hern 22.03.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Przy wannie mam zamontowaną bat. termostatyczną Grohtherm 1000. I od samego początku są z nią problemy (instalacja c.w.u i c.o. z kotłem Saunier Duval H-MOD). Temp. 38 stopni jest zachowywana, ale kiedy chcę zwiększyć to mimo zwolnienia blokady albo pozostaje taka sama, albo nawet czasem potrafi lecieć zimniejsza. Temp. wyjściowa na kotle ustawiona na 50 stopni. Myślałem, że może trzeba ją wyregulować, ale po sprawdzeniu z termometrem okazuje się że łapie te 38 stopni. Kiedy ustawię ją na zupełnie zimną wodę, a potem chcę wrócić na ekonomiczne ustawienie znowu pojawiają się problemy. Po kilkukrotnej próbie zmiany temperatury przestaje jakby reagować, można ustawić całowicie zimną, letnią ale gorącej już nie. W sumie nie wiem czy to wina kotła, instalacji czy baterii. A żonglerka pokrętłami miała zostać wyeliminowana - co jak widać niestety nie wyszło. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts