Marzin 11.05.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Podobno lokalizacja sypialni nad garażem jest niezgodna z zasadami projektowania Feng Shui. Straszna sprawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 11.05.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 My też mamy sypialnię nad garażem. Ściany garażu ocieplone 16 cm styro, sufit 10 cm styro, brama też ocieplana, podłoga 5 cm styro - ale nie ogrzewany. Dodatkowo na podłodze w sypialni 2 cm styro. Jeżeli tylko temperatura będzie oscylowała około 19 stopni - to mi to wystarczy. Już ja znajdę sposób, aby ją podnieść ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.05.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 po co wam te kołki? zakładaćie wysokie podciśnienie w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 11.05.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 myślę że koszt kołków jest znikomy w porównaniu do kosztów poprawienia już otynkowanego sufitu w którym nagle jeden styropian zdecydował się rozstać z własnym kawałkiem sufitu.... Abonament za grawitację chyba wszyscy płacimy więc raczej coś w końcu opadnie. Ja tam zakołkowałem i śpię spokojnie. P.S. jak ktoś chce oddam worek kołków 22cm (bo ja ocieplałem 15cm styro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.05.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ja rozważam ocieplenie stropu nad garażem z obu stron. Nie wiem czy to dobre rozwiązanie ale liczę, że sie sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.05.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 koszt znikomy i korzyść znikoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.05.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Hmm to co innego? Lepiej dać wiecej cm na górze w pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.05.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Hmm to co innego? Lepiej dać wiecej cm na górze w pokoju? odpowiedź była dla KaiM więcej ocieplenia daj pod stropem niż na stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.05.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ok Nie załapałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 14.05.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Mam ogrzewany garaz , na suficie garazu 10 cm styropianu, strop teriva na nim bedzie 5 cm styropinu + 6 cm wylewki betonowej i parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buschido 14.05.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Pozwólcie,że podepnę się pod ten temat z moim problemem. Mam garaż nieogrzewany nad którym zamierzam zrobić tymczasowo strych i pokój rekreacyjny (pseudo sala gimnastyczna). Od spodu zamierzam płytę monolit ocieplić styro 8 cm, a na wierzchu dać folię, dalej płyty styro 1 cm twarde FS 20, folię, piankę i panele podłogowe. Czy można tak zrobić i czy panele nie będą się zbytnio uginać pod stopami i pod różnego rodzaju sprzętami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts