kotylak 25.03.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Mam takie pytanie posiadam dom i z zewnątrz jest ocieplony styropianem i na piętrze są ścianki grubości cegły czyli 12 cm i chodzi o to czy od wewnątrz moge dać styropian 10 i na to regipse czy to może nie jest zalecane bo nie chce stawiać jeszcze jednej ścianki. Jakie są wasze propozycje za wszystkie rady dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jesli juz musisz ocieplic od wewnatrz to uzyj waty szklanej. Najlepiej jednak ocieplic od zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotylak 26.03.2007 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 od zewnątrz mam już ocieplenie a chodzi mi o to że ścianka jest grubości 12 cm to chyba troche mało jak na ściane pokoju mieszkalnego a w dodatku co jakieś 3 m jest grubsza ścianka taka o 12 cm bo na niej stoją belki od dachu i chciałem to wyrównać regipsami i wtedy pozostanie ta pustka 12 cm i chodzi mi o to czym ja wypełnić tak żeby przy okazjio ciepło nie uciekało i nie wiem czy styropian sie do tego nadaje bo nie wiem czy jak będzie z dwóch stron to ściana nie zacznie sie pocić ale chyba nie powinna bo to jest na 1 piętrze ale jeśli możecie to pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.03.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Wypelnij styropianem i przymuruj d owyrowniania cegla kratowka lub gazobetonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotylak 27.03.2007 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 a styropian i regipsy nie mogą być? A nie będą się pocić ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 To juz lepiej daj wate szklana, folie PE i regipsy. Zapewnij wentylacje w pomieszczeniach zwlaszcz tych gdzie jest podwyzszona wilgotnosc powietrza i nie bedziesz mial problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betka35 02.04.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 To ja podłączę się do tematu ......... będziemy ocieplać dom-kostkę przy czym góra jest już ocieplona.......dół- przyziemie cegła + na zewnątrz obłożone kostką -brukówką granitową........taką 25*25 cm ...... Brukówka bardzo studzi ściany ale jest stosunkowo nierówna więc będziemy chyba ocieplać od środka..... Czy styropian + regips starczy??? tej zimy bardzo na rogach skraplała nam się wilgoć.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts