Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dobór kolorów do idiotycznego różu

June

Recommended Posts

Witam :) jako osoba totalnie nie czująca doboru kolorów zwracam się z błaganiem :wink: Mam paskudny jasny "przydymiony" róż na ścianach. Nie mam weny na malowanie więc postanowiłam dobrać kolor mebli i dodatków do ścian.Srednio mi to idzie :D Może macie jakieś pomysły na kolorystykę w takim wnętrzu? Będę wdzięczna za podrzucenie pomysłów. Pozdrawiam :)

Witam :) jako osoba totalnie nie czująca doboru kolorów zwracam się z błaganiem :wink: Mam paskudny jasny "przydymiony" róż na ścianach. Nie mam weny na malowanie więc postanowiłam dobrać kolor mebli i dodatków do ścian.Srednio mi to idzie :D Może macie jakieś pomysły na kolorystykę w takim wnętrzu? Będę wdzięczna za podrzucenie pomysłów. Pozdrawiam :)

zawsze może być seledyn

róż nie musi być taki zły. Dawno temu mąż pomalował mi pokój na wściekła, "majtkowy" róż :o :D . Co wchodziłam do tego pokoju, to płakałam ze śmiechu. Niestety, po kilku latach toto wypłowiało (jak to farba klejowa) i już tak nie śmieszyło.

A poważnie - na Twoim miejscu pobrałabym ze sklepów z meblami katalogi, a ze sklepów z farbami wzorniki kolorów. Poprzykładałabym to sobie w domu do ściany żeby zorientować się, co mi się podoba. Robiłam też zdjęcia, skanowałam je i porównywałam w dowolnym programiku graficznym (np. paint), ale to trochę zachodu, a i skaner lubi nie oddawać wiernie koloru.

Można też pomalować kawał (najlepiej duży!) papieru na mozliwie najdokładniej zbliżony róż i chodzić z tym po sklepach meblowych :wink:

Nie podaję zestawów: róż z czekoladą, albo: róż z zielenią, albo róż z szarym - to chyba kwestia gustu

potwierdzam, do takiego różu pasują ciemne brązy, miałam tak urządzony jeden z pokoi i był bardzo cieplutki, przyjemny. Do tego jakies dodatki beżowe/eqri.

Jesli jednak już teraz uważasz, ze kolor jest idiotyczny to chyba zdecydowałabym się zmienić kolor scian niz inwestować w meble pod ich kolor... chyba przemalowanie jest bardziej ekonomicznie uzasadnione :)

U mnie na calym parterze kolorem przewodnim jest roz, moze nie jasny tylko ciemny ale tez przygaszony szarawy.... w takim wlasnie rozu mam gres polerowany.

Meble beda biale, tak w kuchni jak i w pokoju. W kuchni dodatkowym kolorem bedzie szary tz blat i dodatki. W pokoju do bialych mebli, sa jasno rozowe kanapy ze sliwkowymi poduszko-walkami. Kawalek sciany na ktorej beda biale polki i niska biala szafka na tv bedzie tez pomalowany na sliwke :wink:

June ja na Twoim miejscu orzemalowałabym jednak tą scianę na normalniejszy kolor, a nie dobierała meble do takiego majtkowego rózu... Sama piszesz że jest paskudny... :lol: Za dwa lata zmienisz ten kolor i może się okazać że meble nie pasują...Wyrzucisz je???