I.W. 24.03.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witajcie Jak jest różnica pomiędzy taśmą kalenicową całą z aluminium z dziurkami a taką która w środku ma tkaninę paroprzepuszczalną i czym się one różnią od takiej ze szczotką. Chodzi mi o funkcjonalność, parametry zastosowanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Taśma z tkaniną doskonale się układa, doskonale wentyluje i uniemożliwia zawiewanie śniegu. Cała taśma aluminiowa z dużymi otworami umożliwia zawiewanie dużej ilości śniegu a z małymi znacznie gorzej wentyluje. Taśma ze szczotkami jest cała z tworzywa (jest do niczego) a wystające z pod gąsiora szczotki narażone są na działanie promieni słonecznych, które powodują totalne zniszczenie. Ma duże otwory umożliwiające zawiewanie śniegu. Jej żywotność nijak się nie ma do żywotności pokrycia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.03.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 A ja kupiłem ołowianą. Nie zwróciłem uwagi, czy ma otwory, ale jedno już wiem. Jezeli ma, to będzie zawiewał mi śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.03.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Taśmę ołowianą kolorową z samoprzylepną powłoką bitumiczną stosuje sie do obróbki kominów. Nie ma ona żadnych otworów i nie nadaje się pod gąsiory. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.03.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Taśmę ołowianą kolorową z samoprzylepną powłoką bitumiczną stosuje sie do obróbki kominów. Nie ma ona żadnych otworów i nie nadaje się pod gąsiory. Pozdrawiam. Chyba jednak nie zrobiłem babola. Kupiłem taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.03.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Tak taką taśmę można stosować pod gąsiory. Jest ona identyczna jak aluminiowa. Dla lepszego przylegania do dachówki powinna mieć paski butylowe na brzegach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 25.03.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 No właśnie o takie info mi chodziło. Zamówiłem taśmę przez net ale zamiast tej z tkaniną przyszła cała aluminiowa (podobno przez pomyłkę ) no i zastanawiałem się czy wymieniać ale chyba trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszuwar 25.03.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 nie kupuj z dziurkami będziesz miał zimą śnieg ja po dwóch latach wymieniłem na taśme z tkaniną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 28.03.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 możecie poradzić jakiej firmy taśmę wybrać? sprzedawcy najczęściej proponują mi MDM (Vent Roll), wiem że jest jeszcze IVT(np Duo-Roll), Corotop (Corovent) Dorken (Delta Vent-Roll), różnią się jakoś szczególnie jakością? czy kierować się po prostu dopasowaniem koloru do gąsiora i ceną? zwłaszcza do AndrzejaW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 28.03.2007 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 możecie poradzić jakiej firmy taśmę wybrać? sprzedawcy najczęściej proponują mi MDM (Vent Roll), wiem że jest jeszcze IVT(np Duo-Roll), Corotop (Corovent) Dorken (Delta Vent-Roll), różnią się jakoś szczególnie jakością? czy kierować się po prostu dopasowaniem koloru do gąsiora i ceną? zwłaszcza do AndrzejaW Właśnie dostałem taśmy z MDM ale się pomylili przy wysyłce i zamiast takich z tkanina dostałem całe aluminiowe. Jutro ma byc wymiana(druga wysyłka) to może coś powiem. Jak się tak tym taśmom przyglądam to w przypadku aluminiowych wielkiej filozofii nie ma. A te z tkaniną to chyba analogia do folii dachowych. W vent rollu MDM tkanina jest du ponta (przynajmniej na zdjęciach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 29.03.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Właśnie mi dziś podrzucili taką próbkę z MDM - taśma prezentuje się naprawdę ciekawie, cienka włóknina (śniegu nie wpuści ), podwójne szycie, szeroki pasek kleju i przystępna cena. Choć do tej pory miałam do czynienia z IVT duo i uni roll to kupując od MDM-u tę z tkaniną podjąłeś dobrą decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 30.03.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Dostałem te taśmy. Wyglądają sensowniej od tych aluminiowych ale ta tkanina w środku nie jest Du ponta. Towar OK ale maja bałagan z wysyłkami bo znowu przysłali mi ciemnobrązowy chociaż napisałem wyraznie że chcę brązowy i podałem dokładnie symbol artykułu o tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 30.03.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 też wzięliśmy MDM taśmę i pozostałe akcesoria, sprzedawca był przekonujący I.W. zamawiałeś/łaś bezpośrednio od producenta? ciekawa jestem po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 30.03.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 też wzięliśmy MDM taśmę i pozostałe akcesoria, sprzedawca był przekonujący I.W. zamawiałeś/łaś bezpośrednio od producenta? ciekawa jestem po ile? Niestety z allegro, więc pewnie drożej, tylko wysyłka była bezpośrednio z MDM. Nie wiem jak z nimi ale kilku producentów nie chciało ze mną gadać jako z odb indywidualnym (min. Euronit) i musiałem przez pośrednika. Taśmę płaciłem 13,99 za metr a jak u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 31.03.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 my wszystkie akcesoria kupowaliśmy razem z dachówką, za taśme wyszło nam 17zł/m, wiem że można było taniej, choćby przez allegro właśnie ale za to udało mi się wytargować dobry rabat na dachówkę (28%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 31.03.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 my wszystkie akcesoria kupowaliśmy razem z dachówką, za taśme wyszło nam 17zł/m, wiem że można było taniej, choćby przez allegro właśnie ale za to udało mi się wytargować dobry rabat na dachówkę (28%) Ja dachówkę kupiłem nieco drożej niż można było ale znowu z koleii ważne były koszty transportu i możliwość depozytowania w hurtowni blisko budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 04.04.2007 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dzwoniłem do przedstawiciela MDM (chciałem kupić folię bezpośrednio od nich) ale spuścił mnie na drzewo - są fimą produkcyjną i dystrybucja jest przez skłądy budowlane. Czyli od tego producenta bezpośrednio się nie kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts