daxima 24.03.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Przekopuję forum i nie mogę znakleźć wskazówek jak się zabrać do tematu. Podziwiam piękne zdjęcia z zabudowanymi skrzyneczkami od rolet nadstawnych. Jak się zabrać do tematu. Mam do zlicowania ze ścianą od 3-5 cm Zastanawiałam się nad montażem płyty osb Zrobienie coś w kształcie L by zamaskować tą różnicę w grubości Pewnie przed tynkami trzeba by było to zaciągnąć jakoś zaprawą by mi to wszystko nie odpadło. Powiedzcie jak się to tak naprawdę robi. Będę wdzięczna za każde wskazówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 24.03.2007 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Ciąg dalszy przemyśleń a może sobie nie komplikować i dać tam styro na to siateczka z klejem i wtedy wpuścić tynkarzy. Tylko jak przykleić styro do plastikowej skrzynki tzn na co? Kiepska jestem z chemii budowlanej. Czy jest może jakiś silikon co to złąpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 24.03.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 na klej polipropylenowy np do kasetonów. Smarujesz powierzchnie, przykładasz, odciągasz, czekasz az podesnchnie (1min ) i przykładasz spowrotem dociskasz, trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 24.03.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 najlepsze rozwiazanie to przeciagniecie plyty gipsowej ku dolowi i mamay lico bez ryzyka pekniec itd niektore systemy maja tzw listwe adaptacyjna uzywana wlasnie w tym celu stosuje sie rowniez welne jako wypelnienie i blende maskujaca z drewna klejonego np w kolorze mebli-mozna to polaczyc z obudowa wneki okiennej tak jak sie robi przy drzwiach wowczas efekt jest porazajacy(niestety okna nie moga byc biale w tym przypadku) to o czym napisalas na koncu to tez wyjscie i na pewno PAN WYKONCZENIOWIEC bedzie wiedzial co zrobic aczkolwiek ja bym sie nastawial jednak na mozliwosc pojawienia sie pekniec w tym miejscu RZECZ NAJWAZNIEJSZA !!!! OD DOLU MUSISZ MIEC DOSTEP DO SKRZYNKI W KTOREJ JEST KLAPA REWIZYJ NA!!! CHYBA ZE MASZ REWIZJE OD CZOLA w tym przypadku mozeswz robic zabudowe tylko ruchoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 24.03.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Styropian, lub jeszcze lepiej styrodur.Klej stosowany przy ocieplaniu elewacji do przyklejania styropianu.Tym klejem (rozrabiany wodą) da się też wypoziomować styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 24.03.2007 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Bardzo dziękuję za wskazówki zakupiłam dwa rodzaje klejów polimerowy i coś a'la płynny gwóźdź do styro. Próbki schną Skłaniam się do zatopienia siatki na kleju i na to pójdzie tynk. Przynajmniej sami damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 24.03.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Pamiętaj aby zostawić możliwość dostępu do kasety w razie awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 24.03.2007 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Mam rewizję od dołu chcę zasłonić tylko przody tzn zlicowac je ze ścianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts