ketiso 12.06.2003 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Czy ktoś z was posiada taki dokumencik,którym zechciałby się podzielić.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 13.06.2003 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 To jest umowa którą ja podpisałam a którą sporządził prawnik z biura nieruchomości. UMOWA PRZEDWSTĘPNA SPRZEDAŻY NIERUCHOMOŚCI Zawarta dnia .. grudnia 2002 roku pomiędzy: .................synem ........................... ,legitymującym się dowodem osobistym serii ... numer ...., zamieszkałym w ...................... , NIP ..........................., zwanym dalej w treści umowy Sprzedającyma .... ,córką ................ i .............. ,synem ............. małżonkami ............. , legitymującymi się dowodami osobistymi serii .....numer .......... i serii ...... numer .... zamieszkałymi w ............., NIP .................. i NIP ................, zwanymi dalej w treści umowy Kupującymi. o następującej treści: § 1.Sprzedający oświadcza, że jest wpisany w Księdze Wieczystej KW nr ........................ prowadzonej przez Sąd Rejonowy w .................. , jako właściciel działki rolnej, niezabudowanej, nr ............. o powierzchni ...........ha położonej w obrębie .................Działy III i IV tej Księgi Wieczystej są wolne od wpisów. Ponadto ........................ oświadcza, że przedmiotowa nieruchomość jest wolna od wszelkich wad fizycznych i prawnych, że nie jest obciążona żadnymi prawami osób trzecich oraz, że na przedmiotowej nieruchomości nie została ustanowiona hipoteka przymusowa a wszelkie bieżące koszty i opłaty obciążające właściciela działki są uregulowane.Sprzedający oświadcza, że posiada prawomocną Decyzję z dnia 200....... na podział nieruchomości na działki ................wydaną przez Wójta Gminy ............ /załącznik do umowy/. § 2. Strony zobowiązują się do zawarcia umowy przeniesienia prawa własności działki ............ o powierzchni ....m2 /................/ wydzielonej z przedmiotowej nieruchomości opisanej w § 1./załącznik do umowy/ do dnia ....................., za cenę ..................,00 PLN (słownie: .............. złotych). §3.Sprzedający zobowiązuje się w ramach ceny sprzedaży uzbroić przedmiotową działkę w energię elektryczną oraz w wodę, przy czym w cenie zakupu mieści się opłata przyłączeniowa za energię elektryczną i dostęp do wody w drodze. § 4.Sprzedający zobowiązuje się do dnia podpisania umowy przyrzecznej przedstawić aktualny wypis z księgi wieczystej KW nr ....., Sądu Rejonowego w ................ § 5.Sprzedający oraz Kupujący ustalają następujący sposób płatności:1. W dniu zawarcia niniejszej umowy Kupujący wpłacił tytułem zadatku kwotę ............. PLN (słownie: ..................... ) co sprzedający potwierdza przez fakt podpisania niniejszej umowy. 2. Pozostała część ceny tj. ................. PLN (słownie: ........................ złotych) zostanie zapłacona gotówką w dniu podpisania umowy końcowej. § 6.W przypadku nie wykonania postanowień niniejszej umowy przez Kupującego traci on zadatek na rzecz Sprzedającego.§ 7.W przypadku nie wykonania postanowień niniejszej umowy przez Sprzedającego zwróci on niezwłocznie zadatek Kupującemu w podwójnej wysokości. § 8.Strony oświadczają, iż zapoznały się z treścią niniejszej umowy, rozumieją i w pełni akceptują jej treść. § 9.Koszty podatku od czynności cywilno – prawnych i koszty sporządzenia aktu notarialnego ponosi Kupujący. § 10.W sprawach nieregulowanych niniejszą umową mają zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego. § 11.Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach po jednym dla każdej ze stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 13.06.2003 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 wzmożona intensyfikacja poszukiwań spowodowała,że jest to już kolejna wersja takowej umowy,uzyskana od wczorajszego dnia.Dziękuję za jej udostępnienie-całus dla Ewusi(jeżeli kobieta)(jeżeli facecik to seteczka siwuchy).HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 13.06.2003 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Tak przy okazji jako,że ta umowa wiąże się z dość pokaźną zaliczką i nie bardzo mam ochotę na notariusza wymyśliłem(tutaj mrugam jednym okiem),że na jej podpisanie pójdziemy z żoną ,a ja będę miał w kieszeni pistolet ,który celowo wypadnie na podłogę .Spokojnie go podniosę położę na stół i z życzliwym uśmiecham i spojrzeniem prosto w oczy powiem spokojnie przecież jest zabezpieczony. Potem umowa podpisana biorę "klamkę" ze stołu i w tym samym czasie wypowiadam kwestię "my pana nie oszukamy,pan nas też prawda?"HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 16.06.2003 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Dzięki za całusa, a co do zaliczki to zwyczajowo jest to 10% ale to wszystko kwestia uzgodnienia. Poza tym myśmy tego nie załatwiali przez notariusza tylko przez biuro nieruchomości. Koszt notariusza był w momencie podpisania umowy końcowej. A zaliczkę dałam bo bardzo nam zależało właśnie na tej działce i wolałam spać spokojnie do czasu podłączenia prądu i wody (koszt działki przewidywał takie przyłącza, potem okazło się że wszystko będzie niedługo..... Ustaliliśmy więc umowę przedwstępną do czasu podłączenia mediów. Trwało to 5 miesięcy czekania ale potem wiedziałam za co płacę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 16.06.2003 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Nasza sytuacja jest bardzo podobna .Też na tej działce nam bardzo zależy,ponieważ ma mega wypas uzbrojenia,jest tuż pod Wawą(co prawda 3 kilometry dalej niż teraz mieszkamy) i do tego wszystkiego jej logistyka połączeniowa dla mnie bomba. Gdyby nam przepadła to ...pip...!HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 16.06.2003 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Hej, a z ktorej strony Wawy jest ta dzialka? Pytam tylko z ciekawosci ( ja juz dzialke mam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 17.06.2003 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Patrząc na plan wawy to po stronie lewej(Michałowice).HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts