Gość 12.06.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Czy można użyć jednego kanału wentylacyjnego do dwóch łazienek: na parterze i na piętrze (są nad sobą). W obu będzie zamontowany wentylator wywiewny mechaniczny?Pozdrawiam wszystkichDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 12.06.2003 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Nie powinno się - przy odrobinie pecha powietrze może się "wymieniać" pomiędzy łazienkami zamiast być wyrzucane na zewnątrz. Ale taki "system" jest w większości domów wielorodzinnych i jakoś to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.06.2003 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Nie za bardzo działa, bo często mam w domu smrody kuchenne sąsiadów mieszkających dwa piętra wyżej. Oni mieli zamontowany u siebie wentylator, żeby im wyciągał z kuchni. Tylko, że zamiast wypychać powietrze w górę , wtłaczał je do sąsiadów. Wentylator wyciągowy powinien być zamontowany na wylocie z komina i włączać się, kiedy ktoś wchodzi do łazienki a wyłączać kilka minut po jej opuszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 13.06.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Bo oficjalnie jest to niedozwolone - w blokach czasami wiszą ogłoszenia "...zakazuje się montowania wentylatorów..." Ale w domu jednorodzinnym, gdy oba pomieszczenia są pod jedną jurysdykcją powinno sie to dać jakoś wyregulować. Innym problemem będzie akustyka - będzie sobie można pogadać z wanny do wany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Wyregulować można właśnie tak jak napisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 13.06.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Tekst wyżej jest mój. Zapomniałam się zalogować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 13.06.2003 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Innym problemem będzie akustyka - będzie sobie można pogadać z wanny do wany A pewnie. Ile zabawy. Do dziś pamiętam sytuację jeszcze za komuny. Był wtedy "Dziennik Telewizyjny" i apele partyjne. W mojej łazience w bloku wspaniale było słychać sąsiadkę z dołu (wspólna wentylacja): "Żuku, choć umyć mi plecy!". A z telewizora głos spikera: "W odpowiedzi na apel KC PZPR ....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts