beata300 25.03.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam, od jakiegoś czasu jedna myśl nie daje mi spać, chciałabym wybudować mały domek dla 3-osobowej rodziny.Jak czytam wasze posty jak budujecie chęć jest jeszcze silniejsza.Problem jest jeden finanse. Poza działką na której stoii stary dom(który jest do rozbiórki) nie mam za dużo finansów.Czy są osoby na forum które praktycznie budowały z kredytu, jak sobie z tym radzą , obawiam się tego. Domek który sobiewybrałam z poddaszem mieszkalnym ma zaledwie 73m2.Proszę napiszcie jak to u was wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.03.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam, od jakiegoś czasu jedna myśl nie daje mi spać, chciałabym wybudować mały domek dla 3-osobowej rodziny. Jak czytam wasze posty jak budujecie chęć jest jeszcze silniejsza. Problem jest jeden finanse. Poza działką na której stoii stary dom(który jest do rozbiórki) nie mam za dużo finansów. Czy są osoby na forum które praktycznie budowały z kredytu, jak sobie z tym radzą , obawiam się tego. Domek który sobiewybrałam z poddaszem mieszkalnym ma zaledwie 73m2. Proszę napiszcie jak to u was wygląda. Mam działkę na której stoi stary dom do rozbiórki :) Będę budować na kredyt 300 m kw Do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 25.03.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 [Czy są osoby na forum które praktycznie budowały z kredytu, jak sobie z tym radzą , obawiam się tego. Domek który sobiewybrałam z poddaszem mieszkalnym ma zaledwie 73m2. Proszę napiszcie jak to u was wygląda. są (tylko na naszej działce nie było dmku do rozebrania ) domek 112m - 3 osoby, kredyt..... zaczęlismy w roku poprzednim w lipcu, teraz stoi stan prawie zamkniety. Obawy będziesz miała cały czas, ale nie daj się zwariować i ciesz się powstajacym domkiem i działeczką wokół niego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 25.03.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Heya , ja też jestem z tej opcji.... Jeżeli masz kredyt / lub go dostaniesz to pierwszy punkt na twoją korzyść bo to znaczy że jesteś w stanie wybudować domek (banki nie dają kredytów jeśli nie ocenią pozytywnie szans na wybudowanie domu ). Trzeba się tyko mocno do tego przyłożyć. Ceny nieruchomości rosną więc coś co wybudujesz teraz za 5 lat pewnie będzie miało dużo wyższą wartość. Moje zdanie – buduj (uda ci się ) , zwłaszcza że planujesz mały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 25.03.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 my tez bedziemy budowac na kredyt systemem gospodarczym jak narazie mamy dzialke - jestesmy w trakcie papierologii i zalatwiania kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajo30 25.03.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam!!Popieram przedmówców. Masz działke to bierz kredyt i buduj. Choć się cholernie boję to buduję. Nie ma innego wyjścia chyba że chcesz kupic mieszkanie 70 m za 180 tys do remontu-przynajmniej w mojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 25.03.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Trzeba budować. Ja wachałem się prawie dziesięć lat. Myślałem, że będzie lepiej, bardzie stabilnie bezpiecznie. Przez te dziesięć lat się niewiele zmieniło na lepsze - wręcz odwotnie. Dodatkowo jak się zrobiło rachunek sumienia to dużo kasy zamiast na budowę rozeszło się na pierdoły. Teraz jak się wzięło kredyt to mobilizacja jest ogromna i nie myśli się o bzdetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 26.03.2007 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 jezeli patrzec pod katem finansowym to zdecydowanie bardziej oplaca sie wybudowanie domu - przynajmniej u mnie w Olsztynie za 200tys. kupic mieszkanie 45m2 a tak mozesz wybudowac dom o powierzchni 120m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata300 26.03.2007 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Dzięki za wsparcie - chcę ale strach jest duży.Jeszcze ta rozbiórka nie wiem jak się za nią zabrać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 26.03.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 strach jest zawsze - ja tez sie boje nigdy nie budowalam domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts