mati_sowee 10.04.2007 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 mowimy o stanie surowym otwartym?? a gdzie budujesz, bo u mnie sa zupelnie inne ceny Buduję pod Warszawą. Zaczynam w czerwcu ale mam już materiały na ściany (MAX) podpisaną umowe na robocizną i zamówioną dachówkę. Jak sobie wyliczam ceny materiałów i robocizny tak na szybko pi razy drzwi, to bez problemu osiągam okolice 200 tysięcy. Domek 125+25 garaż bez jakiś specjalnych udziwnień. Mówię o stanie surowym z oknami i dachówką betonową. to mowisz o stanie surowym zamknietym a ile wyniesie Cie robocizna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 10.04.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 a ile wyniesie Cie robocizna?? Stan surowy z więźbą 33 000 brutto. Dach 225m2 (całościowa kompletna robota dachu) 10 000 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 10.04.2007 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 to sa ceny juz do zaakceptowania mi stan surowy zamkniety Pan wycenial na 25tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YENNEFER999 10.04.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 mowimy o stanie surowym otwartym?? a gdzie budujesz, bo u mnie sa zupelnie inne ceny Drogo, niestety ale wqszystko jest w tej chwili droższe o kilkadziesiąt procent od cen ubiegłorocznych - materiały i robocizna. Ja też mam ekipę za 30 tys zł stan surowy otwarty + więźba dachowa (mówię o samej robociźnie), ekipa sprawdzona - stawiali mi mój obecny domek. Ma dwa podstawowe minusy - nie zapewnia materiałów, a drugi że dostepna jest dopiero od przyszłego sezonu.... Myślę poza tym że w czasach w których sie nam przyszło budować mam na myśli producentó windujących ceny do niebotycznych wartości i materiałuy na zapisy (chore....) warto zapłacić więcej i mieć święty spokój. jak przypomnę sobie moją poprzednią budowę to stwierdzam że ów "święty spokój" wart jest na prawdo dużo..... Więcej niż te pare tysięcy któe można zaoszczędzić budując systemem gospodarczym. Ale każdy ma pewnie swoje zdanie na ten temat i nikogo nie przekonam. Tak a'propos to Ytong 40 na mój domek kosztować będzie 63 tys zł (+wszystkie eleemnty systemowe, zaprawa i transport) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 11.04.2007 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 fakt materialy strasznie zdrozaly - denerwuje mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackson78 18.04.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 dzień doberek! wczoraj dostalismy wycene od naszych murarzy i tak za stan surowy wyszło 26tys, a dach 12tys co w sumie daje 38 tys za całość. jest to najkorzystniejsza z dotychczasowych ofert. Nasz domek nie nalezy do najprostszych, do tego jest duzy, budujemy pod Wrocławiem. Zaznacze jeszcze ze fundamenty i kanalizacje juz mamy, chłopaki zaczynają od wylania chudziaku. Nasz domek mozecie zobaczyc na stronce co sądzicie o tej wycenie? jakie ceny wam powiedziano? pozdrawiamy A.B.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackson78 18.04.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 dzień doberek! wczoraj dostalismy wycene od naszych murarzy i tak za stan surowy wyszło 26tys, a dach 12tys co w sumie daje 38 tys za całość. jest to najkorzystniejsza z dotychczasowych ofert. Nasz domek nie nalezy do najprostszych, do tego jest duzy, budujemy pod Wrocławiem. Zaznacze jeszcze ze fundamenty i kanalizacje juz mamy, chłopaki zaczynają od wylania chudziaku. Nasz domek mozecie zobaczyc na stronce http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=83&a=192&sid=4co sądzicie o tej wycenie? jakie ceny wam powiedziano? pozdrawiamy A.B.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts