adam_mk 29.12.2009 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Formy...Tak jak to się z pustakami robi...Tylko perlitu to się tak nie da...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 29.12.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Myślisz po prostu o zalaniu formy półpłynnym betonem. Tak się rzeczywiście nie da, bo granule perlitu nie chcą się niestety w tym topić.Jedyne wyjście to "kropnąć" to na prasie po zrobieniu tylko lekko wilgotnej masy.Dokładnie zresztą tak jak robi się prostki perlitowe, bo właściwie są to prefabrykaty betonowe na portlandzie.Kształt to tylko kwestia kształtu formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.12.2009 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Prawie, ale nie na pewno!Nawet suchawy nie trzyma kształtu.Lejny jak szlag jasny!Rozpływa się po wyjęciu z NORMALNEJ formy.Wielu to już testowało. Ja sposób znalazłem.Trochę temat stanął z boku, bo dopadły mnie inne konieczności życiowe.Remont 100 letniej chałupy w centrum dzielnicy.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian m 29.12.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam.Przy budowie kominków używałem Adamie cementu o nazwie Górażka albo zaprawy montażowej tylko to wszystko drogi " gips" ale doby szybki i po kawce można budować dalej do góry . Zrobiłbym formę odpowiednią i próbowałbym sił! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian m 29.12.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam.Przy budowie kominków używałem Adamie cementu o nazwie Górażka albo zaprawy montażowej tylko to wszystko drogi " gips" ale doby szybki i po kawce można budować dalej do góry . Zrobiłbym formę odpowiednią i próbowałbym sił! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.12.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Dolać trochę "sika 4" (chyba to) to staje w 20 sekund!Tylko jak chodzi o powtarzalne i nie laboratoryjne efekty - nie sprawdzi się.Ale - da się to zrobić w "ludzki sposób"Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts