krzycha16a 25.03.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Jest to mieszanka cementowa do zapraw budowlanych produkowana przez Cementownie Ożarów. Czy ktoś z Was jej używał i mógłby podzielić się dobrymi lub złymi doświadczeniami.Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 26.03.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Moja chata z tego właśnie zlepiona. Murarz (fachowiec bez zastrzeżeń) zażyczył sobie właśnie Reymix. Zaletą dla nich (murarzy) jest przede wszystkim szybsze przygotowanie zaprawy. Nie zauważyłem wad, wszystko trzyma się solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 26.03.2007 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Moja chata z tego właśnie zlepiona. Murarz (fachowiec bez zastrzeżeń) zażyczył sobie właśnie Reymix. Zaletą dla nich (murarzy) jest przede wszystkim szybsze przygotowanie zaprawy. Nie zauważyłem wad, wszystko trzyma się solidnie. Dzięki za odpowiedź. Zgadzam się w 100% murarze proszą o REYMIX-a ze względów czasowych. A czy możesz powiedzieć jak to wychodzi finansowo, czy dużo drożej? Może ktoś jeszcze podzieli się swoimi doświadczeniami? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 26.03.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Może to zabrzmi nieskromnie, ale nie przeliczałem. Za paletę Reymix'u płaciłem 400zł, nie wydawało mi się to drogo, więc nie rozważałem innych opcji. Zaufałem murarzowi. Poza tym sam często stałem przy betoniarce i rozrabiałem zaprawę, szło dużo szybciej, niż jakby przyszło jeszcze kolejny składnik (wapno) do bębna wrzucać. Moje zdanie jest takie, że opcja z wapnem, to może i dobra sprawa, ale trzeba iść z postępem, bo tu akurat on dużo drożej nie wychodzi, jeśli w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 26.03.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Może to zabrzmi nieskromnie, ale nie przeliczałem. Za paletę Reymix'u płaciłem 400zł, nie wydawało mi się to drogo, więc nie rozważałem innych opcji. Zaufałem murarzowi. Poza tym sam często stałem przy betoniarce i rozrabiałem zaprawę, szło dużo szybciej, niż jakby przyszło jeszcze kolejny składnik (wapno) do bębna wrzucać. Moje zdanie jest takie, że opcja z wapnem, to może i dobra sprawa, ale trzeba iść z postępem, bo tu akurat on dużo drożej nie wychodzi, jeśli w ogóle. Paleta to 1500 kg czy 1000 kg? Starczyła na cały budynek? Właściciel hurtowni w której się dowiadywaliśmy o cenę bardzo zachwalał Reymix-a Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 28.03.2007 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Paleta to 1400kg. Na dom jednorodzinny na pewno nie wystarczy, może na garaż. U mnie poszły 4 palaty, a jeszcze trzy ścianki działowe nie zrobione, więc jeszcze z 1/3 palety pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 28.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 U mnie też robili caly dom na Reymixie .Polecam.Seblo a kto u ciebie murował bo u mnie tez robili to ludzie z Bilgoraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 28.03.2007 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Paleta to 1400kg. Na dom jednorodzinny na pewno nie wystarczy, może na garaż. U mnie poszły 4 palaty, a jeszcze trzy ścianki działowe nie zrobione, więc jeszcze z 1/3 palety pójdzie. Dzięki. Myślę, że sprzedawca w hurtowni podpowie nam ile dokładnie kupić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 29.03.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 szarak napisał: Seblo a kto u ciebie murował bo u mnie tez robili to ludzie z Bilgoraja. U mnie ekipa z Panasówki/Tereszpol - murarz nazywa się Rymarz. A u Ciebie kto konkretnie robił, może znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 29.03.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 U mnie robił Sobań z Biłgoraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts