juras 22.03.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 witam. Mam nieznośnego, wścipskiego sąsiada. Między nami ogrodzenie z typowej siatki plecionej o wysokości 150cm - 46m. Nie chciałbym sadzić gęstych żywopłotów i sadzić wysokich tuji. Potrzebuje taniego sposobu na całkowite zasłonięcie widoku, aby mnie sąsiad nie podglądał tak do wysokości 180cm może w formie jakiś lamelowych płotków drewnianych lub najlepiej jakiejś gęstej siatki, a może wiklina ale to już chyba za drogo. Macie może jakieś ciekawe pomysły. Najlepszy byłby murowany płot 2m ale to już nie ta grupa cenowa. Pomocy, zbliża sie lato a nie chciałbym, siedząc z rodziną na tarasie, aby stał przy siatce i patrzył jak pijemy kawę lub browarka. juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 22.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 http://images20.fotosik.pl/154/6920bca9198730d5m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 22.03.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 W Obi jest teraz promocja, świadczą także transport - panele drewniane , impregnowane ciśnieniowo, o wymiarch 180 x 180 kosztują 39 zł/ szt. Do nich trzeba jeszcze dokupić kantówlk do pionowego mocowania. Panel przykręczasz 10 cm od ziemi i masz szczelną zasłonę, którą później możesz wykorzystać , a jak się znudzi sąsiadowi podglądanie, z paneli możesz zrobić altankę lub drewutnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.03.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Eeeeee, wywierci dziurkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 22.03.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Eeeeee, wywierci dziurkę... Hihihihi, skąd wiesz??????? ŚP. sąsiadka, babcia Kasia lat 80, podchodziła do paneli, nachylała się i sama do siebie mówiła: " E, tam, ale mi ogrodzenie, jak się człek dobrze przyjży , to cośik jednak widać bez te dziurki" ! Ale trafiłes Mirku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 22.03.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Albo pergole /trejaz zrobic samemu i obsadzic jakims pnaczem http://www.pavingexpert.com/featur07.htm http://www.pnacza.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 hanka - świetne te panele !! One są juz takie brązowe czy trzeba pomalować? Ja widziałam w nomi też w tych wymiarach i w podobnej cenie, ale zaimpregnowane tylko na zielono. Masz jakieś zblizenie tych, żeby zobaczyć jaki to splot? Kurcze..u nas nie ma obi To Ty na tym zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 22.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Gdy kupowaliśmy, 10 lat temu, były tylko zaimpregnowane powierzchniow. Drewnochronem pomalowaliśmy na jasny brąz - spłynął kolor, po pierwszym roku. Potem już było malowane mniej ekologicznie, ale tanio i praktycznie -przepracowanym olejem z traktora Stąd kolor ciemnego hebanu i świetna trwałość paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 23.03.2007 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Gdy kupowaliśmy, 10 lat temu, były tylko zaimpregnowane powierzchniow. Drewnochronem pomalowaliśmy na jasny brąz - spłynął kolor, po pierwszym roku. Potem już było malowane mniej ekologicznie, ale tanio i praktycznie -przepracowanym olejem z traktora Stąd kolor ciemnego hebanu i świetna trwałość paneli. Eeee to super, 10 lat to wytrzymało, kto by pomyslał, ja nie bardzo właśnie brałem takie panele pod uwagę ze względu na, jak mi się wydawało, bardzo krótką żywotność, ale jak tyle wytrzymało to warto te 40 zł za taki panel dać. juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 23.03.2007 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Eeeeee, wywierci dziurkę... No to wiadomo, że może i jak go znam to tak zrobi. W końcu i w murze by mógł ponawiercać otwory. Chodzi także o to żebym ja na niego nie musiał patrzeć. A że on będzie poglądał przez dziurki to wiadomo, ale wtedy będzie musiał się gimnastykować przy płotcie a my będziemy mieli ubaw. juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 23.03.2007 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Potem już było malowane mniej ekologicznie, ale tanio i praktycznie -przepracowanym olejem z traktora Stąd kolor ciemnego hebanu i świetna trwałość paneli. No i efekt świetny, zastanawia mnie tylko po jakim czasie przestało (bo chyba tak było) śmierdzieć tym olejem: po kilku dniach, miesiącach, latach, czy może dalej cuchnie, np. w bardzo upalne dni, kiedy własnie jest świetny nastrój do wypoczynku w cieniu ogrodu. juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 23.03.