Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może na forum muratora zrobić GIEŁDĘ materiałową ?

Gość M@riusz_Radom

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom

Komuś zostało 200 bloczków BK, komuś paleta maxa - ceny szaleją więc można sobie wzajemnie pomóc . Ja wiem, że jest dział ogłoszenia - tyle, że tam ogłaszają się głównie firmy i dość często podbijają wątki. Ogłoszenia "zwykłego" forumowicza giną wśród takich podbijaczy.

Tak więc może warto przemyśleć utworzenie osobnego działu o nawie GIEŁDA i zrobić dwa "poddziały" - SPRZEDAM i KUPIĘ ? Pewnie byłby spory odzew bo każdemu coś po budowie zostaje i często chętnie pozbyłby się resztek materiału.

PS: dzięki takim ogłoszeniom kupiłem 300szt BK24 po 5 PLN ;) co prawda nie na tym forum ale innym, o podobnej tematyce.

Gość M@riusz_Radom

Czy Twoje okolice Warszawy to bliżej Radomia czy w inną stronę ? Jeśli chodzi o U-220 to widziałem kilkanaście palet na jednym z lokalnych składów budowlanych. W poniedziałek podjadę i zapytam czy to już zarezerwowane czy do sprzedaży.

Od siebie dodam lokalne oferty :

CEGŁA czerwona MAX, duża, z Hadykówki, 600 szt., c.4zł/szt. LIPSKO t.0508-353-840

PUSTAK max 220, c. od 5,5zł/szt. RADOM t.( 48 ) 385-01-92

Nie ma pozaru . Poczekam do poniedzialku . Mam troche U , robota wiec idzie . Te 12 palet to brakujaca koncowka . Faktycznie , gdybys mogl zajechac i zapytac sie osobiscie , byloby milo . Istotne szczegoly :

- cena

- producent

- ile za transport do mnie i czy maja HDS

Buduje sie blisko wylotu z W-wy na Radom .

Gość M@riusz_Radom
Luc - byłem i oglądałem, niestety to co ma na placu jest już zapłacone i czeka na odbiór. Koleś nie był w stanie podać mi bliższych informacji kiedy będzie miał ten towar i w jakiej cenie :(

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...