Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CZY TO CZASAMI NIE GROZI JAKĄŚ KATASTROFĄ........?

Paty

Recommended Posts

ze zgrozą czytam że materiały budowlane do końca roku mają zdrożeć nawet o 100 %, budowac nie ma kto a jeżeli już to za horendalne stawki , ceny mieszkań , nieruchomości idą w górę ( szczegołnie duże miasta) , jeszcze chwile i tylko milionerów bedzie stać na własny kąt

ludzie zadłużają się na coraz większe kwoty bo wszytsko drożeje, płace wzrastają minimalnie albo wcale , jeszcze chwila nie stać ich bedzie na kredyty, co sie w tym kraju dzieje, straszą ze oprocentowanie pójdzie do góry..........ludzie coś tu śmierdzi i naród tego nie wytrzyma............

na górze przepychanki, wywlekanie brudów.............

a gdzie w tym wszytskim zwykły Kowalski....................

np.w Warszawie, Krakowie kogo stać na nowe mieszkanie za kilkaset tysiący lub nawet milony , co trzeba robić żeby zarobić taką kase żeby sobie móc kupić tak drogą nieruchomośc, chyba że kamikadze i kredyt na 35 lat z ratą 5000 zł.............miesięcznie

zaczynam się bać...............

Gość M@riusz_Radom
Tak tak, trzeba wykupić art sponsorowane w wielu gazetach i straszyć, że materiały wzrosną o kolejne 200% w ciągu roku. Wtedy jeszcze większa ilosć jeleni będzie szturmowała składy z materiałami godząc się płacić po 20 PLN za jednego pustaczka BK ;)

watpie że sie doczekasz.............

tyle ludzi wyjeżdża za granicę , zarabiają niezłą kasę i z tego co obserwuje wydają ją w Polsce, kupuja dziłki, mieszkania budują domy..........

dopóki będzie popyt to i ceny wysokie............

moim zdaniem te podwyżki są sztuczne

nie poparte żadnymi racjonalnymi względami

a juz na pewno nie powinno mieć takiej skali :evil:

mój przykład w wrześniu 2005 rok kupowałam maksa po 1,53

teraz kosztuje juz ponad 5 zł

no nie przesadzajmy moi mili podwyżek przecież pracownicy fizyczni ie dostali 300% (procentowych)

cement, wapno, piasek nie zdrożały aż tak bardzo

wiec skąd ta podwyżka

tym dziwniejsze jest że pustaków nie ma kolejki do producentów kilometrowe :o

moim zdaniem coś tu śmierdzi

czyżby zmniejszyli produkcje :-? aby podwyższyć cenę, bo i tak jest popyt a oni i tak mniej produkując o wiele więcej zarobią

Ale na dłuższą metę to nie przejdzie

wreszcie Polacy zaczną sprowadzać materiały z wschodu i skończy się zabawa, ale kto na tym wtedy zyska :-? jak zwykle nie nasz kraj :x

bratki:

>Przygotowuje się do wyborów, w których znów wybierze samoobronę albo inny LPR.<

No i dobrze!

Mysle,ze wtedy przyjdzie nareszcie czas i w koncu uporamy sie z tym zydolackim naporem na nasza panstwowosc.

Co,czolko nie skazone ani jedna mysla a na piersi napis:Giertych do wora,wor do jeziora.

Twoje dywagacje na temat Leppera i Giertycha bylyby ciekawe,gdybys sprobowala chociaz udowodnic teze,dlaczego oni sa tak dla was grozni.

Ale trudno cos takiego wymagac od frustratki ze wzgledow genetycznych o mocno przytepionym rozumie.

Ten Kolator/Gregmena/Lewakk będzie niedługo się wpierniczał ze swoimi genialnymi obserwacjami politycznymi nawet do wątku o proporcjach betonu. Bo beton wiadomo jak się kojarzy. Qrcze, czy admin nie może coś z tym zrobić???

A te materiały to jakieś totalne wariactwo. Co ciekawsze, jak dobrze powęszyć, wszyscy wszystko mają :o :evil: . Oczywiście niby z uprzejmości albo "specjalnie dla pani" ale jest.

Jestem cała szczęśliwa, że moja chałupa już stoi w komplecie. Teraz zaczyna walczyć mój brat i kompletnie nie poznaję cen :o

watpie że sie doczekasz.............

tyle ludzi wyjeżdża za granicę , zarabiają niezłą kasę i z tego co obserwuje wydają ją w Polsce, kupuja dziłki, mieszkania budują domy..........

dopóki będzie popyt to i ceny wysokie............

Sama sobie odpowiedziałaś gdzie jest ten Kowlaski ;)

>Ten Kolator/Gregmena/Lewakk będzie niedługo się wpierniczał ze swoimi genialnymi obserwacjami politycznymi nawet do wątku o proporcjach betonu. Bo beton wiadomo jak się kojarzy. Qrcze, czy admin nie może coś z tym zrobić???<

A co,cierpisz na kosmopolityczna slepote,ze nie widzisz kto zaczal nie na temat.

Z wyrazanymi tutaj moimi pogladami nie musisz sie zgadzac.po to jest forum by z nimi dyskutowac,ale zaskakuje mnie ten calkowity brak zdolnosci radzenia sobie z faktem istnienia pogladow odmiennych niz Twoje wlasne.

Ladna mi oredowniczka tolerancji i wolnosci.