prez8s 22.03.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam, mam pytanie, kupilem w 2005 roku działke budowlaną, w miedzy czasie jej wartosc wzrosla kilkukrotnie, obowiazywal wtedy przepis o podatku 10% od sprzedazy, gdy sie sprzedalo wczesniej niz przed 5 laty, teraz w 2007r z tego co slyszalem od zanojmego jest 19% i nie liczy sie czasu. Ja caly czas czekam do uplyniecia tych 5 lat, ale czy jest sens dalszego czekania? Zostaly mi jeszcze ok 3 lata i nie wiem czy przypadkiem te 19% mnie nie obejmie. Nie ukrywam, ze dzialke zakupilem zeby ulokowac pieniadze i zarobic. Jak to jest teraz? Czy obejmuje mnie dalej stary przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 23.03.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Obejmują Cie zeszłoroczne przepisy. W 2011r mozesz już sprzedać bez 10% podatku. Chyba, że przeznaczysz pieniążki ze sprzedazy na cel mieszkaniowy to możesz wczesniej.19% podatek Ci nie grozi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prez8s 23.03.2007 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 ok,dzienx, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts