halflife 26.03.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 buduje dom parterowy 128 m2 + garaż, z porotermu 25 P+W.2 tygodnie temu umówiłem się na 80 000 PLN (robota + materiały) za stan surowy pod dach (wszystkie prace ziemne, fundamenty, ściany nośne, szczytowe i działowe, strop, kominy). Wykonawca kupuje i dostarcza wszystkie materiały na ten etap budowy. kto buduje podobny dom ? jakie macie obecnie koszty na tym etapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 26.03.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 budowanie w roku 2007 to jak wrozenie z fusowrobiac samemu mozna taniej ale obecnie gdy brakuje materialow zabawa w dostawce moze byc meczacamozesz miec nagrana ekipe na jakis etap a nie miec materialow lub odwrotnie czytajac za jakie pieniadze ludzie sie budowali 2-3 lata temu mozna sie niezle zestresowac dzis na allegro ktos sprzedaje pustaka max za 8 zl a ludziki 2 late temu kupowali po 1,50 zl "pan Jasiu" od fundamentow za robocizne chce 10.000 zl i przyznaje sie ze 3 lata temu zrobil to samo za 3600 zl - lecz jesli ja nie chce za tyle to on juz ma 7 innych klientow i nie ma czasu na gadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 26.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 czeeee sądze że to dobra cena bo ja buduję dom 124 m2 +24m2 baraż ijak liczę /jestem na etapie ściany z porothermu/ cena 80 tyś jest ok ja mam nadzieje że ja za takę cenę będe miał jeszcze więżbe ale za materiałami traszkę się na biegałem żeby cena była taka jak powinna być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 27.03.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Mi gościu za samą piwnicę krzyknął 25 tys, a myślę że można byłoby to zrobić za połowę ceny. Za stan surowy (bez piwnic) 60 tys- sama robocizna - tylko że dom z bali (a to już inna bajka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 27.03.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 WitamJa myślę, że tanio bo przy moim domku 120m2 i garaż wyszło mi tak:stan 0 - ok. 28tys- prawie zrobionecegła na ściany i kominy - 25 tysstrop liczę że będzie w okolicach 15 tys - sam materiał (pewnie jeszcze będą podwyżki)do tego piasek, cement, kotwy (ściana 3W) i inne pierdołyi tak dochodzi do 70 tys. bez robocizny za murowanie ścian i wylewanie stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts