Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Agi i Mirka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fasolko, o które dekory chodzi, z której strony? Te przy lustrze czy te przy wc. Skopiuj zdjęcie. Może masz racje. Ten projekt jest jeszcze do uzgodnienia więc liczę właśnie na takie sugestie. Dziękuję i pozdrawiam.

tutaj sa zdjecia o ktorych mowilam

http://test.tubadzin.pl/kolekcja.php?id=173

wlaśnie zobaczylamna stronie producenta, ze sa rowniez waskie dekorki

a ja myslalam ze wszedzie wstawiliscie te kwadratowe plytki

mimo wszysto uwazam, ze kilka ładnie wyeksponowanych dekorow bedzie wygladac lepiej niz duza ilośc tych cienkich

ozdrawiam

Dzięki fasolko. Szukałam tego wątku ale nie mogłam znaleźć. Powiem szczerze, że też chciałam zrobić taki postument pod umywalkę ale wizja pani architekt byla inna. Wogóle to miało być wielkie lustro na ścianie na wprost drzwi. No ale wyszło coś innego. Napewno będą zmiany w tym projekcie a jaki będzie efekt? Pokaże wam na zdjęciach.

i jeszcze jedno przyszlo mi do glowy

widzialas te plytki na zywo?

podstawowa plytka (biala szara i czerwona) nie jest jednolita

one sa mocno prazkowane i to widac

dlatego uwazam, ze nadmiar dekorow moze zaszkodzic

najbardziej podobaja mi sie te lazienki, gdzie nie uzyto w ogole bialych kafli, lub wstawiono ich tylko kilka - maja one jakas taka silę :)

a pomysl z czerwonym blatem jest super - czasami warto zaufac wlasnej intuicji i nie do konca ufac projektantowi - bo to Wy bedziecie tam mieszkac i to Wam ma sie podobac

fajny domek - prawie taki sam jak nasz :o

tez mamy projekt indywidualny, parterowy z dachem 2spadowym, garaz bez przejscia do domu - w szoku jestem - nawet uklad pomieszczeń prawie identyczny

fasolko jak zobaczyłam wątek AgataL od razu pomyślałam o Tobie :lol:

i zastanawiałam sie kiedy tu trafisz bo domek jest taki podobny do Twojego projektu :lol:

Mam pytanie do AgataL

co to za wanna?jaki producent?

fajny domek - prawie taki sam jak nasz :o

tez mamy projekt indywidualny, parterowy z dachem 2spadowym, garaz bez przejscia do domu - w szoku jestem - nawet uklad pomieszczeń prawie identyczny

fasolko jak zobaczyłam wątek AgataL od razu pomyślałam o Tobie :lol:

i zastanawiałam sie kiedy tu trafisz bo domek jest taki podobny do Twojego projektu :lol:

NO WŁAŚNIE !

hmmm, ja też jestem w lekkim szoku, bo mam wrażenie jakbym "przeszła się po swoim- Twoim domu" :o :) :wink:

metraż, ilość pokoi, bryła, dach.... wszystko mi mówi, że mamy bardzo podobne domy - tzn ja jeszcze na papierze... :)

masz dobre ułożenie pomieszczeń np. kuchnia na wejściu i jednocześnie od wschodu, taras na południe, garaż północ - wzorcowo!

no i Twój dom juz stoi!!!! wybierasz kolory do wnętrz!

farciara!!!! :wink:

• 1 month później...
Domek jest bombowy!Ja niedługo zaczynam budowe moze mniej okazałego ale tez śłicznego:) W zwiazku z tym mam pytanie czy możesz podać koszt budowy to tego etapu na którym obecnie jestes lub chociaz stanu surowego zamknietego:)Pozdrawiam i zyczę udanego budowania :lol:

Izabelko ten dom nie jest wcale taki okazały. Teraz wydaje mi się, że pomieszczenia takie jak kuchnia czy sypialnia, mogłyby być większe o 2-3 metry kwadratowe. Dom w tej chwili jest ocieplony styropianem 15, zrobione są gzymsy klinkierowe, wylane są posadzki, zrobione ogrzewanie (nie ma pieca, są kaloryfery, ogrzewanie podłogowe w łazience, kuchni i w przedpokoju prowadzącym do sypialni), zakupione wrota garażowe. Przed nami jeszcze dużo pracy. Nie liczyliśmy dokładnie ale do tej chwili poszło jakieś 180.000 zł. Przy tych szalejących cenach i tak wydaliśmy chyba niewiele.

SIĘ mi podoba...

Nie trzeba biegać po schodach....

aczkolwiek jeśli wtrącić coś można to...

w większej łazience, która co prawda jest duża ( coś koło 6 m o ile pamiętam ) naliczyłem chyba 5 czy 6 rodzajów kafelek... nie wydaje Ci się że będzie to zbyt dużo ? może się okazać że nie będzie jednej dużej "czystej" płaszczyzny i to może ciut zmniejszać tą łazienkę.

Sam przez to przechodziłem, bo kafelek i dodatków jest teraz taki wybór że chciałoby sie jeszcze i jeszcze i jeszcze gdzieć to "wciskać"... ale w końcu staneło na 3 rodzajach dół i 3 rodzajach góra... I jest ... zresztą sam nie wiem jak jest :-)

Może jakieś rendery kuchni ???

ciekaw jestem.... a dziś jestem w kuchennym nastroju bo "nielegalnie przed żoną" do pracy noż sobie zamówiłem... pierwszy z pięciu wyśnionych.... :-)

Pozdrawiam

Kurcze, nawet nie liczyłam ile rodzajów kafelków tam jest. Wiem, że są trzy odcienie - kafle gładkie, wąskie dekory, i paski no i wokół lustra różyczki. Zobaczymy jak to będzie wyglądać na ścianie.

Dziękuję za miłe słowa dotyczące domku. Wiem, że na takiego jamnika musi być amator.

Jeśli chodzi o kuchnię to oczywiście wizualizacja jest ale u małża w kompie i doprosić się nie mogę żeby wysłał mi Emila z tym zdjęciem. Ale oczywiście foty będą. Salonem też się pochwalę. Na razie wybrałam marmur na kominek. Nie pytajcie o cenę. Usiadłam jak usłyszałam.

Kafle na podłogi też już wybrane - Cersanitu Vento Rosato w satynie. Połączone będą z deską jesionową w salonie. Nie mam pomysłu na sypialnie. Chciałabym poszaleć z sufitem podwieszanym.

Fajnie, że ktoś odkurzył mój wątek. Pozdrawiam.