Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak się zabrać do zamaskowania skrzynek rolet od wew

Recommended Posts

Przekopuję forum i nie mogę znakleźć wskazówek jak się zabrać do tematu.

Podziwiam piękne zdjęcia ;) z zabudowanymi skrzyneczkami od rolet nadstawnych.

Jak się zabrać do tematu.

Mam do zlicowania ze ścianą od 3-5 cm

Zastanawiałam się nad montażem płyty osb

Zrobienie coś w kształcie L by zamaskować tą różnicę w grubości

Pewnie przed tynkami trzeba by było to zaciągnąć jakoś zaprawą by mi to wszystko nie odpadło.

Powiedzcie jak się to tak naprawdę robi.

Będę wdzięczna za każde wskazówki .

najlepsze rozwiazanie to przeciagniecie plyty gipsowej ku dolowi i mamay lico bez ryzyka pekniec itd niektore systemy maja tzw listwe adaptacyjna uzywana wlasnie w tym celu

stosuje sie rowniez welne jako wypelnienie i blende maskujaca z drewna klejonego np w kolorze mebli-mozna to polaczyc z obudowa wneki okiennej tak jak sie robi przy drzwiach wowczas efekt jest porazajacy(niestety okna nie moga byc biale w tym przypadku)

to o czym napisalas na koncu to tez wyjscie i na pewno PAN WYKONCZENIOWIEC :lol: bedzie wiedzial co zrobic aczkolwiek ja bym sie nastawial jednak na mozliwosc pojawienia sie pekniec w tym miejscu

RZECZ NAJWAZNIEJSZA !!!! OD DOLU MUSISZ MIEC DOSTEP DO SKRZYNKI W KTOREJ JEST KLAPA REWIZYJ NA!!! CHYBA ZE MASZ REWIZJE OD CZOLA w tym przypadku mozeswz robic zabudowe tylko ruchoma :wink: