Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt NIBY MAŁY pracownia DWOREK POLSKI

Recommended Posts

Jesteśmy na etapie zakupu działki i wyboru projektu.

Podobaja nam się projekty firmy Dworek Polski z Zalesia Górnego http://www.dworekpolski.pl/ .

Projekty "Niby Mały" , "Niby Cichy" , ściany -szkielet drewniany ,dach- gont bitumiczny, stropy - drewniane

Domki są staroświeckie w estetyce od strony technicznej bardzo nowoczesne.

Czy ktoś ma doświadzenie z tą firmą i z projektami w technologi szkieletowej?

Mieliśmy też kupić działkę i dom z "Dworku Polskiego" tylko w Powsinie.Zrezygnowaliśmy z kilku powodów.Same domy podobają mi się ogromnie.Marzyłam o nim od kilku lat.Ale dowiedziałam się że firma ma kilka procesów sądąwych.Były osoby niezadowolone z wykończenia.Radzę Ci odwiedzić taki dom.Ja to zrobiłam i wyleczyłam się z niego.Pękające tynki,żle wykończona stolarka okienna i akustyka.Gdy byłam na górze słyszałam każde słowo na dole.A gdy na górze przebiegł pies,myślałam że to stado słoni.Pomyśl co będzie gdy po górze zaczną biegać dzieci.I jeszcze jedna sprawa.Metraż na piętrze liczony jest po podłodze i nie uwzględnia skosów,których jest bardzo dużo.Na planach powierzchnia wydawała mi się duża (120m),ale w rzeczywistości wygląda o wiele mniej,szczególnie na piętrze,gdzie miałam ochotę chodzić cały czas z pochyloną głową,żeby nie uderzyć w sufit (skoosy)

Dzięki za informacje! Bardzo się cieszę, że te projekty też zwróciły Twoją uwagę. Szkoda, że jest jak jest...To, co napisałaś wystarczy, żebyśmy nawet nie sprawdzali osobiście - ja również jestem wyleczona! Z murowanych bierzemy pod uwagę m.in. Andromedę z Pracowni Projektowej "Domus". To zupełnie inny styl, niż dworki, ale też ma w sobie coś. Pozdrowienia!