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Potem już było malowane mniej ekologicznie, ale tanio i praktycznie -przepracowanym olejem z traktora Stąd kolor ciemnego hebanu i świetna trwałość paneli. No i efekt świetny, zastanawia mnie tylko po jakim czasie przestało (bo chyba tak było) śmierdzieć tym olejem: po kilku dniach, miesiącach, latach, czy może dalej cuchnie, np. w bardzo upalne dni, kiedy własnie jest świetny nastrój do wypoczynku w cieniu ogrodu. juras A po co ma sąsiad podchodzić do płotu? Nawet odechce mu się wiercić dziurki A może by tak eternitem? . Zdejmowany z dachów można dostać darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 23.03.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Potem już było malowane mniej ekologicznie, ale tanio i praktycznie -przepracowanym olejem z traktora Stąd kolor ciemnego hebanu i świetna trwałość paneli. No i efekt świetny, zastanawia mnie tylko po jakim czasie przestało (bo chyba tak było) śmierdzieć tym olejem: po kilku dniach, miesiącach, latach, czy może dalej cuchnie, np. w bardzo upalne dni, kiedy własnie jest świetny nastrój do wypoczynku w cieniu ogrodu. juras Nie śmierdziało. Panele były malowane w stodole bardzo wczesną wiosną i tam 2 tyg, schły w"korytach" wyłożonych folią. Suche już, były montowane w ogrodzie. I jak widac - trzymają się doskonale Teraz panele w sklepach sa już impregnowane siśnieniowo, więc na wstępie, zabezpieczenie jest lepsze, niż przy malowaniu impregnatem powierzchniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 23.03.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Moje panele kupiłem 3 lata temu w markecie, te najtańsze oczywiście, malowane impregnatem Drewnochron i czeskim Lux, tak wyglądały dziś rano po 3 zimach. Latem wieszam na nich jeszcze donice z kwieciem, wisnie załatwiają resztę i nie muszę oglądać bajzlu moich sąsiadów Za panelami jest jeszcze siatka więc nosa do szparek nie przyłożą http://img232.imageshack.us/img232/3407/pot1ez3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 23.03.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 ..... i nie muszę oglądać bajzlu moich sąsiadów Jak sasiad przeczyta o tym jego bajzlu , to mozesz miec przekichane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 23.03.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 No całe szczęscie żyjemy w dobrej komitywie i wiem, że nie mają komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.03.2007 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 No całe szczęscie żyjemy w dobrej komitywie i wiem, że nie mają komputera A w pracy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 24.03.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 HI, hi jestem kryty, emerytka z rencistą , a poza tym dobrze wiedzą dlaczego postawiłem ten płot, powiedziałem to prawie oficjalnie. Mieszkamy jako sąsiedzi 35 lat, więc nie musimy już przejmować się konwenansami. Prawdę mówiąc dobre stosunki z sąsiadami to bardzo poważna sprawa, wielokrotnie pomagamy sobie w róznych sprawach , ja np. zimą odśnieżam ich część chodnika, pomogę w jakimś drobiazgu technicznym itd. dlatego mogę sobie pozwolić na szczerość i powiedzieć, że mam dosyć patrzenia na ich podwórze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 25.03.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam! Mam też takiego sąsiada, gbura i buraka, obsadzę łobuza wikliną - wierzbą i za parę miesięcy pozbawię się tego widoku, niestety słyszeć go będę. brrrrrrrrrrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 13.02.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 ja mam drogre polna wzdłuz ogrodzenia ( z siatki) i tam mam taras, i chyba zdecyduje sie na pergole, tylko jakie rosliny posadzic, ktore szybko rosna i ładnie wygladaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts