Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Okna w dobrej cenie są na wojska polskiego na przeciw dawnego hotbisu, obok wjazdu do "mrowiska" firma "nextbau" profile rehau dobre ceny ma też madachu ale gorszy profil na oknoplaście sie zawiodłem. Szukam wykonawcy przyłącza wod/kan w zielnej górze
rozprowadzenie pod budynkiem mam, własnie zamykam stan surowy, wiec teraz będzie etap instalacji, mam problem z przyłączem - projekt gotowy ale brak chętnych do wykonania (jędrzychów / mokro)
Dzisiaj kolejny wykonawca sobie odpuścił, boją się odbiorów zielonogórskich wodociągów, rzekomo bez układów nie można nic w zielonej zrobić, do tego wysokie koszty igłofiltrów, dojdzie do tego że nie skończę domu w założonym przez siebie terminie przez przyłącze, pewnie nie byłoby tyle problemów gdybym nie budowa się w mieście, co za chory kraj.
Witam! Ponawiam prośbę. Mam nadzieję, że nie zostawicie mnie bez pomocy. Szukam kogoś do wykończenia poddasza, ocieplenia podłóg, ocieplenia i otynkowania domu na zewnątrz. Z góry dziękuję za wszelkie namiary.Pozdrawiam! :p

Witam wszystkich budujących!

Przymierzamy się (razem z żonką) do budowy od wiosny, ale czy nam się to uda, to się dopiero okaże.

Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania geodety i architekta. Czy możecie nam kogoś polecić w tych dziedzinach? Jak długo się czeka i ile kosztuje mapka do celów projektowych? Interesują nas też ceny u architektów - adaptacja gotowego projektu versus projekt indywidualny.

Dopiero zaczynamy przygodę z budowaniem i na razie wygląda to jak wielka góra do pokonania :) Jednak nie zrażamy się, forum muratora mocno motywuje do tej wielkiej przygody!

Witam na forum:)

Architekta mielismy z Gubina, wiec trudno nam polecic kogos z Zielonej Gory, wzial okolo 2,5 tys. za adaptacje projektu, z tego co sie jednak orientuje ceny sa mniej wiecej takie same, duzo zalezy od zakresu przerobek. My powiekszalismy otwory okienne, zamienialismy garaz na pomieszczenie meiszkalne, zmienialismy pare scianek . Geodetę mamy z Sulechowa, nazywa sie Jacek Merdas, z biura Geometria

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "GEOMETRA"

66-100 Sulechów, ul Szkolna 9

Telefony: 068 385 4231, 068 352 8251, fax: 068 352 8250

Email: [email protected]

Na razie nam sie sprawdza, dokladny facet.

Witam

Ja polecam geodetę , pana Ostrowskiego z zielonej Góry na ulicy piaskowej(koło palmiarni)

Co do projektu, to jesli ma by indywidualny to niestety jest to drogie.

Jesli chodzi o adaptację projektu, to mojej szwagierce robił to jej kierownik budowy, pan Reimann.

Nam biuro projektowe FORUM na placu matejki w zielonej górze.

Pozdrawiam.

Kasia podpytam mojego J. czy kogoś ma tam ze znajomych.

Witam,

Moją adaptację robiło biuro FORUM - pl. Matejki ZG . Uważam że mogę ich polecić .

Natomiast geodeta - Pan Cebulski - Ul. Kożuchowska ZG - Tel . 601912324. Bardzo polecam .

Pozdrawiam

i życzę wytrwałości nowym budowniczym .

U mnie wiecha była w sobotę .

http://images32.fotosik.pl/59/5b02a156c51db77bm.jpg

http://images33.fotosik.pl/59/adbaec046fae8603m.jpg

http://images33.fotosik.pl/59/78104044b82b9b2cm.jpg

Dalsza walka z dachem trwa .

Planujemy zrobić przerwę zimową w budowaniu , ale sami nie wiemy czy dobrze planujemy .

A Wy robicie przerwę w budowaniu na czas zimy ?????

Pozdrawiam

Honiu my nie robimy przerwy w budowaniu.

Za tydzień wchodzą J. znajomi robic dach i dzisiaj zamawiamy okna, będa za trzy tygodnie juz wstawione.

No i przez zimę będziemy robic środek.

Wybralismy okna chyba firmy "instal-olast" czy jakos tak, wyjda razem z roletami gdzieś tak 16 tys., miały by ze szprosami ale zrezygnowaliśmy.

A w jednej firmie okna wyliczyli nam na prawie 30tys :o .

Witam ponownie po długiej przerwie, ale nie pisałem ni9c bo czekałem na działkę. JUTRO JĄ KUPUJE NA WŁASNOŚĆ. i będe mógł załatwiać pozwolenie na budowę swojego wymażonego domku.
Witam ponownie po długiej przerwie, ale nie pisałem ni9c bo czekałem na działkę. JUTRO JĄ KUPUJE NA WŁASNOŚĆ. i będe mógł załatwiać pozwolenie na budowę swojego wymażonego domku.

Witaj Daro1974.

GRATULEJSZYN !! :)

Powodzonka

Migacz

Daro gratuluję i życze szybkiego załatwiania papierków na pozwolenie :D

My za okna zapłacilismy 12 tys zł, ale później jeszcze domówimy dwa okna trójkątne, ale to musi bcy już dach.

Zrezygnowalismy też z rolet na górze, będa tylko na dole.