Gość 16.07.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Tomku, mówiąc o bezpieczństwie miałam na myśli estetykę właśnie. Boję się,że zrobię chaos. Schody łączą część dzienną z nocną,same też są w drewnie. A drewna mają różne odcienie.Myślę,że ew.jesion jako jasny i neutralny dałby się pogodzić z innymi,ale nie wiem czy taki buk z dębem?....Nie bardzo chyba. Swoja drogą,jeśli dąb,to myślę,aby go zabezpieczyć przed jego naturalnym zielenieniem.Ale jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 16.07.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 U nas w salonie i kawałku przedpokoju będzie parkiet jesionowy, schody też chcemy z jesionu, tylko te ceny nas załamują , w sypialniach na górze - na razie na topie są deski sosnowe na klej z zakł.. "Amenda" ( p. mój wątek na forum -jest tam link ) - chyba że mnie ktoś od tego odwiedzie . W kuchni panele korkowe, w łazienkach, kawałku przedpokoju, przy kominku, w wiatrołapie - płytki. No właśnie opal, dlaczego bezpieczniej to samo drewno ?? Zielona, a Jarząbek to sprzedzaje tylko w Małopolsce? I w jakim kolorze jest Twój parkiet? Bo jeśli to jasny jesion - to cena bardzo dobra. Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.07.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Zielona, czy możesz podać wymiary tych desek? Ja też chcę na dole ułożyć na wzór deski pokładowej. faktycznie,że cena zachęcacjąca. Becik,fakt,podłoga droga rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 16.07.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 A jak ten wzór wygląda?? czy to może taka przesunieta "cegiełka" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 16.07.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Becik,fakt,podłoga droga rzecz. Opal, ja właśnie na wszystkim oszczędzam, nawet okna zamówiłam plastikowe, po to żeby mieć wymarzoną ładną podłogę , ale i tak uważam że 400-450 zł za obudowanie betonowego stopnia drewnem to co najmniej przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.07.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Kurczę,może poszukajmy gdzieś dalej od W-wy stolarza? Mam wrażenie,że strasznie nas doją, z powodu ounktu na mapie. Tak,chodzi o cegiełkę.Przy czym zastanwiam się,że może deska ma różne wymiary i wtedy nie wychodzi cegiełka.Tak by mi się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 16.07.2003 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Noo tak. To ja szukam parkietu pod Opolem, a Warszawa już tworzy paczkę żeby było taniej. Te 5% upustu to na moje konto . Ale poważnie - z tymi schodami to jest wszędize taka drożyzna. Co do kolorystyki to nasze schody wychodzą z w holu, tam ma być glazura, drzwi mamy sosnowe w kolorze naturalnym. Parkiet położymy bukowy i schody też będą bukowe. Ale to wszystko to dopiero śpiewka przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 29.07.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Zielona, czy możesz podać wymiary tych desek? Ja też chcę na dole ułożyć na wzór deski pokładowej. faktycznie,że cena zachęcacjąca. Becik,fakt,podłoga droga rzecz. Qrcze .. opal nie pamiętam wymiarów, muszę sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 29.07.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 . Zielona, a Jarząbek to sprzedzaje tylko w Małopolsce? I w jakim kolorze jest Twój parkiet? Bo jeśli to jasny jesion - to cena bardzo dobra. Pozdr. B. Becik, Jarząbek to znana firma w Małoposce, ale nie wiem jak to jest z nimi w innych województwach. U mnie jest jesion ciemny, ale jasny miał w takiej samej cenie co ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowka 07.08.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Zielona, podaj prosze namiar na firme Jarzabek, bo z malopolskiego na slaskie jest blisko. No i widac, ze nie tylko ja jestem zainteresowana Sowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 18.08.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Sorry, że tak późno, ale byłam na urlopie. Poszukam i prześlę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo 30 24.08.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 WItam!! mam namiary na firme z bieszczad 350km od gliwic kupiłem na próbe 25 m jesionu polozony u tesciowej( a co niech ma za swoje ) niestety jest SUPER!! TERAZ CHCE JECHAC I KUPIC NA CAŁY DOM (dab,jesion,czeresnia,buk,nawet jawor maja: piekny bialutki) a ceny chyba najnizsze w polsce- nie zartuje JESLI JEST KTOS Z OKOLIC SLASKA I ZAOFERUJE TRANSPORT TO ZAMAWIAMY I JIEDZIEMY PS. JA POTRZEBUJE OKOŁO 100M( OKOŁO 100 PACZEK) Im WIECEJ KUPIMY TO BEDZIE TANIEJ POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 25.08.2003 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Enzo 30 bądźmy w kontakcie. W razie czego daj znać na priwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 27.08.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Może podam tu namiar na firmę Jarząbek bo widzę, że dużo osób jest nim zaintersowanych biuro tel. (012) 272-38-78A parkiet u mnie wygląda tak: http://foto.onet.pl/upload/1/53/_139696_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowka 17.09.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Zielona! Wielkie dzieki za namiar. Parkiet wyglada swietnie, zaskoczyl mnie tylko kolor: bylam przekonana, ze jesion jest jasniutki kremowo-szary z wyraznym rysunkiem sloi. U Ciebie wyglada na rudo-koniakowy - czy to tylko tak na zdjeciu? A moze sie mylilam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 18.09.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 SowkaKolor jest dokładnie taki jak na zdjęciu. Np. schody też mam jesionowe, ale już malowane innym gatunkiem lakieru (też bezbarwny) i już zwłaszcza gdy pada na nie światło słoneczne są jaśniejsze.Kolor ogólnie pięknyA schody możesz obejrzeć w moim albumie.Adres www w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 19.09.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Sowka, z tym jesionem to jest tak że on jest w różnych odmianach. Ten o którym myślisz to się nazywa jesion jasny ( albo biały ) i rzeczywiście jest jaśniutki i ma dużo słoi i tam gdzie ja się dowiadywałam, niestety strasznie drogi . Uzyskiwany jest on z tych części drewna które są przy samej korze. Natomiast dalej od kory drewno jesionowe ma już trochę ciemniejszy odcień. Pozdrawiam. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.09.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Becik, Zielona, wielkie dzieki! Czlowiek cale zycie sie uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowka 19.09.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 To powyzej to bylam ja - Sowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowka 19.09.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Zielona, gratuluje domu! Obejrzalam z zainteresowaniem wszystkie zdjecia. Jest sliczny: z zewnatrz i wewnatrz! Ja tak bede miec dopiero za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts