słaby 26.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Mam zamiar sam wprawić drzwi wejściowe i spotkałem się z opinią że nie trzeba ich kotwić w otworze. wystarczy zastosować odpowiedniej jakości piankę montażową Drzwi są wykonane z drewna więc lepiej by było nie dziórawić ościerznicy.Ściany mam wymurowane z MAXA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 26.03.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Ciekaw jestem kto taką wydał opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby 26.03.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Miejscowy szpec od wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 26.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 ja zastosowałem blaszki do mocowania okien plastikowych. z jednej strony przykręciłem do futryny a z drugiej zakotwiłem w murze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 26.03.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Drzwi wewnętrzne zamontowałem na piankę dwukomponentową,ale drzwi wejściowych nie odważyłbym się tylko tak zamontować.Możesz dać kotwy mocowane do futryny od strony muru (podobnie jak przy montażu okien).Po zamontowaniu drzwi i otynkowaniu glifu kotwy nie będą widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 26.03.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jak masz drzwi i ościeżnicę drewnianą to kupujesz np. na Allegro zestaw do kołkowania fi 20mm za ca. 30PLN (bywają i dużo droższe ale ja trak kupiłem i działa). W ościeżnicy robisz otwór pod kołek rozporowy i wpust pod kołek drewniany i po zakotwieniu zabijasz kołkiem na klej otwór i szlifujesz. Jak dobrze dobrany kołek to prawie nie widać a trzyma doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 26.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 fi 20mm. ??? potęga. no i to dziurawienie futryny . lepiej dać te blaszki do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 26.03.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 fi 20mm. ??? potęga. no i to dziurawienie futryny . lepiej dać te blaszki do okien. Jeżeli dasz dybel np 6mm to jego łepek ma ca. 12mm więc następny typoszereg kołkownicy to 20mm. Co w tym dziwnego? Jeżeli uważasz że Twoje blaszki lepiej będą trzymać to Twoja sprawa. Pamiętaj ze chodzi o drzwi wejściowe które oprócz ozdoby mają stanowić i barierę przed nieproszonymi gośćmi. Wiem że na speca brak zabezpieczeń ale większość "gości" to zwykli zbóje i dla nich tego typu utrudnienie jest często wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 26.03.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 pisząc "zestaw do kołkowania fi 20mm." zasugerowałeś średnicę kotwy. nie dziw się że nie zrozumiałem o co ci chodzi. ja proponuję sposób nienaruszający futryny. a co do blaszek to bądź pewien, że sprawdzą się równie dobrze jak kotwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnder 29.03.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Blaszki niestety u mnie nie utrzymały futryny drzwi przy gwałtownym otwarciu przez wiatr. Po prostu futryna została lekko oderwana razem z blaszkami i częscią glifu i wg. mnie jest to nietrwałe połączenie. Teraz będe musiał zastosować kołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 29.03.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 a co do blaszek to bądź pewien, że sprawdzą się równie dobrze jak kotwy. Zdaje sobie sprawę że ani przez myśl Ci nie przyszło wywarzać sobie drzwi lub walić w nie łomem. Jednak zaręczam Cię że nieproszony "zbój" nie będzie miał tych obiekcji. Wtedy jednak na ocenę wytrzymałości mocowania drzwi może być za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 31.03.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Do mocowania w porothermie i innych słabych materiałach najlepsza jest zywica do pustych podłoży, ostatnio widziałem taką w jakimś składzie budowlanym, nazywa się INFIX firmy Koelner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 31.03.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Do mocowania w porothermie i innych słabych materiałach najlepsza jest zywica do pustych podłoży, ostatnio widziałem taką w jakimś składzie budowlanym, nazywa się INFIX firmy Koelner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 31.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Do mocowania w porothermie i innych słabych materiałach najlepsza jest zywica do pustych podłoży, ostatnio widziałem taką w jakimś składzie budowlanym, nazywa się INFIX firmy Koelner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.03.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 blaszane kotwy - w zupelnosci wystarcza - z tym tylko ze trzeba je dawac gesciej jak w oknach - tak co 40-50cmzamiast tego moga byc kotwy wykonane samodzielnie z bednarki - wystarcza wtedy 3 szt na stroneniestety sama piana to za maloi zawsze nalezy pamietac o tym by kotwy przykrecic do oscieznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 do mocowania w slabych materialach wystarcza takze zwykle kolki z wkrecana sruba - kwestia tylko srednicy i ich dlugosci8 / 80 do drzwi w zupelnosci wystarczynie wejdzie z nimi wlamwacz - nie wcisnie ich do srodka wichura - bedzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 31.03.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 U mnie dzrwi wejściowe INTERDOOR ale jeszcze w bloku zamontowali przewiercając ościeżnice ale tam gdzie jest zamknięte skrzydło, dziury są jeszcze przykryte uszczelkami. Jak są zamknięt drzwi to wiadomo nic nie widać. Jka otwarte to tylko trochę wychodzi spod uszczelki. Z drugiej strony całkiem nic nie widać bo wkręty znajdują się pod listwą metalową do zamka.http://www.profus.republika.pl/m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 01.04.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Złodziej zwykle unika pancernych drzwi antywłamaniowych i wchodzi do domu przestronnymi oknami tarasowymi, chyba że ktoś mieszka w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.04.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 ....ktoś mieszka w bloku.wtdy wchodzi drzwiami balkonowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts