June 22.03.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam jako osoba totalnie nie czująca doboru kolorów zwracam się z błaganiem Mam paskudny jasny "przydymiony" róż na ścianach. Nie mam weny na malowanie więc postanowiłam dobrać kolor mebli i dodatków do ścian.Srednio mi to idzie Może macie jakieś pomysły na kolorystykę w takim wnętrzu? Będę wdzięczna za podrzucenie pomysłów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 22.03.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam jako osoba totalnie nie czująca doboru kolorów zwracam się z błaganiem Mam paskudny jasny "przydymiony" róż na ścianach. Nie mam weny na malowanie więc postanowiłam dobrać kolor mebli i dodatków do ścian.Srednio mi to idzie Może macie jakieś pomysły na kolorystykę w takim wnętrzu? Będę wdzięczna za podrzucenie pomysłów. Pozdrawiam zawsze może być seledyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowwi 22.03.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 róż nie musi być taki zły. Dawno temu mąż pomalował mi pokój na wściekła, "majtkowy" róż . Co wchodziłam do tego pokoju, to płakałam ze śmiechu. Niestety, po kilku latach toto wypłowiało (jak to farba klejowa) i już tak nie śmieszyło. A poważnie - na Twoim miejscu pobrałabym ze sklepów z meblami katalogi, a ze sklepów z farbami wzorniki kolorów. Poprzykładałabym to sobie w domu do ściany żeby zorientować się, co mi się podoba. Robiłam też zdjęcia, skanowałam je i porównywałam w dowolnym programiku graficznym (np. paint), ale to trochę zachodu, a i skaner lubi nie oddawać wiernie koloru. Można też pomalować kawał (najlepiej duży!) papieru na mozliwie najdokładniej zbliżony róż i chodzić z tym po sklepach meblowych Nie podaję zestawów: róż z czekoladą, albo: róż z zielenią, albo róż z szarym - to chyba kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 22.03.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Moje ulubione zestawienie różowego to z szarym, czarnym,bialym lub niebieskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
June 22.03.2007 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Dzięki ogromne za rady czyli teraz czeka mnie tour po skelpach hyhyhy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paullina 23.03.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Taki róż ładnie wygląda w połączeniu z brązami, oliwkowymi zieleniami czy też seledynami i ciemnymi różami - prawie fuksją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 23.03.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 potwierdzam, do takiego różu pasują ciemne brązy, miałam tak urządzony jeden z pokoi i był bardzo cieplutki, przyjemny. Do tego jakies dodatki beżowe/eqri. Jesli jednak już teraz uważasz, ze kolor jest idiotyczny to chyba zdecydowałabym się zmienić kolor scian niz inwestować w meble pod ich kolor... chyba przemalowanie jest bardziej ekonomicznie uzasadnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 23.03.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Moim zdaniem roz bardzo ladnie wyglada w polaczeniu z ciemnym brazem, zielenia . Moja znajoma ma rozowe (takie lekko wyplowiale ) sciany i jasne drewniane meble (takie naturalne drewno) naprawde wyglada ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 23.03.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 U mnie na calym parterze kolorem przewodnim jest roz, moze nie jasny tylko ciemny ale tez przygaszony szarawy.... w takim wlasnie rozu mam gres polerowany. Meble beda biale, tak w kuchni jak i w pokoju. W kuchni dodatkowym kolorem bedzie szary tz blat i dodatki. W pokoju do bialych mebli, sa jasno rozowe kanapy ze sliwkowymi poduszko-walkami. Kawalek sciany na ktorej beda biale polki i niska biala szafka na tv bedzie tez pomalowany na sliwke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 23.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 mam na ściach w salonie NIEWINNY RÓŻ do tego śliwkowe ( mój mąż twierdzi że bordowe) kanapy , podłoga i meble to orzech . To naprawdę kwestia gustu co się komu podoba , najważniejsze abyś to TY dobrze się czuła we własnym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 24.03.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam jako osoba totalnie nie czująca doboru kolorów zwracam się z błaganiem Mam paskudny jasny "przydymiony" róż na ścianach. Nie mam weny na malowanie więc postanowiłam dobrać kolor mebli i dodatków do ścian.Srednio mi to idzie Może macie jakieś pomysły na kolorystykę w takim wnętrzu? Będę wdzięczna za podrzucenie pomysłów. Pozdrawiam June ja na Twoim miejscu orzemalowałabym jednak tą scianę na normalniejszy kolor, a nie dobierała meble do takiego majtkowego rózu... Sama piszesz że jest paskudny... Za dwa lata zmienisz ten kolor i może się okazać że meble nie pasują...Wyrzucisz je??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 24.03.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Tez wydaje mi sie ze lepiej przemalowac sciany niz dobierac reszte do koloru na ktory nie mozna patrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 25.03.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Do głowy by mi nie przyszło, żeby dobierać meble do koloru ścian, który mi się nie podoba. Chyba jednak prościej przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts