tunia 24.03.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam od 3 sezonów palimy Tarnawą, raczej się sprawdza i jest ok. Natomiast od jakiegoś czasu, do godziny od rozpalenia w jej pobliżu czuć zapach dymu Komin był czyszczony i on raczej nie jest winny, gdyż wkładając nosa do obudowy dymu nie czuć, wydaje nam się że może gdzieś w szczelinie między szybą a drzwiczkami dym ucieka:( W związku z tym mam pytanie, jak często należy wymieniać sznur w szybie i czy go zamawiać w Tarnawie czy w zwykłym sklepie z kominkami? a może ktoś nam jeszcze podpowie z czego może wynikać ten zapach dymu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tunia 27.03.2007 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 nikt nie wymieniał sznura w szybie kominka? szkoda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 27.03.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ja po około 4 latach. Ale nie z powou dymy tylko po prostu wydawało mi się ze jest spłaszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 27.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 mój według sprzedawcy ma wytrzymać 5 lat. gwarancja. wykonany jest z plecionki metalowej z jakimś materiałem w środku. według producenta wytrzymuje bardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 28.03.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Mam kominek Jotul i jestem po pierwszyn sezonie ,więc chyba nie mam potrzeby wymiany uszczelnienia. Zastanawia mnie jednak to, że czuć zapach drewna z rozprowadzenia ciepłego powietrza w pokoju na górze. Zastanawiam się czy jest to wynikiem nieszczelności w korpusie. Co o tym myślicie? Tak prawdę mówiąc zapach jest wcale przyjemny tylko czy nie okaże się w przyszłości, że ewentualna nieszczelność się powiększy i będę miał dym w instalacji rozprowadzającej ciepłe powietrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 28.03.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 zapach czy dym??? ja by wykryć ewentualny dym zainstalowałem czujki dymu. jedną w przestrzeni międzysufitowej blisko DGP drugą w korytarzu i jedną w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tunia 06.04.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 kurde wczoraj napaliliśmy - wszystko grało. aż tu po paru godzinach wyczuliśmy zapach dymu - z dgp - przez chwilę, potem już spokojnie nic czuć nie było. Nie wiem skąd ten zapach, przecież jakby były nieszczelności to by było czuć dym cały czas?! doradźcie coś proszędodam że wloty powietrza otwarte były dość mocno, drewno dobrze się paliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 06.04.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Wątpię czy to z powodu sznura. Wtedy byłby tylko lepszy ciąg. Albo nieszczelność pod obudową albo wiatr cofa dym do kominka i przez dopływ powietrza dym leci do dgp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts