Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu a obawy.

beata300

Recommended Posts

Witam, od jakiegoś czasu jedna myśl nie daje mi spać, chciałabym wybudować mały domek dla 3-osobowej rodziny.

Jak czytam wasze posty jak budujecie chęć jest jeszcze silniejsza.

Problem jest jeden finanse. Poza działką na której stoii stary dom(który jest do rozbiórki) nie mam za dużo finansów.

Czy są osoby na forum które praktycznie budowały z kredytu, jak sobie z tym radzą , obawiam się tego. Domek który sobiewybrałam z poddaszem mieszkalnym ma zaledwie 73m2.

Proszę napiszcie jak to u was wygląda.

Witam, od jakiegoś czasu jedna myśl nie daje mi spać, chciałabym wybudować mały domek dla 3-osobowej rodziny.

Jak czytam wasze posty jak budujecie chęć jest jeszcze silniejsza.

Problem jest jeden finanse. Poza działką na której stoii stary dom(który jest do rozbiórki) nie mam za dużo finansów.

Czy są osoby na forum które praktycznie budowały z kredytu, jak sobie z tym radzą , obawiam się tego. Domek który sobiewybrałam z poddaszem mieszkalnym ma zaledwie 73m2.

Mam działkę na której stoi stary dom do rozbiórki :):)

Będę budować na kredyt :) 300 m kw :)

Do boju :)

[

8) (tylko na naszej działce nie było dmku do rozebrania :wink: )

domek 112m - 3 osoby, kredyt..... zaczęlismy w roku poprzednim w lipcu, teraz stoi stan prawie zamkniety.

Obawy będziesz miała cały czas, ale nie daj się zwariować i ciesz się powstajacym domkiem i działeczką wokół niego.

pozdrawiam :D

Heya , ja też jestem z tej opcji.... :wink:

Jeżeli masz kredyt / lub go dostaniesz to pierwszy punkt na twoją korzyść bo to znaczy że jesteś w stanie wybudować domek (banki nie dają kredytów jeśli nie ocenią pozytywnie szans na wybudowanie domu ). Trzeba się tyko mocno do tego przyłożyć. Ceny nieruchomości rosną więc coś co wybudujesz teraz za 5 lat pewnie będzie miało dużo wyższą wartość.

Moje zdanie – buduj (uda ci się :p ) , zwłaszcza że planujesz mały domek :wink:

Trzeba budować. Ja wachałem się prawie dziesięć lat. Myślałem, że będzie lepiej, bardzie stabilnie bezpiecznie. Przez te dziesięć lat się niewiele zmieniło na lepsze - wręcz odwotnie. Dodatkowo jak się zrobiło rachunek sumienia to dużo kasy zamiast na budowę rozeszło się na pierdoły. Teraz jak się wzięło kredyt to mobilizacja jest ogromna i nie myśli się o bzdetach.