Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Agi i Mirka

Recommended Posts

Ula, zapraszam na kawę jak już będzie na czym siedzieć czyli w przyszłym tygodniu. Niestetu jestem od dziś odłączona od neta. Do zaklikania po 21 października. Obiecuję wtedy więcej zdjęć.

Wanna to exellent (nie pamiętam jak to się pisze) oval. Wcześniej pisałam o niej na str. 1.

Pozdrawiam i cieszę się, że wam się podoba. Choć to dopiero zalążek. Dziś spędzam pierwszą noc w nowym domku :).

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

AndrewB - jutro Ci spisze nazwę i kolor i wyślę na pw - kupowany w Obi.

Mayland - pierwsza noc była prawie nieprzespana. Koty płakały gubiąc się w domu. Musiałm zapalić światło żeby mogły trafić na posłania. Dziś pierwszy dzień w pracy i cały czas myślę, co tam się w domu dzieje. Meble w kuchni będą za tydzień. Czekam na łózko. Teraz śpimy na łóżkach karpiowych - niezbyt wygodne i do męża się nie można przytulić ;). Ale kominek jest boski jak sie go rozpali (choć nie zabudowany) i ta cisza.... Niebo.... Jeszcze nie moge uwierzyć, że to nie domek letniskowy tylko nasz własny dom, do którego będę codziennie wracała.

Pozdrawiam i obecuję zdjęcia.

• 1 month później...
  • 2 months później...

No ładnie... mieszkacie "całą gębą" :lol:

Widzę, że mała łazienka jast rzeczywiście małą, ale ja też mam zamiar taką mieć. Podoba mi się kuchnia i mam pytanko jak w praktyce sprawuje się taki zlewozmywak? Chodzi mi o to, że jest w narożniku, a przy tym ma dwie pokaźne komory. Sama zastanawiam się nad takim. A..... i te przestrzenie w salonie......w sam raz na imprezy :wink: Fajnie, że o nas nie zapomniałaś.

Meble kuchenne to drewno w kolorze orzech ale odcienia nie pamiętam. Blat jest również drewniany.

Ula powiem szczerze, że chciałam zlewozmywak narożny ale z jedną komorą i ociekaczem. Niestety z tym był problem więc zostało tak jak jest. Mój brat ma okrągły jednokomorowy ale musieli kupić ociekacz osobno więc chyba jednak taki narożny się sprawdza. NIe wszystko myję przecież w zmywarce.

A w salonie była juz Wigilia na 12 osób i Sylwester z tańcami. 30 metrów wystarczy żeby się dobrze bawić. Nie planuję już żadnych mebli w salonie tylko jeszcze zabudowa kominka.

Mieszka się super. Cisza, spokój i ciepełko ;).

Powoli urządzamy resztę domu. W sypialni już jest łóżko, w weekend stanie pewnie zabudowa w garderobie własnoręcznie robiona przez męża ;). Do zagospodarowania pozostają jeszcze dwa pokoje, półki w spiżarni i jakieś szafki w pralni. Wszystko powolutku nakładem pracy własnych rąk.

• 1 month później...

AgataL masz pięęęękny domek! Świetny gust!

My dopiero zaczniemy się budować (jak tylko obniży się poziom wód gruntowych, bo u nas mokro), ale na papierze planuję już co i jak. Mam zagwozdkę z kuchnią. Czy dać zlew pod oknem, czy narożny, jak u Ciebie. Byłam już zdecydowana na narożny, ale wyczytałam gdzieś, że niewygodnie wtedy korzysta się ze zmywarki.

U Ciebie, zdaje się, zmywarka jest po lewej stronie zlewu (tak jak ja planowałam). I jak? Sprawdza się? Jestem bardzo ciekawa twojej opinii.