Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przyłącze wodne

Gesiu

Recommended Posts

Zeby bylo taniej warto wykonac w projekcie zagospodarowania terenu projekt przylacza i zatwierdzic go w ZUDP. Potem wodociagi maja otwarta droge do wykonania sieci i na pewno nie bedzie az tak drogo. My z Rafalem wlasnie jestesmy na tym etapie, mamy zatwierdzony projekt, glowna nitka jest juz zrobiona, a w nastepnym tygodniu zrobia nam przylacza. Za nitke 60m zaplacimy 3600zl na spolke, a przylacza placimy osobno. U mnie bedzie to 18m po 40zl czyli za zalosc zaplacimy po okolo 2.5 tys. zl. Powiem tak, robota nie jest warta, zeby robic tego samemu. Zleccie to komus kto sie zna, bo kopania i brdnej roboty jest co nie miara :)

ojojojojojojoj!!!!! :o

Albo ja buduję na księżycu... albo niektórzy z forumowiczów...

A więc:

1. Mam 6 beczek

2. Z tych 6 beczek polewałem fundament (1 miesiąc temu)

3. 2 tygodnie temu byłem w gminie, zapłaciłem 1200 PLN. Za te pieniądze gmina zobowiązuje się zakupić materiały niezbędne do przyłącza i wykonać samo przyłącze. Po mojej stronie jest wykop (ponad 2m - bo w przyszłości będę ściągał ok. 0,5m)

4. W środę (11.06.2003) o 7.00 przyjechał "ostrówek", wykopał 80mb pod instalację wodociągową, zainkasował 400PLN (ok. 9rh)

5. W "garażu" :D (no bo na razie to tylko fundament) wkopałem 1 okrąg betonowy (80) + dekielek do niego (razem 100PLN)

6. Miły Pan z wodociągów podpiął mnie do sieci.

7. Od środy, od godziny 20.00 mam wodę "w domu". W przyszłości licznik będzie na ścianie - więc to tylko kwestia wyrzucenia kręgu z dekielkiem i przymocowania licznika do ściany.

8. Jeśli chodzi o "lepkie ręce" - cała studzienka została zasypana 5cm warstwą "podsypki" - lepsze maskowanie niż ma GROM :lol: .

9. I tak oto podłączenie się do wody (80m długości, 2 m głębokości) kosztowało mnie: 1200 (wodociągi) + 400 (kopara) + 200 (robocizna - zasypanie, wyrównanie, posprzątanie itp.) + flacha (0,75 Pałacowa :wink: )

Rafał

• 3 months później...