Gość Niewiedząca 12.06.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Witam serdecznie,Mam takie małe pytanko:w 2001 roku zaczęłam wpłacać na mieszkanie do spółdzieni mieszkaniowej. Mieszkanie cały czas jest w budowie. W 2003 przelałam wpłacone pieniądze na inne mieszkanie (od developera). Czy nie straciłam tym samym prawa do dużej ulgi? NSA wydał kiedyś komuś wyrok pozytywny w takiej sprawie, ale nie wiem, czy można się na to powoływać. Doradca podatkowy nr 1 twierdzi, że ulgę straciłam, nr 2 że nie (że prawo podatkowe dopuszcza taką sytuację, bo inwestycję mieszkaniową rozpoczęłam w 2001 i ją kontynuuję, dla mnie to cały czas ta sama inwestycja. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam,Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.06.2003 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Jak jest inny budynek to jest inna inwestycja. Cel tylko pozostał ten sam. Gdyby dom był ten sam a zmienił się developer, wtedy jest to ta sama inwestycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Niewiedząca 13.06.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Dzięki. Rozumiem, że ulga przepada? Czy ktoś jeszcze coś doda? Dziękuję z góry i pozdrawiam,Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts