jarkotowa 25.03.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Bedziemy lada dzien okladali sciany k-g. Na podlodze jest wylewka. Czy plyty moga/maja sie opierac na podlodze, tak po prostu? Na podlodze docelowo bedzie gres z cokolami na plycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.03.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Moim zdaniem nie powinien opierac sie o podloge. Mozna zrobic podkladki np.z k-g pocietych na male kawalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lrnn 26.03.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Nie tyle nie powinny dotykać podłogi co nie mogą!!!Od podłoża zrób podkładki o grubości 1cm (moze to być kawałek płyty lub drewno lub co chcesz)Natomiast zalecana odległość płyty od sufitu wynosi 0,5cm.Ubytek ten należy wypełnic masą elastyczną - najczęściej stosuje się Silikon, ja natomiast proponuję akryl sanitarny bo silikon nie przyjmuje farby jeśli chcesz później pomalować ściany.Niektórzy fachowcy nie robią odstępu płyty od sufitu i normalnie zbroją płytę z sufitem za pomocą masy i siatki.Nie polecam - będzie pękała krawędź łączenia sciany z sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 26.03.2007 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jak rozumiem, podkladki później mam usunąć i zostawić szczelinę.Na suficie są deski (jak boazeria). Czy ten aktyl sanitarny "chwyci" drewno? Do tego drewna dojdą jescze listwy wykończeniowe, może więc mogę sobie darować uszczelnianie plyty po sufitem bo szczelina będzie schowana pod listwą. Sciany będą później malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 27.03.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Polecam poczytać http://www.knauf.pl/cms_media/karty_systemowe/W15.pdfa akryl dawałam (sufit drewniany) - wygląda paskudnie. Docelowo będzie wykończenie listwami - więc szkoda moim zdaniem pieniędzy na akryl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lrnn 04.04.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Jesli mówiłem o akrylu to nie do drewna tylko do łączenia regipsów z sufitem otynkowanym lub podwieszanym a nie drewnianym!Jarkotowa nie napisał wczesniej o suficie więc nie myslałem o drewnie.W tym przypadku jak najbardziej zamocować listwy wykonczeniowe i będzie ok!A podkładki należy poźniej usunąć spod płyt.Chodzi o to aby miały na czym stac podczas mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts