Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stan surowy zamknięty

Recommended Posts

mowimy o stanie surowym otwartym??

a gdzie budujesz, bo u mnie sa zupelnie inne ceny

Buduję pod Warszawą. Zaczynam w czerwcu ale mam już materiały na ściany (MAX) podpisaną umowe na robocizną i zamówioną dachówkę. Jak sobie wyliczam ceny materiałów i robocizny tak na szybko pi razy drzwi, to bez problemu osiągam okolice 200 tysięcy. Domek 125+25 garaż bez jakiś specjalnych udziwnień. Mówię o stanie surowym z oknami i dachówką betonową.

to mowisz o stanie surowym zamknietym

a ile wyniesie Cie robocizna??

mowimy o stanie surowym otwartym??

a gdzie budujesz, bo u mnie sa zupelnie inne ceny

Drogo, niestety ale wqszystko jest w tej chwili droższe o kilkadziesiąt procent od cen ubiegłorocznych - materiały i robocizna.

Ja też mam ekipę za 30 tys zł stan surowy otwarty + więźba dachowa (mówię o samej robociźnie), ekipa sprawdzona - stawiali mi mój obecny domek. Ma dwa podstawowe minusy - nie zapewnia materiałów, a drugi że dostepna jest dopiero od przyszłego sezonu....

Myślę poza tym że w czasach w których sie nam przyszło budować 8) mam na myśli producentó windujących ceny do niebotycznych wartości i materiałuy na zapisy (chore....) warto zapłacić więcej i mieć święty spokój. jak przypomnę sobie moją poprzednią budowę to stwierdzam że ów "święty spokój" wart jest na prawdo dużo..... Więcej niż te pare tysięcy któe można zaoszczędzić budując systemem gospodarczym. Ale każdy ma pewnie swoje zdanie na ten temat i nikogo nie przekonam.

Tak a'propos to Ytong 40 na mój domek kosztować będzie 63 tys zł (+wszystkie eleemnty systemowe, zaprawa i transport) ....

dzień doberek!

wczoraj dostalismy wycene od naszych murarzy i tak za stan surowy wyszło 26tys, a dach 12tys co w sumie daje 38 tys za całość.

jest to najkorzystniejsza z dotychczasowych ofert. Nasz domek nie nalezy do najprostszych, do tego jest duzy, budujemy pod Wrocławiem. Zaznacze jeszcze ze fundamenty i kanalizacje juz mamy, chłopaki zaczynają od wylania chudziaku. Nasz domek mozecie zobaczyc na stronce

co sądzicie o tej wycenie? jakie ceny wam powiedziano?

pozdrawiamy

A.B.D.

dzień doberek!

wczoraj dostalismy wycene od naszych murarzy i tak za stan surowy wyszło 26tys, a dach 12tys co w sumie daje 38 tys za całość.

jest to najkorzystniejsza z dotychczasowych ofert. Nasz domek nie nalezy do najprostszych, do tego jest duzy, budujemy pod Wrocławiem. Zaznacze jeszcze ze fundamenty i kanalizacje juz mamy, chłopaki zaczynają od wylania chudziaku. Nasz domek mozecie zobaczyc na stronce http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=83&a=192&sid=4

co sądzicie o tej wycenie? jakie ceny wam powiedziano?

pozdrawiamy

A.B.D.