chrobry 18.02.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Czy mógłby ktoś podać mi linka lub wysłać na maila wzór wypełnionego wniosku o warunki zabudwy. Link muratora jest niestety aktualnie nieaktywny.http://www.muratordom.pl/umowy/warunki_zabudowy.pdf Z góry dziękujePozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 19.02.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 wejdz na stronę www gminy, każda będzie miała trochę inny wniosek, myśmy pobrali ze strony gminnej, http://www.kostrzyn.wlkp.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 19.02.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 To wiem, mi bardziej chodzi o wzór wypełnienia takiego wniosku. Jeżeli ktoś mógłby podzielić się informacją jak to wypełnić (może skan wypełnionego wniosku) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 19.02.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 no ale przecież mówię że każdy inny i każdy indywidualny, może napisz czego nie wiesz w tym wniosku, ja ci swojego nie dam publiczenie z moimi danymi, zresztą mała szansa aby coś pasowało, dom masz inny lokalizację inną nawet adres zamieszkania i nazwisko inne jak czegoś nie wiedziałem to przy składaniu pani urzędniczka podpowiadała i tyle. dodatkowo dołączyłem wszystkie informacje które wyczytałem z projekty, czyli np wysokość budynku itp. dodatkowo za radą urzędniczki dołączyłem ksero ważniejszych stron z projektu i n jego podstawie "kazałem sobie" zrobić warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatawi 29.02.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 a czy mógłbys mi podpowiedzieć gdzie mogę znaleźć informacje o tym ile będę zuzywała wody, prądu , gazu czy tez odprowadzała ścieków; w moim WZ chca takich informacji a ja nie mam o tym pojecia. Z góry dziekuę za odpowiedź. Pozdrawiam, Beata no ale przecież mówię że każdy inny i każdy indywidualny, może napisz czego nie wiesz w tym wniosku, ja ci swojego nie dam publiczenie z moimi danymi, zresztą mała szansa aby coś pasowało, dom masz inny lokalizację inną nawet adres zamieszkania i nazwisko inne jak czegoś nie wiedziałem to przy składaniu pani urzędniczka podpowiadała i tyle. dodatkowo dołączyłem wszystkie informacje które wyczytałem z projekty, czyli np wysokość budynku itp. dodatkowo za radą urzędniczki dołączyłem ksero ważniejszych stron z projektu i n jego podstawie "kazałem sobie" zrobić warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 29.02.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Foczki już Ci napisał, że te dane bierzemy z projektu. Ponadto w siedzibie Urzędu Gminnego wisiały wzory wypełnionych wniosków. Powodzenia, skoro myśmy to prawidłowo wypełnili to i Tobie też się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.02.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Czesc, Podlacze sie pod ten temat Mam taki problem: zlozylam wniosek o WZ jakies 3 tygodnie temu, wczoraj dostalam pismo z informacja, ze musze dostarczyc wstepne warunki zasilania dla planowanego budynku. Na dzialke mam doprowadzona wode, gaz (brak instalacji) i energie - stoi tam w tej chwili dom. Problem polega na tym, ze nie mam warunkow przylaczenia od MSGaz do dzis (mam tylko stare z 1990 roku, ale podobno one sa wazne tylko rok). Czy myslicie, ze moge w tej sytuacji dostarczyc tylko dwie pozostale umowy i napisac oswiadczenie, ze nie zamierzam korzystac z gazu dla zadnych celow (pomimo, ze we wniosku napisalam inaczej)? dzieki za pomoc z gory NIe dawaj urzędnikom szansy odwalenia wniosku. Albo zmień wniosek albo idź do gazowni Pozałatwiaj sobie te warunki przyłączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Aguśka. 09.05.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam. Podłacze sie pod temat.zgłaszam waunki zabudowy do Urzedu Miasta w Sosnowcu. Jeszcze nie jesteśmy włascicielem działki ale z tego co wiem możemy sie o takie coś starać. Z wypowiedzi na forum rozumiem ze powinnam dołaczyć projekt zabudowy działki.Działka jest długa a chuda jak glizda. W wypisie z rejestru grunów zaznaczone są pastwiska i nieużytki a my to chcemy przekształcic na inwestycyjno - budowlane. Poniewaz jeszcze nie wiemy tak naprawde czy uzyskamy zgodne na przekwalifikowanie tej dzialki nie chcemy inwestowac i projetky, architektów.Ma 2667 m2 chcemy na niej postawić biuro wraz z magazynami oraz na piętrze mieszkanie. Jeśli wiem jak to ma mniej wiecej wygladać i opisze to we wniosku o WZ to czy musze do tego dorzucic jeszcze jakiś plan budynku. Nie mam czegos takiego i stąd moje pytanie. Pozdrawiam Aguśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 20.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam. Podłacze sie pod temat. zgłaszam waunki zabudowy do Urzedu Miasta w Sosnowcu. Jeszcze nie jesteśmy włascicielem działki ale z tego co wiem możemy sie o takie coś starać. Z wypowiedzi na forum rozumiem ze powinnam dołaczyć projekt zabudowy działki. Działka jest długa a chuda jak glizda. W wypisie z rejestru grunów zaznaczone są pastwiska i nieużytki a my to chcemy przekształcic na inwestycyjno - budowlane. Poniewaz jeszcze nie wiemy tak naprawde czy uzyskamy zgodne na przekwalifikowanie tej dzialki nie chcemy inwestowac i projetky, architektów. Ma 2667 m2 chcemy na niej postawić biuro wraz z magazynami oraz na piętrze mieszkanie. Jeśli wiem jak to ma mniej wiecej wygladać i opisze to we wniosku o WZ to czy musze do tego dorzucic jeszcze jakiś plan budynku. Nie mam czegos takiego i stąd moje pytanie. Pozdrawiam Aguśka. Podobno co gmina to inny wzór wniosku, ale generalnie ogólny opis wystarcza do WZ dopiero do PnB potrzebny jest projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam. Podłacze sie pod temat. zgłaszam waunki zabudowy do Urzedu Miasta w Sosnowcu. Jeszcze nie jesteśmy włascicielem działki ale z tego co wiem możemy sie o takie coś starać. Z wypowiedzi na forum rozumiem ze powinnam dołaczyć projekt zabudowy działki. Działka jest długa a chuda jak glizda. W wypisie z rejestru grunów zaznaczone są pastwiska i nieużytki a my to chcemy przekształcic na inwestycyjno - budowlane. Poniewaz jeszcze nie wiemy tak naprawde czy uzyskamy zgodne na przekwalifikowanie tej dzialki nie chcemy inwestowac i projetky, architektów. Ma 2667 m2 chcemy na niej postawić biuro wraz z magazynami oraz na piętrze mieszkanie. Jeśli wiem jak to ma mniej wiecej wygladać i opisze to we wniosku o WZ to czy musze do tego dorzucic jeszcze jakiś plan budynku. Nie mam czegos takiego i stąd moje pytanie. Pozdrawiam Aguśka. Przeczytaj powyżej. Im lepiej określisz gabaryty budynku (szerokość, wysokość, połóżenie, dach etc) tym większe są szanse, że nikt na etapie PnB sie nie przyczepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Aguśka. 21.05.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 złożyłam wniosek o warunki zabudowy z obrysowaniem na mapie mniej wiecej budynku a ponieważ juz w tym wniosku jest określone żeby podac wyskokość szerokoś itd to tak tez zrobiłam. Teraz czakam az mnie panowie z planowania wezwa do siebie ;D Chociaz po ostanich nowościach jakie otrzymalam w sprawie tej działki to chyba sie pospieszyłam wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 27.07.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Ja oddałem wniosek dzisiaj, a ponieważ miałem wszystkie wyżej postawione pytania cały wniosek przygotował i wypełnił projektant, który ma robić dla nas adaptację projektu. A najlepiej zabłysnąłem na początku. Napisałem na kartce A4 swoje dane i tekst: proszę o wydanie warunków zabudowy , z góry dziękuję. i zaniosłem to do gminy ......... i Pani grzecznie powiedziała że to nie tak. A potem traiłem na forum muratora. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg58 09.02.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam serdecznie - od kilku dni zastanawiam się jak zrobić graficznie plan zagospodarowania działki i dokładnie co powinnam opisać. Szukając w necie znalazłam tyle sprzecznych informacji na ten temat. Jak ma wyglądać taki plan co na nim powinno być umieszczone czy muszą być podane odległość.Byłabym wdzięczna za przykładowy wzór opisu graficznego i planu jak to robiliscie spotkałam się z czymś takim ale to zapewne robił architekt a ja nie chciałabym ponieść zbędnych kosztów przy staraniu się o WZ C:\Users\Admin\Desktop\plan - przykładowy.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts