magdak 26.10.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Dziękuję za namiary Zerknęłam na szybko na cennik - niestety nie mają brzozy - ale może skuszę się na biały jesion.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 26.10.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Dziękuję za namiary Zerknęłam na szybko na cennik - niestety nie mają brzozy - ale może skuszę się na biały jesion.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 26.10.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Dziękuję za namiary Zerknęłam na szybko na cennik - niestety nie mają brzozy - ale może skuszę się na biały jesion.... ja bralem jawor od p. Gieruli spod Rzeszowa - mi sie oplacalo. Mial tez jesion, ktory chcielismy klasc na poczatku ale jawor okazal sie jeszcze jasniejszym drewnem dlatego sie zdecydowalismy. NIe pytalem go o brzoze. Jesli chcesz podesle info na priva. zajrzyj tez tu:podloga drewniana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 26.10.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 W takim razie poproszę o te namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 26.10.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Jeśli mowa o Rzeswzowie to proponuję odwiedzić firmę Eko-Parkiet. Ul Krakowska 6.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 26.10.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 ja bralem jawor od p. Gieruli spod Rzeszowa - mi sie oplacalo. Mial tez jesion, ktory chcielismy klasc na poczatku ale jawor okazal sie jeszcze jasniejszym drewnem dlatego sie zdecydowalismy. jaka to firma ten p. Gierula? Może jakies namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 27.10.2004 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 ja bralem jawor od p. Gieruli spod Rzeszowa - mi sie oplacalo. Mial tez jesion, ktory chcielismy klasc na poczatku ale jawor okazal sie jeszcze jasniejszym drewnem dlatego sie zdecydowalismy. jaka to firma ten p. Gierula? Może jakies namiary? wyslalem namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 28.10.2004 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 11 czerwca 2003 roku zapoczątkowałem ten wątek i nadal parkietu nie kupiłem. OT kasiora wyparowała i salon mamy za zamkniętymi drzwiami Ale piszcie kochani, piszcie gdzie kupować ten parkiet bo w końcu ten dzień nastąpi i go kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 18.01.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Izba- to co polecasz w okolicach, czy też w ...Radomiu? Może być też kawałek drogi w świat, jeśli będzie się opłacało Zadobrze??? Słyszałem coś o Skaryszewie, ale nie drążyłem tematu. Listwy mam nadzieje kupić taniej u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 18.01.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Może być i Zadobrze... Skaryszew raczej nie za bardzo... nie słyszałem nic o nich... więc sie nie wypowiem.... reszte namaiarów na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 21.11.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Zgadzam się z przedmówcą. Zawsze twierdzę, że klient niech powie czego oczekuje i samemu niczego nie kupuje. Ponad 20 lat w zawodzie to wiem co gdzie kupić i za ile. Najczęściej samodzielne zakupy klienta to tylko usiąść i płakać nad tym co kupił a jeszcze jak powie ile płacił... Z czasów komuny pozostał jeszcze taki relikt jak sezonowanie parkietu przed położeniem. Parkiet w tamtej epoce był wyrabiany z mokrego drewna, paczki wiązano drutem i taki parkiet musiał poleżeć by osiągnąć parametry panujące domu. Obecnie parkietu nie sezonujemy. Jak leży za długo traci wymiar. Optymalnie jest kupić parkiet z produkcji i ułożyć. Już położony musi poleżeć 2-3 tygodnie do szlifowania. Ja np kupuję parkiet od swoich sprawdzonych producentów, pomijając już cenę to w sklepie nie wiem ile czasu dany parkiet przeleżał w magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 21.11.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 OOOOOOOOOOOOO archeolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 22.11.2009 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 OOOOOOOOOOOOO archeolog Kto nie jest "archeologiem" w swoim fachu, ten niewiele wie a jeszcze mniej potrafi. Uważam, że Fredi 07 to co mówi opiera na bazie własnych 20 letnich doświadczeń. Szanujmy ludzi z doświadczeniem, od nich dowiesz się tego, czego nie znajdziesz w książkach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruter564 01.07.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 (edytowane) cóż ja z żoną absolutnie polecamy taki salon podłóg . Parkiet sprawuje się idealnie. Ich podłogę ma też kolega - - 5 rok i chwali jak nie wiem co! Tak w ogóle to firma jest i działa juz chyba 7-8 lat a to o czymś świadczy w tych czasach. Jak ja tam kupowałem to mieli naprawdę dobre wyroby i marki. Sam zastanawiałem się nad quickstepem ale wybralem lepszego :spam:to panele ale mega mocne i tańsze od quickstepa) i parkiet z . Mają też ogromny wybór drewna nie tylko paneli i tarasów. Chyba aż za dużo tego tam jest a obsługa naprawdę ma wiedzę i montażystów swoich więc kupiłem taniej o 15 % bo VAT dają 8% !!!!!!!!!!!!!!! dla zainteresowanych Edytowane 2 Lipca 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.07.2015 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 marek6956 , ruter564 - Panowie to sa ewidentne reklamy nowicjuszy na Forum - wkrotce Morderatorzy skasuja Wasze posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 04.07.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Tylko nie salon podłóg.Tam marża potrafi 100% sięgać. Polecam pytać u producenta. Mój parkiet z Nowego Targu. Jodełka francuska. Chętnie przyślę namiary na priva. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/rF0vTEOiUPKcKSGrmB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/pblqYc5CBr8YjWTjpB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/tRQENylUfEE80yeZZB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 04.07.2015 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Tylko nie salon podłóg.Tam marża potrafi 100% sięgać. Polecam pytać u producenta. Mój parkiet z Nowego Targu. Jodełka francuska. Chętnie przyślę namiary na priva. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/rF0vTEOiUPKcKSGrmB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/pblqYc5CBr8YjWTjpB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/tRQENylUfEE80yeZZB.jpg Jakiej klasy to drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 05.07.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 No cóż, " dąb nature" Na I klasę stać mnie nie było. Ale i tak cenowo bije na głowę wszelkie salonowe badziewie. Wymiary jodełki wg. życzenia klienta. Salon ma 40 m ale pozostałe pokoje góra 20 m. decha 15x 75 źle by wyglądała i wiadomo - optycznie zmniejszałaby pomieszczenie. Ta ma 10 x 50. Położenie i lakierowanie kosztowało 60 zł za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 05.07.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Ok. bardzo ładnie wykończone, a drewno w naturze ma swój urok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgorzata-j 23.04.2018 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Moją podłogę kompleksowo wykonała firma z Puław Podłogi Drewniane Anna Teper - Bojarska. Podłogi Drewniane zamówiły lite, lakierowane deski dębowe w 1 kasie ( i tak widnieje w umowie ) z Zakładów Drzewnych Zadobrze. Podłogę firma Podłogi Drewniane położyła w lutym 2016 r, a już na początku kwietnia zauważyłam pęknięcia w ponad 30 deskach, z których wystaje szpachla. Zgłosiłam do firmy ustną reklamację. Pani Anna Teper - Bojarska przy mnie zadzwoniła do Zadobrza, i po krótkiej konsultacji, nie widząc jak wada wygląda, stwierdziła, że to na pewno złe użytkowanie. Później przyjechali panowie z Podłóg Drewnianych z przedstawicielem z Zadobrza i stwierdzili że jest to wypchnięte wypełnienie w pękniętej desce dębowej. Zaproponowali cyklinowanie i lakierowanie podłogi. Nie zgodziłam się, ponieważ to nie rozwiązuje problemu - deski będą dalej popękane, a podłoga pracuje, wiosną szpachla znowu wyjdzie do góry.Kilkakrotnie występowałam do Podłóg Drewnianych, raz z Rzecznikiem Konsumentów o wymianę podłogi na nową. Za każdym razem otrzymywałam odmowę - argumentowali że "drobne pęknięcia nie stanowią wady towaru ani usługi" ( w umowie "Na materiał przyklejony trwale do podłoża lub zamontowany nie podlega zwrotowi i reklamacji" ), że "hoduje w lokalu zwierzę ( królika ), który może być powodem pęcznienia drewna, że mam za duże okna, itp.Rzeczoznawca powiedział, że zgodnie z polską normą PN-EN 13226/2009 pęknięcia powierzchniowe w deskach w 1 klasie są niedopuszczalne i mam prawo domagać się wymiany niezgodnych z umową desek.Napisałam do Z D Zadobrze, ale oni się tłumaczą, że nie mają klasy 1 tylko PRIMA ( PR ), i jest to klasa wolna, więc sami definiują wygląd klasy, dlatego PRIMA "dopuszcza charakterystyki które Pani reklamuje" ( "W naszej klasie PRIMA dopuszczamy czołowe i wewnętrzne pęknięcia szpachlowane w kolorze zbliżonym do koloru wykończonej deski"). Zapytałam dlaczego o tym nie informują na swojej stronie internetowej, ze dopiero przy klasie Retro informują o pęknięciach? Odpowiedzieli że w PR "...są one niewielkie, mało widoczne i sporadyczne...", "...bo wtedy należałoby użyć mało zrozumiałego dla typowego klienta technicznego słownictwa w dużej ilości." To przy klasie Retro zrozumiem co to są pęknięcia, a przy PRIMIE już nie ?Wystąpiłam o wszczęcie procedury pozasądowego rozwiązania sporu z przedsiębiorcą Anna Teper - Bojarska, niestety nieskutecznie, ponieważ pisma Lubelskiego Wojewódzkiego Inspektora Inspekcji Handlowej w Lublinie pozostały bez odpowiedzi. Dlatego teraz mogę wystąpić na drogę sądową, Inspektor napisał, że moje roszczenie jest uzasadnione.Poniżej kilka zdjęć desek w klasie PRIMA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts