zachęcam do dalszych komentarzy

Żadnej umowy nie podpisaliśmy. Koszt zrobienia projektu to 100 zł jeśli zamówienie na materiały wyniesie 5001 zł :wink: zaś jeśli będzie poniżej tej kwoty to 300 zł od łazienki. Oni to doliczają do faktury za materiały. Ja dodatkowo wynajęłam tą panią do projektu kuchni i salonu. Będzie nas to już na stopie prywatnej kosztować 700 zł. Tylko w tych pozostałych pomieszczeniach ma zaprojektować podwieszane sufity, oświetlenie i kolorystykę. Meble wybieram sama. Do łazienek też kafle sami wybieraliśmy a ona tylko to ładnie ułożyła w komputerku :wink:

Wema ma sieć salonów w Polsce. Wpisz w wyszukiwarkę: WEMA i zobacz. W każdym salonie jest zatrudniony architekt wnętrz.

Pozdrawiam.

Agata jesli mozna zapytac o kolumny?

Jaka srednica ?

Ja szukam czegos o srednicy 50cm.

Jesli masz jakis namiar bede wdzieczna(bardziej chodzi mi o firme , bo widze , ze nie jestesmy sasiadkami , wiec adres skladu mnie nie urzadzi).

Dachowke mamy chyba taka sama :D

Zycze powodzenia w wykonczeniowce

wyczaiłam ją na allegro. są jeszcze inne. z tego co zdążyłam zauważyć to tzw. chińszczyzna albo wyrób polski. oprócz tej są jeszcze inne. ja zdecydowałam sie na okrągłą. nawet jeśli za 2 lata coś z nią się stanie to za tą kasę nie będzie mi żal wyrzucić i kupić coś porządniejszego. teraz nie mam tyle kasy żeby szaleć. a to są namiary na wywijaną :wink:

http://www.allegro.pl/item187032991_ekskluzywna_umywalka_nablatowa_d_972a.html

pozdrawiam.

rrmi mogę podać ci tylko wymiary słupów. niestety nie wiem kto je wykonywał bo załatwiał je wykonawca robót. jak będę na budowie to zerknę na naklejkę na słupach i dam ci znać na priv.

wymiary z projektu:

"słup średnica 30 cm, od poziomu 0,00, beton C20, stal 4 średnica 12, strzemiona średnica 6 co 30 cm"

pozdrawiam.

Ładny dom, w środku i na zewnątrz. :p Podobają mi się tez te projekty łazienek, tylko czy w tej dużej nie kuje trochę w oczy taka kwadratowa umywalka? Cala reszta jest z okrągłościami, nawet te poleczki a tu na raz taki kwadrat... Mi pasowało by tam tez cos o kształtach podobnych do całej reszty, czyli zaokrąglone.

Tylko nie bierz mnie, proszę zbyt poważnie, bo zdany ze mnie specjalista i znawca urządzania wnętrz, :wink: tylko pisze o pierwszym odczuciu jakie miałam jak spojrzałam na projekt.

A teraz masz jeszcze czas aby pomyśleć, wiec podpowiadam. :p

Zelijko, każda krytyka i każda uwaga jest mile widziana. Oczywiście będzie umywalka okrągła - wybraliśmy miskę bo miała być w kształce łezki ale jest problem bo ona jest w komplecie z meblami i nie da sie jej od mebli oddzielić. W małej łazience zostaje owal, zetnę kafle na podłodze tak by grały z półką. Umywalka też okrągła bądź owalna.

Pozdrawiam i dziękuję za uwagi.

Dobry duszku Zelijko. Ja uwagi przyjmuję z pokorą bo uważam, że gust każdy ma inny i prawo do swojego zdania też każdy ma. Nie nakazuje nikomu żeby podobał mu się mój domek bo on jest mój i mi ma sie podobać. Zresztą co można powiedzieć o domu, który stoi jeszcze golutki pośród łączek i truskawek :wink:

Jest wiele domów na forum, które nie są w moim stylu ale kopara opada mi na ich widok. Chciałabym, żeby w przyszłości jak już skończę to moje maleństwo urządzać, ludzie chętnie zaglądali na mój wątek i równie miło się o nim wypowiadali. No i mam nadzieję czerpali pomysły z tego co ja wspólnie z moim małżem stworzyliśmy.

Pozdrawiam Cię gorąco Zelijko - nasz dobry duszku :) i dziękuję za odwiedziny w moim wątku (i w moim domku)

Oj, Agus, no cos Ty! Przeciez kazdy co sie budowal wie jak moze sie podobac nawet kawalek sciany a gdzie dopiero juz stojacy i pokryty dachowka dom.

I pewnie kazdy juz na etapie planu, jak domek stal jeszcze tylko na papierze w myslach go urzadzal i siedzial sobie na terasie z kawa i dobrym ciachem. :wink:

Ja na pewno. :D :wink:

p.s.

Dzieki za mile slowa. :oops:

Jak kupiliśmy działkę nie miałam pojęcia jak będzie wyglądał nasz dom ale wiedziałam jedno - będzie miał zadaszony taras i oczko wodne w ogrodzie. I faktycznie widziałam siebie siedzącą w fotelu z wikliny na tym naszym tarasie w niedzielny słoneczny poranek, słyszałam śpiew ptaków i czułam smak tej kawy. To niesamowite. I zawsze jak mam doła bo własnie kasa się kończy, to zamykam oczy i marzę. To daje pozytywnego kopa. Pozdrawiam.

fajny domek - prawie taki sam jak nasz :o

tez mamy projekt indywidualny, parterowy z dachem 2spadowym, garaz bez przejscia do domu - w szoku jestem - nawet uklad pomieszczeń prawie identyczny

i pomysł na ustawienie sprzetow w duzej lazience tez.....

bede podgladac co u Was, bo my jestesmy dopiero na etapie fundametów

a jesli chodzi o lazienki to mam uwage do tej malej czerwonej

domyslam sie ze jest to seria HOMME - bardzo mi sie ona podoba, szczegolnie dekory

wydaje mi sie jednak ze zbyt wiele dekorow tam wstawiliscie

te dekory to przciez prawie artystyczne zdjecia i wydaje mi sie, ze powinno ich byc niewiele bo tylko wtedy bedzie mozna je pieknie wyeksponowac,

widzialas zdjecie w katalogo Tubadzina z ta seria - tam wygladaja super

u Was trzebe bedzie za nie sporo zaplacic z efekt bedzie chyba mizerny

ale to tylko moje zdanie, a żadna specjalistką od wnetrz nie jestem

poszukaj jeszcze na forum, byl gdzies watek o tych plytkach

pozdrawiam i zeycze powodzenia

(no i czekam na kolejne zdjecia oczywiscie)